ANNONSSAMARBETE MED HYUNDAI
Linnea Henriksson och Hyundai IONIQ 5

Linnea Henriksson: ”Vi måste tänka på vad vi lämnar efter oss”

Byter du ut din bensinbil mot en elbil har du gjort ett hållbart val. Läs mer om Linnea Henrikssons och Hyundais tankar kring klimat, miljö och hållbarhet här!
26 april, 2022
Linnea Henriksson och Hyundai om hållbarhet
0:49

Efter reklamen: Linnea Henriksson och Hyundai om hållbarhet

(0:49)

Slå på ljud

Ända sedan Linnea Henriksson var liten har miljö- och hållbarhetsfrågor varit högt prioriterade. Slit och släng har aldrig varit ett alternativ, och hon är tacksam över att det mer och mer har blivit en allmän åsikt.

– Vi måste tänka på vad vi lämnar efter oss, och vad vi gör av det vi har just nu, säger Linnea Henriksson och fortsätter:

– Det går inte att komma i från att mode- och klädindustrin är en stor bidragande faktor till något negativt när det gäller klimatet. Men nu börjar man fatta det, samtidigt som konsumenterna ställer krav. Det är fantastiskt att vi har möjligheten att påverka.

IONIQ 5 – en hållbar och miljövänlig bil

Även transportindustrin har negativ inverkan på klimatet, något som biltillverkaren Hyundai är väl medvetna om och arbetar aktivt med att förändra. Ett exempel är deras nya elbil IONIQ 5 där demonstrationen av miljöansvar inte slutar vid elektrifieringen utan genomsyrar allt från materialval till färger.

Både säten, takfönster, dörrklädsel och armstöd är nämligen skapade med hjälp av miljövänliga, hållbara material såsom återvunna PET-flaskor, växtbaserade (bio PET) garn och naturliga ullgarn, miljöbearbetat läder med växtbaserade extrakt och biofärg med växtextrakt.

Hyundai vill leda utvecklingen mot en hållbar framtid

Arbetet kring miljö- och hållbarhetsfrågor stannar inte vid IONIQ 5. Nej, det genomsyrar allt Hyundai gör. Företaget arbetar efter strategin ”Progress for Humanity” och har som målsättning att demokratisera framtidens mobilitet och leda utvecklingen mot en hållbar framtid – både genom att tillverka elektrifierade nollutsläppsbilar och genom en mängd andra hållbarhetsprojekt.

– Som ett syftesdrivet företag ser Hyundai inte hållbarhet som en trend utan snarare en central samhällelig nödvändighet. Vår progressiva, inkluderande och ansvarsfulla anda underblåser vårt engagemang för att utveckla ett hållbart samhälle. Vi uppnår detta genom att bekämpa miljöproblem och hjälpa samhällen att garantera en hållbar framtid, säger Michael Cole, President & CEO of Hyundai Motor Europe.

Stöttar organisationen Healthy Seas

Visste du till exempel att Hyundai stöttar Healthy Seas i deras arbete med att städa världens hav och återvinna det skräp som samlas in?

Sedan grundandet 2013 har Healthy Seas rensat upp över 585 ton fiskenät med hjälp av frivilliga dykare och fiskare. Näten har sedan omvandlats till ett högkvalitativt råmaterial som används för att skapa nya produkter såsom strumpor, badkläder, sportkläder, mattor – eller biltillbehör.

Bilden på Linnea Henriksson är tagen av Mira Wickman