Annons

Annons

Den rosa tequilan är här – gjord på rosévinRosévinet tar nya kliv på alkoholmarknaden – men inte som egen produkt, utan som en smak- och färgförstärkare i sprit. Här är tequilan med årets hetaste nyans: rosé.

Den hetaste sprittrenden år 2017 är utan tvekan sprit i rosévinets ljusrosa nyans. Men det räcker inte med att nyansen ska vara ljusrosa – spriten får gärna vara infusionerad med det populära vinet. Vi har sett det i Gin och nu finns också tequila som är framställd på samma sätt.

Annons

Código 1530 Rosa Tequila är namnet på tequilasorten vars rosa nyans kommer från en helt naturlig process. Det är nämligen hur spriten åldras som gör att nyansen skiftar från genomskinlig till ljust rosa. I en månads tid får spriten vila på fat från Napa Valley Cabernet och det är i samspel med agave i fatet som spriten färgas. Under samma process får tequilan en svag smak av blomster vilket gör spriten utmärkt för drinkar.

Gilla ELLE på Facebook

Givetvis kan du använda den rosa tequilan på samma sätt som du använder vanlig, genomskinlig tequila – men varför inte testa en Rosa Tequila Margarita?

MER ROSÉTIPS:

ALLA ROSÉÄLSKARE – NU FINNS ROSÉGLASS

NU FINNS ISGLASS MED ROSÉSMAK

Rosa Tequila Margarita, 1 drink

Du behöver:

6 cl Código 1530 Rosa
3 cl limesaft
3 cl apelsinjuice
1,2 dl sodavatten

Gör så här:

Skaka alla ingredienser förutom sodavatten i en shaker fylld med is. Häll upp i glas och toppa med sodavatten. Garnera med en limeklyfta.

Den rosa tequilan finns än så länge bara att köpa i USA (där den kostar cirka 60 euro/flaska).

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

 

(706)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar