Annons

Annons

Disney lämnar Netflix – se favoriterna medan du kanDisney meddelar att de lämnar Netflix – här är Disneyfilmerna du måste se innan samarbetet tar slut.

Disney har meddelat att de tänker lämna Netflix till 2019. Anledningen till det är att de planerar en storsatsning på en egen streamingtjänst där de ska sända produktioner från Pixar, Disney Original, och Disney Channel.

Annons

De lär ju inte få några problem med att locka nya och egna prenumeranter – de skyltar redan med efterlängtade titlar som Toy Story 4 och Frozen 2. Att barnfamiljer kommer ”behöva” skapa konto känns inte helt otippat.

Gilla ELLE på Facebook

Detta är såklart ett stort ekonomiskt bakslag för Netflix som väntas förlora många kunder, kanske främst barnfamiljerna. Men de kan finna räddning i sina Netflix Original-serier, som fortsätter att göra succé.

LÄS OCKSÅ: NETFLIX AVSLÖJAR: SÅ BLIR SÄSONG 2 AV 13 REASONS WHY

Disney ingick i avtalet med Netflix 2012, vilket var innan streaming hade hunnit ta fart på riktigt. Därför är beslutet om att lansera en egen streamingtjänst ett naturligt steg för företaget att ta, hur beklagligt detta än må vara för oss trogna Netflixanvändare.

Men – än finns det tid för er att se dem. Filmerna kommer tack och lov inte att försvinna direkt. Disney kommer att lossa på plåstret långsamt och vi kommer fortfarande kunna se tecknade klassiker tills den planerade streamingtjänsten lanseras, vilket är om cirka två år.

LÄS OCKSÅ: NYA STREAMINGTJÄNSTEN SOM SKA KONKURRERA UT NETFLIX

Även kommande Disneyfilmer, de som släpps innan slutet av 2019, kommer finnas tillgängliga på Netflix i en kort period – bland annat två av de kommande Star Wars-filmerna.

Blir det helt tomt på tecknat på Netflix nu då? Nej, det blir det inte. Dreamworks animerade filmer (som många misstar för att komma från Pixar) kommer att ligga kvar. Så filmer som Shrek, Madagaskar, Draktränaren och Kung fu panda finns kvar på Netflix.

Netflix kommer också att ha kvar en del samarbeten med Disney. Bland annat kvarstår kontraktet med Marvel TV (som ju också ägs av Disney-koncernen), trots att de inte länge kommer kunna sända sina Marvel-filmer.

Artikeln publicerades först på Femina.

(0)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 

Annons

Laddar