Annons

Annons

Dina hårsnoddar kan förstöra ditt hår – 5 missar att se upp förVill du ha ett friskt, vackert hår? Då ska du se upp för de här vardagliga missarna med hårsnoddar som sliter på svallet.

Ett långt, vacker hårsvall står högt på önskelistan hos många, men verkligheten ser annorlunda ut. Alla har vi en dålig hårdag då och då och att sätta upp håret i en knut eller hästsvans är ibland den enda lösningen. Men blir den strama uppsättning en vana kan den även vara boven bakom de trötta längderna.

LÄS OCKSÅ: 9 TECKEN PÅ ATT DU HAR ETT HÖGKÄNSLIGT BARN

Fem vanor du ska lägga på hyllan:

1. Du använder hårsnoddar med metalldetaljer

Hårsnoddar med detaljer i metall kan slita håret, få det att gå av och till och med dra ut hela hårstrån. Köp istället släta snoddar som är skonsamma mot håret. Ifall du vill pryda håret med fler accessoarer kan du välja accessoarer i tyg istället för metall och plast.

2. Du använder hårsnoddar när ditt hår är vått

När ditt hår är vått är det känsligt och bryts lätt av. Utsätt inte håret för påfrestning genom att sätta upp det, utan vänta tills det är torrt innan du sätter upp det i en frisyr.

LÄS OCKSÅ: ÄR DU REDO FÖR DEN LOCKIGA HÅRTRENDEN

3. Du använder hårsnoddar när du sover

I sömnen rör vi på oss vilket skapar friktion mellan hår och örngott. Om håret är uppsatt med en snodd kan håret slitas ytterligare, så lämna håret utsläppt istället. Om ditt hår är väldigt slitet kan du prova på att byta ut örngottet i bomull mot ett i silke.

4. Du använder snoddarna på samma ställe

Sätter du alltid upp håret i samma frisyr? Då är det dags att bli mer kreativ, eftersom hårsnoddarna sliter på håret, speciellt om de alltid placeras på samma ställe. Växla mellan en hög och låg hästsvans eller prova på olika typer av flätor för att skapa variation.

5. Du sätter upp håret för stramt

När du sätter upp håret i en hög och stram hästsvans eller knut utsätts hårfästet för påfrestning. Om du har håret stramt uppsatt varje dag kan det dessutom på lång sikt skada hårsäckarna och på kort sikt orsaka värk i huvud och hårbotten.

LÄS OCKSÅ: ÄR DU REDO FÖR 2017 ÅRS FRISYRER?

Gilla ELLE på Facebook
(41)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar