Annons

Annons

ELLE-galan 2011: Alla vinnare!När klockan slagit nio har årets alla ELLE-vinnare tagit emot sina statyetter på scen och officiellt blivit en av Sveriges främsta modepersonligheter 2011.

Vi är både glada och stolta över alla vinnare som personligen kom och tog emot sina priser och bidrog till att göra även årets gala till en succé. Nu startar kvällens festligheter och imorgon ser du alla bilderna från röda mattan och festen här på elle.se.

Alla vinnare – och juryns motiveringar – hittar du här:

ÅRETS SVENSKA DESIGNER

Med mjuk elegans förmedlar hon modern kvinnlighet. Genom ett starkt år med tongivande och hyllade kollektioner går hon åter i spetsen för den svenska modescenen.

Årets designer är Carin Rodebjer.

ÅRETS ACCESSOARDESIGNER

Med själ och skickligt hantverk har hon utvecklat sin vision till ett fullfjädrat accessoarmärke. Fanskaran har växt och världen har nu fått upp ögonen för en designtalang utöver det vanliga.

Årets accessoardesigner är Cornelia.


ÅRETS BÄSTA KLÄDDA KVINNA

Med ett genuint modeintresse och världens modehus runt knuten ger hon front row en dos av dramatik och internationell glamour. Hennes stil är smart, självständig och säker – precis som hon själv.

Årets bäst klädda kvinna är Helena Seger.


ÅRETS BÄST KLÄDDA ARTIST

Ett välförtjänt genombrott på hemmaplan har riktat strålkastarna mot en begåvad och imagestark artist som vågar ta plats. Garderoben förmedlar hennes coola attityd – såväl på scenen som utanför.

Årets bäst klädda artist är Petra September Marklund.


ÅRETS BÄSTA KLÄDDA AFFÄRSKVINNA

Hennes garderob matchar företaget hon styr på den svenska marknaden – modern, nytänkande och rakt på sak. Utan att göra avkall på varken pondus eller personlighet visar hon att en välvässad stilkänsla håller hela vägen till toppen.

Årets bäst klädda affärskvinna är Stina Honkamaa.


ÅRETS BÄST KLÄDDA MAN

Hans pojkaktiga charm smittar av sig på såväl musiken som garderoben. Denna gentleman kombinerar enkelt trendkänsla, lekfullhet och mogna attribut till en pricksäker och personlig stil.

Årets bäst klädda man är Salem Al Fakir.


ÅRETS MODELL

Med sina 180 cm över catwalken och en sällsynt grace har hon nått den absoluta modetoppen. En mannekäng i ordets rätta bemärkelse.

Årets modell är Frida Gustavsson.


ÅRETS MODEFOTOGRAF

Med energi och leklust fångar han ögonblicket. Hans vassa bilder får en hel modevärld på fall och gör honom till en självklar vinnare.

Årets fotograf är Andreas Larsson.


ÅRETS STYLIST

De internationella framgångarna är imponerande, liksom den tidlösa känslan för stil. ELLEs pris går till en person som alltid ser längre än trenden.

Årets stylist är Mattias Karlsson.


ÅRETS MAKEUPARTIST

Han har en fot på den internationella arenan och den andra fast förankrad på svensk mark. Med en kombination av teknisk skicklighet och kreativitet har årets pristagare lyckats hålla sig på toppen.

Årets makeupartist är Fredrik Stambro.


ÅRETS HEDERSPRIS

En designer med känsla för yppersta kvalitet ända ut i fingerspetsarna. En diskret kreatör som med perfektion i varje detalj lyckats med konststycket att få miljoner nya beundrare på en enda dag. I år firar denne man sitt 20-årsjubileum som couturier.

Årets hederspristagare är Pär Engsheden.


H&M-STIPENDIET FÖR NYKOMLING INOM DESIGN

En stark designidé med flexibla ramar och en omsorg om material, färgkombinationer och mönster låg bakom årets snackisplagg, som plötsligt sågs överallt.

H&M-stipendiet för nykomling inom design går till Greta.


ÅRETS LOOK I SAMARBETE MED L’ORÉAL PARIS

Från de vällagda lockarna till de vippiga kjolarna och de prydligt lackade naglarna – kvällens vinnare har finputsat retrostilen från tå till topp.

Årets look har Elsa Billgren.


H&M-STIPENDIET FÖR HÅLLBARHET

Detta är ”klättraren” som tar miljöarbetet på största allvar utan att göra avkall på nytänkande och lekfullhet vad gäller design och funktion. Med ett uttryck som står sig lika bra på catwalken som i pisten säger vi – Välkommen in i modevärlden!

H&M-stipendiet för hållbarhet går till Klättermusen.


INTERNATIONAL DESIGNER OF THE YEAR

With respect for the heritage of the iconic fashion house he injects the vintage style with a cool freshness and bohochic feel. This Norwegian viking made the house of Emilio Pucci the ”must have” brand for fashion crowds as well as red carpet celebrities all over the world.

International designer of the year is Peter Dundas for Pucci.


(314)
(0)

Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar