Höjdpunkter från ELLE-galan 2020

18 jan, 2020 
Höjpunkter på ELLE-galan 2020
ELLE-galan 2020 gick av stapeln under fredagen på Grand Hotel i Stockholm. Först minglade gästerna på röda mattan innan de tog plats för både prisutdelningar och modevinsingar i Vinterträdgården. Här är det bästa från galan!
Annons

Det bästa från ELLE-galan på 2 min:

Tove Styrkes första röda matta med flickvännen

Sanna Sikborn Erixon och Tove Styrke

På ELLE-galans röda matta som kvällen till ära var rosa dök Tove Styrke upp med sin flickvän Sanna. De matchade i kavajer med guldsmycken som detaljer, vilket Tove intygade var noga planerat. Hon var hemlighetsfull med hur länge de varit tillsammans, men avslöjade fnissandes att de träffats på jobbet. Dessutom var det parets första röda matta tillsammans.

Annons

Peg Parneviks smyckesklänning

Peg Parnevik ELLE-galan 2020

När hon klev upp på rosa mattan tog Peg Parnevik av sig en svart lång kappa. Under den dolde sig en silverglittrande kreation, designad av Caroline Svedbom.

– Hon gör ju bara smycken egentligen, men nu har det blivit en klänning. Jag känner mig så jävla glam, som en stjärna, sa Peg Parnevik på röda mattan.

Fares Fares och Clara Hallencreutz första gala sedan bebis

Fares och Clara Elle-galan 2020

I september 2019 blev Fares Fares och Clara Hallencreutz föräldrar till sonen Ziggy. Årets ELLE-gala blev deras första evenemang ihop sedan de fick barn. På frågan om hur det kändes kom de med varsitt adjektiv:

Annons

– Härligt, sa Fares Fares.

– Skakigt, fyllde Clara Hallencreutz i.

Och även om Clara tyckte att det var magiskt att vara utan baby för kvällen sa hon i samma mening att vi inte fick prata för länge, för då skulle hon börja gråta.

Teddy, 1 månad gick röda mattan

Adina Fohlin med bebis ELLE-galan 2020

Modellen Adina Fohlin hade med sig ELLE-galans yngtsa gäst. Dottern Teddy föddes den 21 december 2019 och fyllde med andra ord nästan precis en månad i samband med galan. Mamma och dotter bar matchande looks i silver. De hade laddat upp inför kvällen på ett annat sätt än de flesta andra gästerna.

Annons

– Vi har ammat mycket, sovit och en och annan bajs i blöjan, sa Adina Fohlin.

Kakan Hermanssons hyllning till Marie Fredriksson

Kakan Hermansson ELLE-galan 2020

ELLE-galan 2020 leddes av Kakan Hermansson. Som inledning valde hon att hylla Marie Fredriksson ihop med gospelkören Get Up Soul Choire. Hon framförde She’s got the look, Roxettes hitlåt från 1988. Efter sången sa hon: ”She had the look, am I right”. Under kvällen fick hon även publiken att brista ut i sång med samma låt. Rysningar!

Annons

Stående ovationer under Glada Hudik-teaterns modevisning

Glada Hudik-teatern Elle-galan 2020

Priset för årets blickfång gick i år till designern Frida Jonsvens i samarbete med Glada Hudik-teatern. Under 2019 genomförde de tillsammans projektet Catwalk. Det hela började med att Emma Örtlund skickade ett brev till grundaren av teatern där hon berättade om drömmen att bli modell för att ta revansch på mobbarna. Hon och flera andra från teatern gick en hyllad modevisning i New York under hösten. Och på ELLE-galans scen fick vi se ännu en visning. Publikens jubel visste inga gränser och hela gänget fick stående ovationer. Jag är rätt säker på att jag även såg en och annan tår i folks ögon.

Annons

Hedda Stiernstedts powertal

Hedda Stiernstedt Elle-galan 2020

Som vanligt delades det ut en hel del priser under ELLE-galan. Priset för bäst klädda kvinna gick till Hedda Stiernstedt. Från scen höll hon ett powertal där hon tackade för priset och drämde till med meningen: ”Mitt modeintresse föddes när jag slutade klä mig för män”.

Foto: David Thunander/Frank Nordgren/Mathias Nordgren/TT

LÄS MER:

Annons