Så slår du in paket snyggt – 6 enkla tips och idéer

Så slår du in paket och julklappar snyggt

Sugen på att slå in paketen extra fint i år? ELLE Decoration listar 6 enkla och snygga idéer värda att inspireras av!
09 december, 2020

December är här, vilket innebär att julen är precis runt hörnet. Om du har en eller flera julklappar som ska läggas under granen är det alltid kul att lägga lite extra krut på själva paketinslagningen. ELLE Decoration har samlat inspirationen du letar efter och tipsar om 6 fina sätt att slå in paketen på i jul. God jul!

1. Ton i ton

Slå in julklappar i en och samma färgskala

Satsa på en julig färg, som grönt, och ha ett och samma färgtema på paketet. Foto: Granit.

En av årets kanske största trender i modeväg har varit, och fortsätter att vara, att tänka ton i ton. Outfits utgår ifrån en grundfärg med plagg som går i flera olika nyanser av den specifika färgen. Samma trend börjar smitta av sig på inredningsvärlden och varför inte låta den trenden genomsyra julen också? Låt både omslagspapper och snöre gå i en och samma färgskala, fast i olika nyanser. Lek gärna med materialval – här möter ett vaxat papper ett vackert band.

2. Fokus på detaljerna

Små detaljer kan genast göra paketet mer unikt och personligt. Foto: Elsa Billgren.

Ja, små detaljer gör stor skillnad. Inspireras av ELLE-profilen Elsa Billgren och lägg lite extra krut på de mindre detaljerna för ett genomtänkt intryck. Här adderas en stjärna och en bjällra för en festligare känsla. Paketet och detaljerna får gärna följa en och samma färgpalett, men självklart går det även bra att kontrastera med en annan färg. Försök att blanda så få färger som möjligt för att bevara den stilfulla estetiken.

3. Inspiration från naturen

Addera naturinslag i presentdekoren

Integrera naturen i paketinslagningen. Foto: Granit.

Hämta inspiration direkt från naturen! Naturnära inslag är allt mer eftertraktade och självklart kan naturen även få ta plats i paketinslagningen. När du har slagit in ditt paket kan du med fördel addera en växt eller en julig blomma för ett levande intryck och snyggt inslag i paketdekoren. Låt gärna växten eller blomman och presentsnöret följa samma färgskala.

4. Snöra på

Använd enkla snören till julklapparna

Byt ut maxade presentsnören mot en enkel motsvarighet. Foto: Granit.

Glansiga, färgstarka och maxade presentsnören i all ära, men det börjar även bli trendigt med en något mer nedtonad variant. Nu får gärna snöret bytas ut mot ett tunnare och mer sparsmakat alternativ och allra helst gå i en dov färg. Ett väldigt enkelt men effektfullt tips som passar lika bra i juletider som för alla årets gåvor.

5. Lekfullt och personligt

Slå in julklapparna med personlig känsla

Personliga och lekfulla julklappar i olika stilar, både på in- och utsida, är riktiga favoriter under julgranen. Foto: Elsa Billgren.

De allra härligaste julklapparna är de som är personliga och väcker glädje, så varför inte låta det speglas på själva paketen också? Hämta inspiration från Elsa Billgren och våga addera klistermärken, experimentera med olika slags omslagspapper och presentsnören och sträva inte efter total perfektion. Julklapparna blir som tjusigast när det känslan av simpel, opolerad elegans finns där. Testa!

6. Färgkontraster

Använd olika färger i presentinslagningen

Testa att skapa kontraster och bryt av med en mörk färg. Foto: Artilleriet.

Att jobba med kontraster är ingen ny företeelse, men det är lika aktuellt år efter år. I år inspireras vi lite extra av Artilleriet och deras sagolika paket som går i en jordnära färg med ett svart presentsnöre. Genom att addera en tydlig kontrast får du en stilfull och inte minst snygg känsla under julgranen. Utöver svart passar andra mörka toner väldigt väl, framförallt en tydligt mörk vinröd variant.

LÄS MER:

Elsa Billgren: Så kommer jag slå in mina julklappar i år

18 fina presentpapper och presentsnören värda att spana in

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION: