5 enkla DIY-projekt med speglar

5 enkla DIY-projekt med speglar
Spegel, spegel på väggen där, vilken perfekt inredningsdetalj du är. Ta fram din kreativa sida med ett av dessa DIY-projekt som har speglar i fokus.
Annons

Låt din kreativitet flöda med enkla och fina DIY-projekt. Speglar kan kännas som ett ovanligt och svårt material vid pyssel, men det går faktiskt att skapa fina detaljer till hemmet med dem.

Välj vilken form du vill ha på spegeln, om du är ute efter en bohemisk, minimalistisk eller lyxig känsla och våga skapa något eget!

Annons

Här följer fem kreativa och enkla DIY-projekt med speglar i fokus:

1. Bordsspegeln

Annons

Speglar behöver inte alltid vara stora i storleken. Den här bordsspegeln i form av en triangel fästs i ett träklot för en minimalistisk detalj i hemmet.

Mät upp spegelns tjocklek och såga en skåra som går igenom halva klotet. Använd sandpapper för att ta bort flisor och tryck sedan ner spegeln i skåran. Om spegeln blir för lös kan du använda tejp för att fästa den.

Läs mer om hur du gör bordsspegeln på bild här. 

2. Spegel med makramé

Annons

Är du en av dem som gillar makramé? Då kan den här bohemiska DIY-spegeln vara något för dig.

Allt du behöver är tillräckligt med snöre, kulor i trä eller andra valfria dekorationer samt en spegel. Låt kreativiteten flöda, men se till att spegeln sitter fast stadigt innan du hänger upp den!

Läs mer om hur du gör makraméspegeln på bild här

3. Spegelkuben

Stående rund sminkspegel
Foto: Ragnar Ómarsson för Ikea Livet Hemma Styling: Hanna Meijer
Annons

Den lilla spegelkuben ser betydligt mer exklusiv och dyr ut än vad den egentligen är. Den fina kuben gör du nämligen enkelt med hjälp av sex speglar i form av lika stora kvadrater som du monterar ihop.

Om du vill ha ett större soffbord av speglar bör du bygga kvadraten kring en stödande bas, exempelvis ett kvadratiskt soffbord.

4. Solspegeln

Solspegeln finns i var och varannan affär just nu, men du kan faktiskt göra den alldeles själv.

Annons

Du behöver en rund spegel, sprayfärg, pinnar av minst två olika längd, lim, krok att hänga upp spegeln med samt en liten rund skiva i trä som du fäster på baksidan av spegeln.

Kroken för upphängning fäster du i träskivan som bör vara något mindre än spegeln. Sprayfärga pinnarna och limma dem på spegelns baksida, intill träskivan, när de torkat.

Läs mer om hur du gör spegeln på bild här

5. Spegelvägg

Spegelvägg i hexagonform
Foto via Heimatbaum
Annons

Låt en spegelvägg ta plats i hemmet. Allt du behöver är flera speglar som du skapar ett vackert mönster med på valfri plats. Speglarna kan vara i samma eller olika storlek – låt kreativiteten flöda!

Läs mer:

Dela på:

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION:


Annons

Laddar
https://www.elle.se/decoration/gammalt-moter-nytt-i-klassisk-parisvaning-med-ett-helt-fantastiskt-sovrum/