Därför ska du lägga till Aloe Vera i din hudvårdsrutin

Därför ska du lägga till Aloe Vera i din hudvårdsrutin
Har du koll på ingrediensen aloe vera? ELLEs Moa Afredsson reder ut all du behöver veta om superingrediensen.
Annons
Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Aloe vera är inte bara en sommaringrediens att ta till för att lindra en bränna – det är även en superingrediens att använda i sin hudvårdsrutin året om. ELLE listar anledningarna till varför du alltid ska ha en aloe vera-produkt hemma.

5 anledningar till att aloe vera är en superingrediens för huden:

1. Aloe vera är rik på vitaminer

Aloe vera-plantan är rik på vitaminerna A, B, C, D och E. Förutom att vara en riktig vitaminboost innehåller aloe veran också mineraler som magnesium och zink.

Annons
Annons

Och det är kombinationen av dessa ämnen som ger aloe veran sin lugnande och skyddande effekt.

2. Aloe vera lugnar irriterad hud

Även om aloe vera ofta förknippas som något man använder efter att man bränt sig är den även en superbehandling för andra typer av irritationer i huden. Upplever du rodnad eller har du problem med finnar kan aloe veran även hjälpa till att lugna den typen av irritationer.

Annons

3. Aloe vera har många användningsområden

Använd aloe veran som en behandlande gel eller lägg aloen som en ansiktsmask. Använder du ren aloe vera kan du frysa den i iskuber och ta fram ur frysen när din hud behöver lugnas. Håll iskuben mot områden som rodnar eller på en extra inflammerad finne.

4. Använd aloe vera som serum

Något av det bästa du kan göra med aloe vera är att använda ingrediensen som ett serum. Eftersom aloe vera innehåller en hög halt av vatten så kommer du få effektiv effekt om du applicerar den innan din kräm. Krämen kommer sen att se till att huden absorberar produkten och du undviker att de bra ingredienserna avdunstar.

Annons

5. Bli av med torra fläckar med aloe vera

Har du till exempel en finne du torkat ut med olika behandlande produkter? Då kan du sen använda aloe vera för att återfukta det torra området – för att undvika att sminket lägger sig kakigt ovanpå.

Här är de bästa aloe vera-produkterna för din hud


Aloe vera-gel som innehåller 99 procent aloe vera-saft, från Holika Holika. Finns att köpa här!  (reklamlänk via Adtraction)

Lugnande ansiktsvatten med aloe vera, från Mario Badescu. Finns att köpa här! (reklamlänk via Adtraction)

Mask som piggar upp trött och uttorkad hy, från Kiehls. Finns att köpa här! (reklamlänk via Adtraction)

Dela på:

Annons
 

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE:

Laddar