ANNONSSAMARBETE MED MARBODAL
Hemma hos Margaux Dietz:<br>"Jag blir glad varje gång jag går in i köket"

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Hemma hos Margaux Dietz:
"Jag blir glad varje gång jag går in i köket"

Ett nytt härligt kök utan att behöva riva ut det gamla? Visst går det! Så här fick Margaux Dietz sitt drömkök.
08 april, 2022

Förra året gick flyttlasset för influencern och youtube-stjärnan Margaux Dietz som nu bor i sin drömlägenhet i Vasastan, Stockholm. De 152 kvadratmeterna som lägenheten är på ligger högst upp i byggnaden och har tre sovrum, en bastu och en otrolig takterass med utsikt – en riktig drömlägenhet!

Margaux Dietz hemma hos och i köket.

Här kommer många mysiga middagar att ätas.

Visst var köket som fanns i lägenheten helt okej, men luckorna hade lite skavanker och överskåpen gjorde att man inte kunde känna kökets härliga takhöjd. Så i stället för att bygga ett helt nytt kök – vilket är både kostsamt, tidskrävande och påfrestande för miljön – kunde Margaux omvandla det gamla köket med smarta lösningar.

Margaux Dietz hemma hos och i köket.

Överskåpen togs ned för att maxa takhöjden och få fram de fina balkarna.

Med hjälp av Marbodal RE:NEW luckbyte kunde de gamla köksstommarna vara kvar och kompletteras med nya, svanenmärkta luckor (Arkitekt plus Sand). Även bänkskivan och fläkten byttes ut och resultatet blev ett modernt och naturinspirerat vinkelkök med köksö.

– Förändringen känns helt otrolig. Köket har fått en helt ny betydelse i hemmet och jag spenderar betydligt mer tid där nu. Jag blir glad varje gång jag går in i köket och att det har blivit ett rofyllt rum där jag helst spenderar min tid hemma, säger Margaux.

Margaux Dietz hemma hos och i köket.

Nya luckor och knoppar – ger stor förändring.

När det kommer till kulör föll Margaux för sandfärgade toner med detaljer i krom.

– Jag älskar ljust och fräscht när det kommer till kök. Resten av lägenheten har mer färg men just i köket kände jag att jag ville ha en lugn bas och få in färg i möbleringen i stället, säger Margaux.

Margaux Dietz hemma hos och i köket.

Integrerad kyl och frys i kulören Sand från färgkollektionen Jordnära som är inspirerad av vår nordiska natur.

Så vad är det viktigaste med köket?

– Att det är en social plats där jag kan umgås med vänner och familj. Min drömmiddag är med massa kompisar på plats på barstolarna runt köksön, en stor pasta i mitten, massa skratt och härlig stämning!

Margaux Dietz hemma hos och i köket.

Det gamla Marbodalköket fick ett nytt liv genom RE:NEW.

3 tips när du vill FÖRÄNDRA DITT kök

Går du i köksrenoveringstankar? Här tipsar Pierre Ghantous, köksdesigner på Marbodal, om vad som egentligen är viktigt att tänka på.

1. SMÅ DETALJER – STOR FÖRÄNDRING
Det behöver inte kännas som ett omöjligt projekt för att få till en stor förändring i köket. Små detaljer kan göra mer än vad du tror. Den enklaste förändringen är att byta ut beslag och blandare för störst visuell effekt.

2. FÖRBÄTTRADE FUNKTIONER
Fundera på vad du tycker om med ditt nuvarande kök och på vilka delar som fungerar mindre bra. Satsa på att förbättra dessa först och främst.

3. FRÅN LUCKA TILL LÅDA
Om vi pratar funktionalitet i köket kan ett byte från lucka till låda göra väldigt stor skillnad.

Margaux Dietz hemma hos och i köket.

För den som vill förnya sitt Marbodalkök kan man själv välja de delar man vill byta ut eller ta hjälp av en köksdesigner från Marbodal som hjälper till att anpassa köket efter behov, stil och önskemål.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM HUR RE:NEW FUNGERAR.