Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Höstens bästa inredning – här är redaktionens 48 favoriter

02 sep, 2019 
AvSanna Rossäng
höstnyheter inredning
Äntligen dags för en ny säsong i inredningsvärlden! Vi har scannat årets alla nyheter och valt ut våra favoriter till hemmets alla rum – varsågod.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hållbart i hallen

Cia Jansson, Chefredaktör: ”Hallen är rummet som sätter ton för hela hemmet och ger det första intrycket. I min hall blandar jag gärna jordnära toner med hållbara materialval.”

Spegel och klädhängare Mathieu Gustafsson

1. Här snackar vi form och funktion i en fantastisk kombination. Spegeln Butler är ett elegant alternativ med arbetad böjträkonst som även fungerar som en praktisk klädhängare, design Mathieu Gustafsson, 8 200 kr, Gemla.

Dörrmatta Kristine Five

2. Vem kan säga nej till en dörrmatta med ett lekfullt tredimensionell mönster i lugnande beige? 1 450 kr, design Kristine Five Melvær för Heymat.

Annons
Pall från Swedese

3. Pallen Avavick som designats av Katja Pettersson för Nationalmuseum är en passande pall att knyta skorna vid, 3 135 kr, Swedese.

Stringhylla

4. En stilren hylla är väl ändå något av ett måste på hallväggen? String Pocket i färgen Blush, 1 095 kr, String.

Annons
Fåtölj från Gärsnäs

5. Bekvämlighet när den är som bäst – stilfull hållbarhet! Den nya stolen Elin med arbetade sömmar och massiva stolsben i ask är en garanterad favorit. 10 440 kr, design Färg & Blanche för Gärnäs.

Skåp HK Living

6. Bra förvaring är A och O för att underlätta städningen. Skåpet Retro Webbing Cabinet är inte bara praktiskt, utan förgyller även hallen med sin stiliga design. 19 500 kr, HK Living/Artilleriet.

Annons
Bordslampa från Hay

7. Bryt av med mörka detaljer! Jag har fastnat för den eleganta bordslampan PC Table som är formgiven av den franska designern Pierre Charpin, 3 049 kr, Hay.

Vilsamt vardagsrum

Karin Ohlsson-Leijon, editionschef, ELLE Decoration: ”Ett vardagsrum ska vara mysigt och ombonat och just nu visar trenderna och nyheterna i precis den riktningen.”

Kudde från Dirty Linen

8. Kudde i linne och sammet Bubbles Blackberry Pink, 1 795 kr, Dirty Linen.

Annons
Fåtölj Napoleon från Adea

9. Napoleon heter Anki Gneibs lustiga fåtölj, som kommer i butik under hösten, Adea.

Soffa Barba från Fogia

10. Rund, inbjudande och skulptural samtidigt som den är lite lekfull – soffan Barba designad av Andreas Engesvik har fått sitt namn efter Barbapapa, seriefiguren och det franska namnet på sockervadd. Bredd 190 cm, från 29 245 kr, Fogia.

Annons
Tapet Seasons by May från William Morris

11. Tapeten Seasons by May är inspirerad av ett broderi av William Morris dotter May Morris från slutet av 1800-talet, 1 475 kr/rulle, William Morris & Co.

Stol Pinzo från Blå Station

12. Jag älskar enkelheten i David Ericssons nya stol Pinzo, inspirerad av Enzo Mari, ca 5 590 kr, Blå Station.

Annons
Matta Maaten de Ceulaers CC Tapis

13. En matta att drömma om! Den runda mattan ur Maarten De Ceulaers kollektion Feather är både vacker och fantasieggande, pris vid förfrågan, CC Tapis.

