Annons

Annons

Det finns 5 olika rumptyper – vilken är din?Din rumpas form är föränderlig och ser olika ut under olika perioder av ditt liv. Hur du tränar, om du har fött barn, vad du äter och mycket annat påverkar rumpans form. Enligt Matthew Schulman, plastikkirurg i New York, finns det fem olika rumptyper i hela världen. Hitta din rumpform och se vilka trosor som är skönast för just dig.

Visste du att det finns fem olika former som världens alla rumpor kan kategoriseras inom? Det säger Matthew Schulman, plastikkirurg i New York, som har undersökt över 50 000 olika rumpor från 35 länder under sin karriär.

LÄS OCKSÅ: FEM FÖRDELAR MED ATT HA STOR RUMPA

Enligt doktor Schulman bestäms formen på din rumpa av flera saker. Förhållandet mellan bäckenet och höftbenen, mängden kroppsfett och placeringen av det, storleken på de underliggande sätesmusklerna och hur dina muskler är fästa vid lårbenet spelar allt in för hur din rumpa ser ut.

5 olika rumptyper – och den trosmodell som är skönast för just dig:

(Givetvis är det helt upp till dig själv vilken trosmodell du föredrar, men detta kan vara ett steg på vägen om du inte har hittat vad du gillar ännu!)

Annons

1. Fyrkantig form

Om linjen mellan dina höftben och utsidan av dina lår är relativt rak har du en fyrkantig rumpa. För att undvika det ofrivilliga ”kalsongrycket” där trosorna åker in i rumpan bör du undvika trosor med hög midja. Däremot är stringtrosor, boxertrosor och briefs helt rätt för dig.

Fyrkantig form

2. V-form

En vanlig form för kvinnor med breda axlar och väldigt smala höfter är V-formen. Den går att identifiera genom att titta på linjen mellan bäcken och höfterna och se hur de vinklar inåt. För dig med V-formad rumpa är briefs, hipsters och andra högt skurna trosmodeller bekvämt.

V-form

3. A-form

A-formen är vanlig hos kvinnor med päronformade kroppar där överkroppen är smalare än underkroppen. Den skönaste trosmodellen för dig är trosor som har större hål för benen, åtminstone om du – precis som många päronformade kvinnor – har något bredare lår. Trosor i stretchig spets eller helt sömlösa trosor är skönast för dig.

A-form

4. Rund form

Den runda formen går att träna till sig genom att stärka sätesmuskulaturen. Med starkare rumpmuskler får du det där extra plutet som kändisar som Beyoncé och Kim Kardashian har. Den skönaste trosmodellen för dig är stringtrosor och briefs med en söm i mitten av trosan där bak. Gå gärna upp en storlek för ytterligare komfort.

Rund form

5. Upp och ner-formen

Den här formen liknar ett hjärta som är upp och ner och den har mer volym på utsidan av höfterna. Lågt skurna trosor som briefs och boxers är helträtt för dig eftersom de ger dina skinkor ett extra lyft.

Upp och ner-form

Källa: Cosmopolitan
Illustrationer: Veronica Collignon

(11)
(0)

Känner du dig stressad? Lär dig hantera din stress med ny digital kurs!

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför erbjuder ELLE nu i samarbete med MåBra en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.”Stressa ner – lev mer” är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt”

– Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter.”

– Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

  • Hjälp att känna igen och hantera stress
  • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
  • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
  • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
  • Övningar i meditation och kroppskännedom
  • Djupavslappning före läggdags
  • Video med yinyogapass som släpper spänningar
  • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu endast 199 kronor – läs mer och börja direkt här!

 

 

Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 

Annons

Laddar