Färg och vintagefynd hemma hos Emili Sindlev i Köpenhamn

Hemma hos Emili Sindlev i Köpenhamn
Hemmet är viktigt för Emili Sindlev. Hon har inrett med handplockade vintagefynd, utvald konst och med plats för sin avundsvärda garderob.
Annons

 

I en lägenhet från förra sekelskiftet, på danska kallas de ”herrskapslägenhet”, bor stylisten och influencern Emili Sindlev med sin pojkvän. Det är en femrummare på 137 kvadratmeter och ligger i Köpenhamns inre stadskärna, bara ett stenkast från Kongens have, med utsikt över stadens tak.

Annons

Hemma hos Emili Sindlev Köpenhamn bild på Emili

Annons

Hemma hos Emili Sindlev Köpenhamn garderob

Lägenheten nås via en snirklande trappa med vackert räcke, och tidstypiska utsmyckningar. Emili har bott här i knappt två år och redan innan de flyttade in hade hon allt klart för sig när det gäller hur hon skulle iscensätta lägenhetens olika rum och vilken känsla hon ville förmedla.

Hemma hos Emili Sindlev Köpenhamn köksbänk

När man kommer in i hallen är det första man lägger märke till halvtrappan som man träder ner för när man gör entré i hemmet. Ett pampigt sätt att komma hem på! Trappan har Emili målat i en isblå färg som gör sig fint som parkettgolvets honungsfärgade ton.

Annons

Hemma hos Emili Sindlev Köpenhamn lampa Murano

Hemma hos Emili Sindlev Köpenhamn filt Missoni

Från hallen glider blicken direkt in till det rum som Emili inrett till sitt hemmakontor och bakom tunga randiga draperier som går från golv till tak, döljer sig hennes skattkammare: alla hennes kläder, smycken och skor. En garderob att sukta efter.

Emilis stora garderob

– Det här är mitt kreativa rum, som först och främst är min privata garderob. Men det är också härifrån jag arbetar när jag är hemma, säger hon, och man känner hur förtjust hon är i rummet.

Annons

Hemma hos Emili Sindlev Köpenhamn walk in closet

Hemma hos Emili Sindlev Köpenhamn hall trappa

Handplockade ting syns överallt i lägenheten, här blandas vintagefynd med designmöbler och vackra textilier.

Köper gärna second hand

– Jag handlar saker till mitt hem när andan faller på. Både här i Köpenhamn och på resor. Jag är väldigt svag för statement design-objekt, men jag inreder lika gärna med second hand utan brand! Jag har heller inget speciellt ställe jag återkommer till. Jag går gärna och ofta runt i olika butiker och låter mig inspireras.

Annons

Hemma hos Emili Sindlev Köpenhamn liten hall

Hemma hos Emili Sindlev Köpenhamn spegel Ultrafragola

Den holländska designern Piet Hein Eek är en av Emilis favoriter. Hans matsalsbord i vardagsrummet är hemmets viktigaste pjäs.

– Jag är helt betagen i hans objekt, de är som konsthantverk.

Älskar konst

– Konst, hantverk och design hittar jag lite överallt och det betyder mycket för mig med vackra detaljer som en fasettslipad spegel, en färgglad stol eller en vas täckt av krumelurer, sådant går jag igång på. Saker och ting ska väcka något i mig och göra mig lycklig.

Annons

Hemma hos Emili Sindlev Köpenhamn tavelvägg

Hemma hos Emili Sindlev Köpenhamn sovrum sänghimmel

När det gäller tavlor och just konst hittar hon mycket på konstgalleriet Etage projects. Det är hennes förstahandsval när det gäller gallerier i Köpenhamn, de fattar det där med ”användbar” konst.

– Mitt hem är både lekfullt och bekvämt. Men det viktigaste är att det ska kännas mysigt, varmt, kärleksfullt och ombonat, för mig och mina gäster, säger Emili.

Av: Trine Nørgaard
Foto: Chris Tonnesen

Annons

Se alla bilder och läs mer om inredningen i bildspelet!

LÄS MER:

Annons
Dela på:

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION:


Annons

Laddar