Kakfat Swedese

14. Ett litet kakbord är väl precis vad man behöver i vardagsrummet? Designat av Front för Swedese, pris vid förfrågan.

Annons
Vad Eda från Myltha

15. Vaserna Eda är formgivna av Lisa Hilland, 595 kr och 1 495 kr, Myhlta.

Skönt sovrum

Nina Oja, Creative Director: ”Mitt bästa rum är sovrummet. Här investerar jag i kvalitetssäng, fluffiga sängkläder och väldesignad läslampa. Jag unnar mig gärna ett sovrumshäng även mitt på dagen ibland. En kopp te och en pläd och livets mys.”

Pläd Tekla

16. Andrés Mr A har designat denna glada pläd för Tekla, i mjukaste merino och kashmir, 4 450 kr.

Annons
Pall Artek

17. Samarbetet mellan Jo Nagasaka och Artek visades i Milano tidigare i år. Blev t ex så här fint: pall, 4 160 kr, Artek.

Sänggavel Audo för Dux

18. Norm Architects har designat denna vackra sänggavel för übercoola The Audo i Köpenhamn. Säng,180×200 cm, 35 150 kr, Dux. Sänggavel Audo, pris vid förfrågan.

Annons
Hylla Överallt Ikea

19. Ikeas har samarbetet med tio afrikanska designer i serien Överallt. Vägghylla av Issa Diabaté och Kevin Gouriou, 399 kr, Ikea.

Vägglampa W183 från Wästberg

20. Har hitta en perfekt vägglampa! W182 Pastille BR1 i färgen Olive Green, 2 135 kr, Wästberg.

Annons

21. Är den grå eller kanske lila? Den är i alla fall ljuv att sova i, färgen London från Midnatt. Påslakan, 150×200 cm, 600 kr och örngott, 200 kr.

Spegel Michelle Eismann

22. Spegel Päronrumpa, 3 800 kr, Michelle Eismann.

Annons
Påslakan Vidd från Alva

23. Påslakanset Vidd i färgen Lemonade Yellow, 1 095 kr, Alva.

Mugg Rörstrand

24. Studenter från Konstfack fick i uppdrag att tolka Marianne Westman på varsin tekopp. Det här är min favorit av Hannes Högberg. 249 kr, Rörstrand.

Annons

Härligt hemmakontor

Sara Ångström Burling, redaktionschef online: ”Lyxigt men ändå praktiskt – och så några härliga men samtidigt diskreta färgklickar. Det ÄR möjligt att skapa ett arbetsrum som både andas kreativitet och struktur!”

Skåp Air Design House Stockholm

25. Fullproppade pärmar, osorterade papper och trista teknikprylar döljs med fördel i stilsäkra skåpet Air, 16 500 kr, Design House Stockholm.

Lampa Hanvärk

26. Bra belysning är självklart a och o i ett arbetsrum – och det är minst lika viktigt att den är snygg! Studio Table Lamp från Handvärk, cirka 4 000 kr.

Annons
Ikea Symfonisk

27. Vem jobbar inte bättre med musik? Lika smarta som snygga bokhyllehögtalaren Symfonisk från Ikeas samarbete med Sonos passar perfekt i kontorsmiljön, 995 kr på Ikea.

Stol &Tradition

28. Långa och sena arbetstimmar kräver så klart en riktigt bekväm stol. Elefy Chair JH31, ca 6 200 kr, &tradition.

Annons
Papperskorg Hay

29. Ibland blir det fel och självklart ska även hopknycklade papper slängas med stil! Papperskorg Shade Bin, 369 kr, Hay.

Matta Magis

30. En vacker matta att vila både fötterna och blicken på. Volentieri Cornice, ca 31 000 kr, Magis.

Annons
Matbord Hay

31. Ett lika rejält som elegant skrivbord är ett måste i arbetsrummet. Bordet CPH30 från Hay finns nu i utdragbar version, ca 21 300 kr.

Badrum i zen-anda

Emma Unckel, editionschef ELLE: ”Jag har precis renoverat badrummet hemma i @unckelhouse. En sann renoveringspers, men värt allt slit för nu är det hela familjens favoritutrymme. Här är mina bästa tips för spa-känsla hemma.”

