Annons

Annons

ELLE testar: Hårparfym (och nej, de är INTE onödiga!)



Alla snackar om hårparfym! Och visst är de snitsiga – ofta så mycket mer än bara väldoft. Förutom att bädda in håret i en air av lyx ger hårparfymerna ofta silkig glans, trollar bort friss och skyddar mot yttre slit. En av våra favoriter innehåller till och med en anti-odör-teknologi som kapslar in läskiga lukter – perfekt efter krogkvällen eller storkoket. Scrolla vidare för 5 favoriter i alla prisklasser.

Hairperfume byredo

BYREDO, Parfum Pour Cheveux, 390 kr/75 ml

Byredos grundare och doftmästare Ben Gorham konstaterade att folk är mer experimentella i sitt doftanvändande idag, och stretchar därför sin doftmagi till håret. Lanserar nu i mars i dofterna Bal d’Afrique, Blanche och Gypsy Water. Observera att detta är en ren hårparfym, så vill du ha hårvårdande egenskaper ska du scrolla vidare.

Perfekt för: Doftsnobben och finsmakare som vill matcha håret med parfymen.

 

HairPerfume label m

LABEL M, Hair Perfume, 295 kr/50 ml

Hela London doftade bergamot,vita blomster, tuberose och cederträ under SS15-visningarna, när denna goding agerade som veckans officiella hårprodukt. Innehåller närings- och glansbomben arganolja, och funkar lika bra på kroppen som i håret.

Perfekt för: Dig som gillar multifunktionella produkter.

 

hair perfume sacha juan
SACHAJUAN, Protective Hair Perfume, 450 kr/50 ml

En schweizisk armékniv för håret. Förutom den beroendeframkallande doften med noter från ros, ylang yland, vit mysk och patchouli, skyddar sprayen mot UV-strålar, slätar ut friss och ger en rejäl injektion glans. Och luktar håret unket efter en sväng på krogen eller i köket så är sprayen utrustad med anti-odör-teknologi som kapslar in doftmolekyler så du slipper dofta korvkiosk/gammal ölhall.

Perfekt för: Den som vill ha hardcore-vård i lyxförpackning, samt partyprinsessor och annat löst folk som hänger titt som tätt i tveksamt doftsatta miljöer.

 

Balmain hairperfume

BALMAIN, Silk Perfume, 249 kr/200 ml

Doften känns igen från det franska modehusets parfymer – med andra ord toppklass! Sprayen är uppbyggs på silkesprotein som bygger upp, skyddar mot slitage och ger massa glans. Innehåller olja, så använd sparsamt.

Perfekt för: Frankofilen som njuter av sköna ting på badrumshyllan. Bonus: spraypump i retrostil kan köpas till.

 

Screen Shot 2015-03-03 at 10.22.58

LERNBERGER STAFSING, Hairfume Refresh & Seduce, 89 kr/80 ml

Perfekt resekompis i smidig förpackning. Innehåller stärkande proteiner och UV-skydd. Doftar bergamot, äpple, päron och vanilj.

Perfekt för: On-the-go-tjejen. Passar lika bra i handväskan som handbagaget – och håret givetvis.

av Maria Ahlgren

 

LÄS OCKSÅ:

Hårguide: Hur boostar jag tunt hår >

Hårguide: Hur får jag tunt hår att verka tjockare? >

Hårguide: Hur får jag friskare hår? >

Hårguide: Varför växer håret inte förbi en viss längd? >

 

(72)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar