ANNONSSAMARBETE MED ÅHLÉNS

5 sätt att skapa rätt känsla på uteplatsen

Nu är det dags att flytta ut för årets härligaste tid – vi säger ja tack till mer tid på balkonger, i trädgårdar och uteplatser. Här kommer tipsen (och produkterna) på hur du skapar rätt känsla!

ANNONSSAMARBETE MED ÅHLÉNS

Äntligen har vi gått över till sommartid och kvällarna blir både längre och ljusare. Nu kan man snart sätta ut tomatplantorna och plantera de första blommorna.

Vi har pratat med designchefen på Åhléns Hem Chary Westberg och han har både koll på trender och hur man skapar den ultimata uteplatsen 2021.

– Vi ser ett ökat intresse för att ta hand om varandra, sina saker och växter, berättar han.

Petra Bindel

Odlingstrenden, som numera är en livstil, är något vi fortsätter med i år. Och visst är det väl så att den ökade tiden i hemmet har fått oss att vurma lite extra för det egna skapandet och odlandet.

Många är det som också fått liv i gamla hobbys som målande och stickande och kanske är det nu en god tid att flytta ut sin hobby till uterummet oavsett om det är på en liten balkong eller i en stor trädgård.

Pera Bindel

– Om du är som jag och snabbt vill kunna plocka undan när du är klar, är utomhusförvaring en bra investering. Man vill lätt kunna plocka undan allt material så det inte ligger i vägen eller förstörs av dåligt väder, tipsar Chary.

Charys bästa tips för att skapa rätt känsla

1. Textilier

Med textiler kan du enkelt få in färg, mönster och strukturer som höjer myskänslan. Det är också ett lätt sätt att uppdatera din uteplats efter säsong

Petra Bindel

2. Belysning

Många glömmer hur viktigt belysning är på uteplatsen. Om man vill använda uteplatsen på kvällen så är det viktigt med en mysig och behaglig belysning: antingen i form av ljusslingor, utomhuslyktor eller batteridrivna lampor.

3. Piedestaler

Jag gillar när växter och krukor har tydliga höjdskillnader, på så sätt skapar du en dynamisk uteplats där växter kan ge skugga åt varandra och svalka om det blir för varmt.

Pera Bindel

4. Experimentera

Jag gillar inte när allt är för uniformt och homogent på uteplatsen. Det ska absolut inte kännas plottrigt men experimentera med olika strukturer och finish på krukor och glöm inte bort att växterna du väljer också har ett uttryck i form av färg och struktur.

5. Hängmatta.

Unna dig en tupplur och investera i en hängmatta. Finns inget skönare än att sova middag utomhus.


Nyheter från Åhléns

Kruka, 499 kronor.

Växthus, 8500 kronor, Design House Stockholm.

Ljuslykta, 249 kronor.

Utomhuslampa (LED), 399 kronor.

Trädgårdskruka, 399 kronor.

För fler produkter ur Åhléns sortiment!