Ikea öppnar ny butik – mitt i Stockholm

Ikea fortsätter att expandera – denna gång i centrala Stockholm. Efter sommaren öppnar en citybutik för att öka tillgängligheten för kunderna.
10 maj, 2017

Ikea satsar på att komma närmare sina kunder och som ett steg i ledet öppnar möbeljätten nu en ny butik mitt i centrala Stockholm.

Köket Torhamn från Ikea Foto: Ikea

Det rör sig om en så kallad citybutik som ska komplettera köksavdelningarna på de två befintliga varuhusen i Stockholm samt upphämtnings- och servicebutiken i Danderyd. Köksbutiken ska öka tillgängligheten för Ikea-kunder som vill planera och beställa kök och är inledningsvis ett test under en halvårsperiod.

Läs också: 5 sätt att hitta de bästa kvalitetsmöblerna på Ikea

– Det här blir ett test på vad stockholmarna vill ha. Vi känner att vi måste öka tillgängligheten, säger Håkan Svedman till SvD Näringsliv och poängterar att det vid en succé kan bli aktuellt med en permanent lösning inne i Stockholm.

Köket Grundtal från Ikea Foto: Ikea

Citybutiken kommer att ligga på Regeringsgatan 65, intill Mood-gallerian och mitt bland alla Stockholms centrala shoppingstråk. Lokalen kommer att vara drygt 300 kvadratmeter stor.

Den nya butiken beräknas öppna i månadsskiftet augusti och september. Dessutom öppnar Ikea ett nytt lager i Arlanda stad för att möjliggöra kortare leveranstider för de kunder som väljer att handla på nätet.

Läs också: 11 budgetkök från Ikea som ser allt annat än billiga ut

– Vi har en utmaning framför oss som vi behöver utveckla och det är tillgängligheten. Lagret i Arlanda betyder att det kan bli kortare leveranstider för våra e-handlande kunder i Stockholm. Vi måste bli enklare, bättre och snabbare. Därför prövar vi oss fram nu, säger Håkan Svedman till SvD Näringsliv.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION: