ANNONSSAMARBETE MED PERSWALL

Tapetsera med fototapet – den stora miljövänliga trenden just nu

Önskar du förändring hemma i höst? Satsa på en fototapet och skapa ett rum i rummet. Här är de senaste trenderna enligt Perswalls tapetdesigner Amanda Nordblad.

Skapa en helt ny värld hemma i vardagsrummet med vacker grönska, möt New Yorks skyline i hallen eller flytta in i ett växthus när det är dags att krypa ner i sängen om kvällarna. Med fototapeter har du alla möjligheter att förändra ett helt rum.

Att vilja göra om och förändra brukar vara en känsla som dyker upp när sommar övergår i höst och kanske är behovet ännu större hösten 2021 nu när vi tillbringat så pass mycket mer tid hemma än vad vi kanske tidigare gjort.

– Jag gillar det snabba resultatet som man får med tapet. Du kan förvandla hela hemmet och skapa personlighet i inredningen bara genom att tapetsera, säger tapetföretaget Perswalls designer Amanda Nordblad.

– Det går att skapa hela världar med antingen fotografiska motiv, eller detaljerade handmålade mönster. Alla spår av penseln kommer med i det slutgiltiga printet, fortsätter hon.

Fototapeter bygger på en annan teknik än traditionellt tryckta tapeter där det finns möjligheter till fler typer av uttryck, skala och färgrikedom.

– Att fototapeter trycks på beställning tilltalar mig då det är positivt ur miljösynpunkt. Våderna kommer beskurna efter mönsterpassningen, vilket också gör det lätt att veta vart en ska sätta nästa våd, förklarar Amanda.

3 saker att tänka på när man inreder med fototapet

1. Lyssna på dig själv och din egen stil, ha roligt och skapa ett hem som är ditt eget!

2. Bestäm först om du vill ha tapeten i fokus, eller om den mer ska smälta in som en bakgrund till hemmets föremål. Anpassa färg och motiv efter det, mörkare och kontrastrika motiv tar ofta för sig mer än ljusare tapeter med mjuka kontraster. En tapet som tar för sig blir som ett stort konstverk på väggen, vilket är underbart på rätt plats.

3. Det är väldigt fint att använda fototapet som ett konstverk på en svårmöblerad yta som du annars inte vet vad du ska ha den till. Eller varför inte i taket? Var kreativ och skapa ett blickfång där det behövs i hemmet. Ett helt rum tapetserat i en storskalig tapet blir helt magiskt, fastän det kanske kan kännas läskigt. Våga prova!

Tapeten Treetops hittar du hos Perswall.

Fotograf Patrik Hagborg AB

3 trender Perswall ser just nu

1. Mönster med palmer

2. Verklighetstrogna ytor

3. Drömlika blommor

Vill du veta mer? Besök Perswall!