Hon formger nästa designsamarbete för Hemtex

Hon formger nästa designsamarbete för Hemtex
Efter en rad succésamarbeten har Hemtex nu avslöjat nästa designsamarbete. Illustratören och mönsterformgivaren Ulrika Gustafsson formger nästa kollektion som finns i butik i början av augusti.
Annons

House of Rym, Emma Von Brömssen och Lisa Bengtsson är bara några av de uppskattade designsamarbeten Hemtex presenterat under åren. I dag stod det klart att illustratören och mönsterformgivaren Ulrika Gustafsson står för nästa kollektion.

Annons

– Vi får mejl nästan varje vecka från personer som vill visa upp sina mönster för oss på Hemtex. Ibland kommer det guldkorn och det var precis det som hände när Ulrika skickade sina mönster till oss. Hela designteamet blev helt betagna, säger Hemtexs designchef Christina Knape.

Annons

Samarbetet resulterade i kollektionen Plingsulli. Kollektionen består framför allt av två mönsterbilder: Florentine och Pomum som båda inspirerats av naturen.

– Jag hittar små detaljer och förstorar upp de så att de kommer till sin rätt. Med Florentine inspirerades jag av en hasselgren med hängen som jag tyckte var fin och Pomum är inspirerat av höstens överflöd, säger Ulrika Gustafsson.

I kollektionen finns även enfärgade textiler och accessoarer. Till den enfärgade textilen har fokus varit att lyfta de färger Ulrika har i sina mönster samt på att ta fram olika strukturer som sammet och bomull. Kollektionen finns i butik i början av augusti.

Annons

Annons

Dela på:

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION:


Annons

Laddar