Annons


Annons

Cia Jansson: ”Viktigast av allt är att det funkar i ditt liv, just nu”


Cia Jansson: ”Viktigast av allt är att det funkar i ditt liv, just nu”

ELLE Balans är ett magasin och en sajt som bara fokuserar på hälsa och balans i livet. Första numret kommer ut i juni (2018) och här på elle.se fokuserar vi extra mycket på det under kommande år. Läs chefredaktör Cia Janssons ord om den nya produkten här.

”Välkommen till ELLEs allra första magasin om balans och hälsa! Att må bra är ett stort ämne som engagerar. Vi är många som dagligen strävar efter att hitta balans i tillvaron – som efter bästa förmåga jonglerar jobb, familj, vänner, matlagning, egentid, träning … Förhoppningsvis utan alltför många bortglömda eller tappade att göra-bollar! Och då har vi inte ens börjat prata om sociala medier som ska uppdateras, serier som ska ses och sommarfester som ska fixas.

Annons

I ELLE Balans har vi rådfrågat inspiratörer i vår närhet om hur de hittar harmoni i livet. På sid 28 delar de med sig av sina väldigt personliga resor mot hälsa och välmående. Vägen till balans kan gå via meditation, hälsosam mat – eller den nyandliga trenden som växer sig allt starkare. Viktigast av allt är att det funkar i ditt liv, just nu.

Själv har jag medvetet tränat på att stressa ner och släppa greppet om mina egna krav på mig själv genom olika ritualer. Jag stänger av alla pushnotiser och ljudet på mobilen. Fomo – fear of missing out – kan bli ett riktigt hälsoproblem. För mig funkar det bättre att välja när jag tar upp telefonen istället för att vara ägd av någon annan. Läs gärna artikeln om digital detox på sid 38.

Enkla värden som ett kokhett bad efter jobbet funkar också. Och att byta om till mjuka, lösa kläder – det är det bästa mitt sinne vet när jag ska varva ner. En skogspromenad, där dofter och skogens dämpade ljud omger en, rensar tankarna. Det gör även arbetet i trädgården på landet. Att stanna upp och andas djupt – det måste jag påminna mig om varje dag.

Att intresset för att ta hand om oss själva är stort även inom modet går inte att ta miste på. Kollektionsord som athleisure, soft sport och loungewear blomstrar och gränsen mellan tränings- och vardagsplagg suddas ut. Ett par coola, slappa silverbyxor på nästa yogapass – eller varför inte som en byggsten i höstens nya garderob? Självklart hittar du också massor av mjukt och skönt mode på kommande sidor.
Trevlig (och avkopplande) läsning!”

ELLE Balans släpps i butikerna den 12 juni.

Beställ hem ditt eget ex av ELLE Balans här >

(0)
(0)
(0)
Annons


Annons


Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
Annons

Laddar