Rumsdoft Bamford

32. Sätt en signaturdoft i badrummet min favorit är, Fig willow diffuser, 990 kr, Bamford.

Annons
Handfat Alape

33. Varför satsa på ett vitt handfat när man kan installera detta handfat, Terra oyster matt, ca 4 000 kr, Alape.

Toalettborste Vipp

34. Man ångrar aldrig investerade nödvändigheter av bästa kvalitet. Toalettborste, 1 799 kr, Vipp.

Annons
Tvål Molton Brown

35. Att smörja kroppen med en lyxig kroppsloation ger den rätta spa-känslan och ser snygg ut på hyllan. Suede oris body lotion, 340 kr, Molton Brown.

Kakel Norrvange Bricmate

36. Tåliga väggar från Norrvange, Bricmate. Badkar som rymmer hela familjen i Acovi komposit i modellen Hornbæk, Copenhagen bath.

Annons
Blandare Dornbracht

37. Blandare, Meta slim, ca 3 000 kr, Dornbracht.

Handduk Madam Stoltz

38. En naturfärgad handduk som ger känslan av ett hamam-spa är ett måste för mig i badrummet. 125 kr, Madam Stoltz.

Annons
Spegel Självbild Svenskt Tenn

39. Jag har fastnat totalt för Eric Ericsons handspegel i tenn och lindat skinn med handgraverad baksida, formgiven exklusivt för Svenskt Tenn 2012. 3 800 kr, Svenskt Tenn.

Vas Kähler x Bernadotte & Kylberg

40. Blommor i badrummet för ombonad känsla. 999 kr, Kähler x Bernadotte & Kylberg.

Annons
Förvaringskorg H&M Home

41. Mitt bästa knep för att hålla handukar och barnens leksaker på plats är prisvärda korgar i trendigt material. Fin förvaring när den är som bäst! 249 kr, H&M Home.

Kreativt kök

Jenny Norberg, editionschef, ELLE mat & vin: ”Det är viktigt att köket, där jag vill vara kreativ och våga ta ut svängarna, är en trygg, funktionell och harmonisk plats. Därför omger jag mig bara med favoritsaker – som jag dessutom vet att jag kommer trivas med år efter år.”

Kokbok Eat Cool La

42. Sensommarens härligaste kokbok! Nyskapande, fräscht, nyttigt och mångkulturellt – inspirerande recept hämtade direkt från Los Angeles bästa restauranger och caféer. Eat, cook, L.A, 199 kr + frakt, amazon.com.

Annons
Glas Raami Iittala

43. Det här tycker jag är det perfekta dricksglaset, ännu bättre blev det när det lanseras i återvunnet glas. Raami av Jasper Morrison, 230 kr/2 st, Iittala.

Blandare DornBracht

44. Jag har jobbat på restaurang och kan efter det inte ha något annat än en blandare med dusch-munstycke. Dessutom miljövänligt. Profi single-lever mixer med lufttryck, ca 12 000 kr, Dornbracht.

Annons
Kök Karleby Kvänum

45. De vackraste köken är enligt mig de som inte ser ut som kök. Som Karleby, här med skjutdörrarna i vattrat linjeglas, pris vid förfrågan, Kvänum.

Handduk Swedish Grace

46. Swedish Grace är mitt (och många andras) favoritporslin, nu finns det matchande kökshanddukar till. 159 kr, Rörstrand.

Annons
Lampa Virvel Örsjö

47. Ovanför matbordet vill jag ha mjukt och inbjudande ljus. Virvel, design Ingegerd Råman, 2 450 kr, Örsjö.

Stol Öglan Ikea

48. Caféstolar är perfekta i köksmiljö – användbara, lättplacerade och stilrena. Ikeas populära klassiker Öglan är äntligen i produktion igen, finns även i vitt. 595 kr, Ikea.

Läs mer:

Trendspaning: De 5 hetaste växttrenderna 2019

5 stora inredningstrender vi satsar på i höst

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons