Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Japandi – så inreder du med den trendiga inredningsstilen

06 dec, 2023 
AvSandra Bohlin
AvSandra Bohlin
japandi inredning
Skandinavisk design möter japansk minimalism! Inredningsstilen Japandi är hetare än någonsin. ELLE Decorations shoppingredaktör guidar dig till hur du lyckas skapa trendstilen hemma!
Annons

En av årets absolut största inredningstrender är Japandi – den avskalade inredningsstilen som är en fusion mellan japansk minimalism och det skandinavisk design som kombinerar de rena linjerna, neutrala färgerna och den avskalade estetiken från Skandinavien med den organiska känslan, handgjorda detaljerna och den naturliga balansen från Japan.

japandi style

Så inreder du med inredningsstilen Japandi – 8 bästa tipsen

Enstaka statement-detaljer där vi väljer att inreda med färre men mer genomtänkta föremål som fångar ögat. Satsa på låga möbler och gott om träinslag. Färgerna går harmoniskt ton-i-ton och lampor i rispapper blir årets största belysningsfavoriter. Här är några tips på hur du kan inreda enligt Japandi-stilen:

Annons
  1. Trä: Trä är en viktig del av både skandinavisk och japansk design. Använd trä i olika toner och texturer för att skapa en varm och organisk känsla i hemmet. Kanske ett soffbord i trä eller en hylla i samma material.
  2. Minimalism: Japandi-stilen betonar minimalism och avskalning. För att skapa en minimalistisk känsla i ditt hem kan du använda få möbler och tillbehör och låta utrymmet andas. Det är också viktigt att ha bra förvaring för att hålla ditt hem rent och organiserat.
  3. Naturen: Japandi-stilen är inspirerad av naturen, och därför är det viktigt att ha levande växter och grönska i hemmet. Detta kan skapa en avslappnad och harmonisk atmosfär.
  4. Handgjorda detaljer: Japandi-stilen betonar handgjorda detaljer som keramik och textilier. Lägg till handgjorda kuddar, mattor eller keramiska fat och skålar för att lägga till personlighet och karaktär till ditt hem.
  5. Ljus: Ljus är viktigt i Japandi-stilen. Använd naturligt ljus så mycket som möjligt genom stora fönster och ljusa gardiner. Lägg till ljuskällor och ljusstakar för att skapa en varm och avslappnad atmosfär.
  6. Håll det enkelt: En viktig del av Japandi-stilen är att hålla det enkelt och avskalat. Undvik överflödiga detaljer och dekorationer. Fokusera på ett fåtal utvalda möbler och tillbehör av hög kvalitet som är funktionella och estetiskt tilltalande.
  7. Neutrala färger: Japandi-stilen betonar neutrala färger som grått, beige, vitt och svart. Använd neutrala färger på väggarna, golvet och stora möbler och lägg till färg och textur genom mindre tillbehör och dekorationer.
  8. Kontraster: En annan viktig del av Japandi-stilen är kontraster. Kombinera till exempel mjuka textilier med hårda ytor, eller använd svart och vitt för att skapa en tydlig kontrast. Kontraster kan hjälpa till att skapa intressanta och dynamiska utrymmen.

Japandi inredning style 2023

ELLE Decorations shoppingredaktör Sandra Bohlin har samlat 21 perfekta köptips till den som enkelt vill skapa trenden hemma!

Psst! Läs mer om inredningstrenderna 2023 här.

Portabel bordslampa

New Works

Kizu portable är en batteridriven lampa från danska New Works är en bärbar lampa som passar perfekt att bära med sig dit du vill. Lampan har ett mjukt formspråk där lampfoten i marmor och den enfärgade lampskärmen i akryl har en liten beröringsyta.

batteridriven lampa new works
KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk

Japandi soffbord

Nordform

Ett klassiskt soffbord i trä med en modern twist - lägg märke till hur de rektangulära benen når hela vägen upp till bordsskivan. Benen är tjocka men de är placerade på ett sätt som gör att bordet får en lätt känsla – perfekt för dig som vill lyckas med Japandistilen hemma!

runt soffbord i trä

Svart ljusstake

HM Home

Ljushållare i rostfritt stål för sex ljus. Kan vikas eller arrangeras i olika vinklar för att passa inställningen – lika vacker tänd som släckt!

