ANNONSSAMARBETE MED H&M

Archive Attire är vinnare av H&M och ELLE Conscious Award 2022: ”Overkligt”

23 maj, 2022 
AvEmma Castman
Lilly Kungs Archive Attire
Årets vinnare av H&M och ELLE Conscious Award är Archive Attire som drivs av Lilly Kungs. Här berättar hon om känslorna kring att ha vunnit och vad utmärkelsen betyder för henne.
Intervju: Vinnare av H&M och ELLE Conscious Award 2022
Intervju: Vinnare av H&M och ELLE Conscious Award 2022

Den 29 april var det dags för årets mest hajpade tillställning att inta Grand Hôtel i Stockholm – ELLE-galan. På plats hyllades Sveriges främsta modekreatörer och inspiratörer genom en glittrig gala med maxade modevisningar och fina priser.

Precis som tidigare år delade H&M och ELLE ut det gemensamma priset H&M och ELLE Conscious Award som sedan 2019 är öppet för vem som helst att tävla om. Syftet med priset är att främja hållbarhet inom modebranschen och den som tilldelas utmärkelsen ska ha en idé eller ett initiativ som hjälper modeälskare att bli mer klimatsmarta.

Förutom att ta emot pris på scen får vinnaren även ta del av ett skräddarsytt utbildningsprogram där man ges inblick i branschens möjligheter och utmaningar när det kommer till just hållbarhet. Utbildningen innehåller bland annat studiebesök och mentorskap, och ger kontakter som i framtiden är värdefulla för den som vill påverka modeindustrin i en mer hållbar riktning.

Årets vinnare av H&M och ELLE Conscious Award 2022

Vinnare av H&M och ELLE Conscious Award 2022 blev Archive Attire som drivs av Lilly Kungs, och motiveringen löd:

Med utvalda pre-loved-plagg och ett tilltalande bildspråk förändrar Lilly Kungs sättet vi ser på second hand. Kurerade släpp förankrade i aktuella trender är ett inspirerande och nytänkande vintagekoncept som lockar allt fler modeälskare att shoppa medvetet. H&M och ELLE Conscious Award går till Archive Attire.

Lilly Kungs som driver Archive Attire.

4 snabba med Lilly Kungs på Archive Attire

Grattis till priset, hur känns det?

– Det känns helt fantastiskt och helt otroligt. Overkligt faktiskt.

Vad betyder det för dig att vinna H&M och ELLE Conscious Award 2022?

– För mig betyder det här priset jättemycket. Det ger mig enorm inspiration och motivation till att fortsätta med Archive Attire. Jag är superstolt och jättelycklig.

Beskriv idén bakom Archive Attire?

– Jag handplockar de där vintage-guldklimparna som man inte orkar gå och leta efter i second hand-butiker och ger dem nytt liv genom att sälja dem vidare. Det är ett nytänkande sätt att sälja begagnade kläder som inte riktigt finns.

Sist men inte minst, hur kommer du att fira utmärkelsen?

– Jag kommer att fira med massor av härliga människor och fokusera på att bara vara lycklig.

Foto: Mathias Nordgren