Naturnära drömoas med trä i fokus

Magiskt naturnära trähus på Själland
Möbler i trä, lampor av papper och keramikvaser tillsammans med massor av ljus och smarta lösningar ger lugn både ute och inne i Nannas sommarhus.
Annons

 

En armé av gräshoppor underhåller med sin knarriga symfoni. Finns det något somrigare ljud? Luften är het och havet, som ligger en bit bort, skänker svalka och bjuder på doft av tång och saltstänkta klippor.

Annons

Bakom träden som växer tätt in på stugknuten ligger Nanna Alsbjergs och hennes familjs sommarhus, klätt i mörka brädor och med en imponerande murstock mitt i huset.

Annons

Grönmålade dörrar i trähuset på Själland

Inredningsdetaljer i trä i trähuset på Själland

Naturmaterial i fokus

Inuti sommarhemmet har väggarnas brädor målats vita och det bjuds på inredning i naturliga material som sten, trä och textilier i bomull.

Nanna och hennes man köpte huset med den vilda naturtomten 2012, de har renoverat det löpande alltsedan dess. Eftersom de köpte ett dödsbo, fanns precis allt kvar i huset. Det krävdes ett visst sorterande.

Annons

Inredningsdetaljer i trähuset på Själland

Naturnära matplats i trähuset på Själland

– De förra ägarna hade otroligt många saker, vi övertog det mesta. Vi sparade mycket fin brukskeramik, men vi fick också köra lass efter lass till återvinningen.

”Inredningen är inte klar, det är mer som en pågående process”

Bara några månader efter att de tog över sommarhuset i Odsherred på Själlands nordvästra del föddes sonen August, så projektet sattes på paus ett tag. Så här i efterhand skattar sig Nanna lycklig att det blev så, då fick de verkligen tid att tänka efter hur det ville ha det och drog inte igång en massa saker samtidigt som de först hade tänkt göra.

Annons

Detaljer i trähuset på Själland

Öppen spis i trähuset på Själland

Men en del har de förstås gjort under de här åtta åren. Målat om hela huset invändigt, renoverat den öppna spisen, öppnat upp mellan kök och vardagsrum och gjort om två små sovkabysser till ett större sovrum.

– Inredningen är inte klar, det är mer som en pågående process. Vi lägger till och drar ifrån och känner efter. Men vi har många planer framåt för huset. Gärna några terrasser till och kanske ett gästhus?

Naturnära uteplats i trähuset på Själland

Annons

De njuter för fullt hela sommaren av sitt lilla hus vid havet. Och allra helst på terrassen, där de äter och hänger kvar under taket även när det regnar.

Naturnära kök i trähuset på Själland

Ljust vardagsrum i trähuset på Själland

– Jag älskar verkligen tillvaron här. Tiden går långsammare och jag får tid att se, känna och uppskatta alla små ting som verkligen betyder något i livet, säger Nanna.

Foto & text: Nicoline Olsen
Styling: Hanne Vind

Annons

Se alla bilder och läs mer om inredningen i bildspelet!

LÄS MER:

Dela på:

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION:


Annons

Laddar