Glasvas

Louise Roe Copenhagen

Balloon vas från Louise Roe finns i så väl keramik som munblåst glas. Den lekfulla och eleganta formen känns typisk för danska Louise Roes estetiska formspråk. Vasen finns i flera vackra färger och kan pryda sin plats i all sin enkelhet eller fyllas med blommor – den är som en liten skulptur.

glasvas bubblig
KÖP VASEN HÄRReklamlänk

Japandi soffa

Soffa Direkt

Modellen Coco är en iögonfallande soffa med mjuka och vackra former som blir fokuspunkten i rummet. Soffan är klädd i ett härligt och skönt tyg i bouclé, har en fast komfort och passar utmärkt till Japandistilen.

soffa japandi style
KÖP SOFFAN HÄRReklamlänk

Lampett

HM Home

En lampett i metall avsedd för ett ljus. Lampetten har matt, keramikliknande yta och modern design.

Annons

Låg vas

Ellos

Liten, låg rund vas i metall som passar såväl på vardagsrumsbordet som i hyllan.

låg vas från ellos
KÖP VASEN HÄRReklamlänk

Asymmetrisk spegel

Ferm Living

Den asymmetriska spegeln har verkligen tagit inredningsvärlden med storm och syns i många trendhem! En av de populäraste modellerna är Pond från danska Ferm Living. Här får du inte bara en funktionell spegel utan också en dekorativ väggbonad.

asymmetrisk spegel från ferm living

Tuftad matta

Ellos

Tuftad, mönstrad ryamatta i ull med fransar på sidorna och passar perfekt i sovrummet eller vardagsrummet!

KÖP MATTAN HÄRReklamlänk

Krinklad pläd

Åhléns

Stort överkast /pläd i fin muslinkvalité av BCI-bomull med böljande struktur och fransar på båda ändar.

Skål i marmor

HM Home

En skål på fot i marmor som passar såväl som fruktskål som ensam i en bokhylla.

Annons

Japandi golvlampa

Gubi

9602 golvlampa från danska GUBI, designad av Paavo Tynell redan 1935, är en stilren lampa med mässingsfot och stomme i rotting. Lampan kallas också ”Chinese Hat” vilket syftar på den konformade lampskärmen som bidrar till att lampan ger ett lugnt och behagligt sken.

golvlampa från gubi
KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk

Träskål

Ellos

Skål av trä med oregelbunden form som är vacker både med och utan innehåll! Använd som fruktskål i köket eller inred vardagsrumsbordet med den,

träskål från ellos japandi

Taklampa

New Works

Pendeln från New Works har en modern design i återvunnen tyvek med ett flytande uttryck. Den har en vit skärm med en mjuk känsla och en smal ram som passar perfekt in i ett hem med Japandistil.

rislampa från new works
KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk

Krinklat kuddfodral

Ellos

Kuddfodral av tvättat, franskt lin i avslappnad och lätt kvalitet. Kuddfodralet är vävt i tre lager med snygg struktur.

krinklat kuddfodral
KÖP KUDDEN HÄRReklamlänk

Ljusstake

Ferm Living

Med sin unika design och lekfulla assymetri blir denna ljusstake Avant från Ferm Living en spännande detalj i ditt hem. Den har en konformad bas och tre hållare för standardljus.

svart ljusstake

Bordslampa

Audo

Hashira bordslampa från danska Menu är en cylinderformad lampa med en handtillverkad skärm i vackert linnetyg som passar perfekt i det morderna hemmet! Placera bordslampan på en skänk i vardagsrummet eller på skrivbordet.

bordslampa hashira
KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk

Loungestol

Jotex

Loungestol av almträ med sits av flätat snöre i skandinavisk stil med enkel, klassisk och stilren design.

loungestol i trä
KÖP STOLEN HÄRReklamlänk

Abstrakt tavla

Kave Home

Ändra utseendet på din inredning utan ansträngning med denna trendiga tavla som ger väggarna en snygg, trendig stil.

KÖP TAVLAN HÄRReklamlänk

Bäddset i linne

HM Home

Påslakanset i härlig tvättad linnekvalitet från H&M Home som ger sovrummet en avslappnad känsla.

linnelakan från hm

Låg säng i trä

Karup Design

Elegant, enkel och rymlig säng i trä med trendigt låg design som passar perfekt till dig som vill skapa ett lugnt sovrum med japandivibbar. Den finns i tre olika storlekar och har även smart förvaring undertill.

låg säng karup design

Se mer:

Inspireras av 5 trender för balkongen och uteplatsenBrand logo
Inspireras av 5 trender för balkongen och uteplatsen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons