Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Så skapar du den slottslika maximalismen hemma – 10 shoppingtips

02 mar, 2020 
slottslik maximalism
Den slottslika maximalismen uppmuntrar till en lyxig stilmix av allt man gillar, såväl nytt som gammalt, med fokus på färg och mönster. Inspireras av en matsal med wow-faktor och spana in våra tips som sätter stilen i hemmet.
Annons

I den pampiga matsalen hemma hos Filipa de Abreu i Lissabon är det en eklektisk stilmix som bjuder in till extravaganta middagar. Personlig maximalism är ledordet och det finns inslag av både exotiska djur och flärdfulla detaljer.

Inspireras av den lyxiga matsalen och tolka stilen med hjälp av våra inrednings- och shoppingtips!

slottslik maximalism hemma hos filipa de abreu i lissabon
Wow-faktor deluxe i den pampiga matsalen. Foto: Pascal Chevallier

1. Våga tapet

En tapet kan förvandla ett helt rum – och den här vackra matsalen är ett praktexempel på det! Byt ut minimalistiskt kala väggar mot ett maximalistiskt blickfång med färg och mönster.

Annons

2. Sätt guldkant

En pampig kandelaber eller ljusstake, gärna fyndad second hand och med lite patina, kan bli kronan på verket i vilket rum som helst.

3. Klassiskt i keramik

Blåvit keramik är en tidlös favorit hos många. De blåvita mönstren är dessutom enkla att kombinera med detaljer ur andra inredningsstilar, för att skapa en personlig stilmix i hemmet.

4. Exotiska inslag

Tigerränder, palmer eller savannens ståtliga djur. Inred med exotiska motiv på tapet, prints, mönster eller broderier för att skapa en oas som för tankarna till varmare breddgrader.

5. Färgat glas

En trendig, men samtidigt tidlös detalj. Det färgade glaset ger dukningen ett lyft, och passar både till vardags och till fest.

6. Förnya möblerna

En äldre, stoppad möbel kan få en helt ny look när en gammal, sliten klädsel byts ut mot en ny. En stol med klassiskt formspråk får exempelvis en eklektisk uppdatering med ett modernt tyg.

Vill du inreda med stilen hemma? Vi listar 10 shoppingtips!

Annons

1. Inred vackert på bordet med en 6-armad ljusstake i mässing, formgiven av Josef Frank för Svenskt Tenn. Finns att köpa här.

ljusstake från svenskt tenn

2. Poster med palmblad mot en ljusrosa bakgrund ger tropiska vibbar till inredningen i hemmet. Från Desenio, finns att köpa här (reklamlänk).

poster från desenio med palmblad

3. Porslinsskålen, French Garden Modern Fruits, från Villeroy & Boch, ger en somrig känsla på bordet året om. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons
skål från villeroy & Boch

4. Ullmattan Rainbow i rosa, från Linie Design. Mattan finns i två olika storlekar. Finns att köpa här (reklamlänk).

ullmatta i rosa från linie design

5. Gröntonat dricksglas, Raami, från Iittala som säljs i set om två. Passar till både vardags och fest. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons
raami glas från iittala

6. Mystik, färg och guldkant i ett med mönstrade tapeten, Oriental dreams 1917 Boudoir Medallion, från Boråstapeter. Finns att köpa här.

oriental dreams tapet

7. Kudden Ikat Madras med mönster i gult och rosa, från Chhatwal & Jonsson. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons
Ikat Madras kudde från Chhatwal & Jonsson

8. Vas i vitt och blått, Blue fluted plain, från klassiska Royal Copenhagen ger hemmet en elegant detalj. Finns att köpa här (reklamlänk).

Blåvit vas från royal copenhagen

9. Sätt guldkant med den här tapeten med bambumönster i rosa och guld, Bamboo BP 2161, från Farrow & Ball. Finns att köpa här.

Annons
tapet med bambumönster

10. Exklusivt och eklektiskt grönt fat med tiger, från Jonathan Adler. Finns att köpa här (reklamlänk).

Tigerbricka från jonathan adler

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons