ELLE-galan 2020: Imane Asry vann Årets look i samarbete med L’Oréal Paris

17 jan, 2020 
AvLisa Arnell
imane asry vinnare Årets look
Imane Asry röstades fram som vinnare av Årets look i samarbete med L’Oréal Paris. Med sitt instagramkonto Fashion with faith förändrar och breddar hon modebilden. ”Det känns nästan overkligt!”
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

VIDEO: VINNARINTERVJU MED IMANE ASRY

Ett av ELLE-galans priser, Årets Look i samarbete med L´Oréal Paris, röstas fram av ELLEs läsare och följare. Genom åren har Marie Serneholt, Bianca Ingrosso och Linnea Henriksson tagit emot priset. I år var Amie Bramme Sey, Cajsa Wessberg, Bahar Pars, Sarah Klang, Mouna Esmaeilzadeh och Imane Asry nominerade.

Årets vinnare blev Imane Asry, influencern med över 150 000 följare på sitt instagramkonto @fashionwithfaith. Hon fick ta emot priset av förra årets vinnare Linnea Henriksson på scen och i sitt tacktal tackade hon både sin familj, sina vänner och alla som röstat.

– Wow, det här känns overkligt. Jag vill tacka ELLE för nomineringen, jag vill tacka alla som har röstat. Jag vill tacka min familj som alltid låtit mig gå min egen väg och göra som jag vill. Mina vänner som har pushat mig att satsa, och bara köra hårt.

– Det här priset, det här är för alla oss som inte såg oss själva i modetidningarna, för att vi inte passade in. Och med det sagt vill jag säga: Vi kan också.

Annons

Inför ELLE-galan träffade ELLEs Katarina Matsson Imane för ett samtal om mode, beauty och känslorna kring priset.

Stort och varmt grattis! Hur känns det?  

– Det betyder så oerhört mycket för mig, som liten vågade jag inte drömma om något i närheten ens. Jag var helt övertygat om att någon som såg ut som jag inte kunde tilldelas en sådan utmärkelse. Att som synligt muslimsk kvinna dessutom ha en påverkan i mode-Sverige känns nästan overkligt! Det gör mig så glad att se sådana förändringar i en annars väldigt ytlig och homogen bransch.

Du har blivit framröstad i hård konkurrens av flera andra coola kvinnor, vad tror du gjorde att du vann?

– Jag tror att min stil når ut till och inspirerar så många, inte bara muslimska kvinnor. Men även att många kan identifiera sig med mitt arbete. Detta är ett kvitto på att det är mer än på tiden att vi börjar normalisera hijaben i modeindustrin. Mode är till för alla.

Annons

Beskriv din stil! 

– Scandi-modest-chic.

Dina bästa beautyknep? 

– Bra bryn och hud är A och O för mig. Mitt liv har förändrats sedan jag började göra brow lift och microneedling.

 Vilka beautyprodukter har du alltid handväskan?

– Elizabeth Arden 8 hour cream, livets kräm för torra läppar och händer, nagelband – you name it!

Vad är modest fashion, för den som inte är bekant med begreppet?

– Det är ett begrepp för mode som innefattar mindre åtsittande plagg, mycket vanligt bland muslimska kvinnor (även män) som önskar klä sig på ett sätt som uppfyller deras andliga och stilistiska krav på grund av religiös tro eller personliga preferenser.

LÄS MER:

Hedda Stiernstedt vann Årets bäst klädda kvinna på ELLE-galan 2020

Totême vann Årets designer på ELLE-galan 2020

Anna Fernandez vann Årets stylist på ELLE-galan 2020

Brita Zackari och Parisa Amiri vann Årets influencer på ELLE-galan 2020

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons