Annons

Annons

Cola Light och Cola Zero smakar inte likadantBåda är sockerfria, innehållet är i princip samma – men ändå föredrar man antingen Cola Zero eller Cola Light. Så vad är det egentligen som skiljer dem åt? Ingenting, förutom en liten molekyl visar det sig.

Är du en storkonsument av lightläsk tillhör du förmodligen Team Cola Light eller Team Cola Zero. Det kan tyckas vara en bagatell för dem som inte dricker lightläsk – men för oss som gör det är det här en ständigt pågående diskussion: Vilken är egentligen godast?

Annons

Kanske är svaret att båda, eller ingen, har rätt. De båda dryckerna smakar faktiskt olika.

Läs också: Pepsi Max lanserar nya smaken Ginger – och ja, den är riktigt GOD

Anledningen? Cola Light skapades 1983 som ett sockerfritt och lättare alternativ till Coca Cola. Man skulle känna på smaken att drycken var sockerfri och annorlunda. År 2006 lanserades Cola Zero som även den är sockerfri – men smaken skulle vara så lik Coca Colas originalsmak som möjligt.

Läs också: M&M släpper ny smak för extrema chokladälskare

Innehållet hos de båda sockerfria dryckerna är i princip autentiskt förutom en enda molekyl. De båda innehåller citronsyra, men Cola Light innehåller just det och Cola Zero innehåller trinatriumcitrat (ett salt av citronsyra). Men bortsett från den molekylen är innehållet i burkarna detsamma.

Gilla ELLE på Facebook

Källa Mirror UK

Artikeln publicerades först på Femina.

 

(52)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar