ANNONSSAMARBETE MED RÖRSTRAND

Samlarobjektet för designälskare – här är årets 3D-printade inredningsdetalj i limiterad upplaga

Samlarobjektet för designälskare – här är årets 3D-printade inredningsdetalj i limiterad upplaga

Att samla på särskilda designobjekt är ett intresse för många. Det anrika varumärket Rörstrand utforskar nu en ny teknik som ger dig chansen att komma över en limiterad och numrerad porslinvas från serien Pli Blanc.
15 augusti, 2022
Advertisement

Vi människor har gillat att samla på saker sedan urminnestider och särskilt härligt kan det vara att hitta objekt som är både unika och få till antalet.

Oavsett om du sparar på antika föremål eller särskilda koppar, är vaser något man sällan kan ha för många av. Och en vas kan bli ett blickfång i ett rum – ibland bara som den är – och andra gånger fylld med vackra blommor i en vacker dukning.

Vas

Porslinvas från serien Pli Blanc från Rörstrand.

Rörstrand har en lång historia bakom sig med ett fantastiskt arv. Att varumärket känns relevant både i dag och i framtiden är något som varumärket vurmar om. Nu har Rörstrand valt att utforska ny teknik med 3D-printade vaser i porslin i den nya serien Pli Blanc som lanseras tillsammans med den Stockholmsbaserade designstudion Färg & Blanche.

Vi ville utforska flödet i ett mjukt material och översätta det till hårt material.

Vasen kommer vara numrerad och tillverkas i en limiterad upplaga om tjugo exemplar. Pli Blancs vaser är både dekorativa och funktionella och har eleganta linjer som förhöjer dess form.

Syftet med kollektionen var att ta reda på hur en textilliknande känsla kunde komma till liv i porslin. Man hade en vision om att på ett experimentellt sätt tänja på gränserna mellan hårt och mjukt genom olika material och tekniker.

Fredrik Färg och Emma Marga Blanche på Färg & Blanche.

Fredrik Färg och Emma Marga Blanche på Färg & Blanche.

– Hantverket i skrädderi är så intressant, hur en plan yta med sömnad och veck kan ta form och bli ett tredimensionellt objekt som ska passa en kropp. Vi ville utforska flödet i ett mjukt material och översätta det till hårt material, säger Fredrik Färg och Emma Marga Blanche, på Färg & Blanche.

Processen

Att skapa en 3D-vas sker i flera steg.

Tillverkningsprocessen sker i flera olika steg som inkluderar en handpåläggning och 3D-print i porslin, glasering och bränning.

Vas

3D-vasen från Pli Blanc-serien skapas.

Vasen är producerad i Stockholm och i nära samarbete med studion VerkstadStern på Södermalm där designern Charles Stern har varit ansvarig för produktutveckling och 3D-print av den begränsade upplagan.

Vas med blommor

Vasen som är 23 cm hög blir ett vackert blickfång med sensommarens buketter.

Vasen finns till försäljning i Rörstrand Store på Kungsgatan 1 i Stockholm från och med 15 augusti 2022. Vasen är 23 cm hög och kostar 2100 kr.

Läs mer om vasen här

SE OCKSÅ: Hemma hos möbeldesignern i Mexico City
0:59

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Hemma hos möbeldesignern i Mexico City

(0:59)

Slå på ljud