Annons

Annons

Carin Hellmans bästa tips för slät hud och färre celluliterHur blir man av med celluliter? Kan man verkligen smörja bort dem? Carin Hellman reder ut all fakta som har med groparna på kroppen att göra inför beach 2017.

MER SKÖNHET:

HUDROLLERN – ALLT DU BEHÖVER VETA OM DEN SENASTE SKÖNHETSSNACKISEN

SÅ FÅR DU FANTASTISKA FRANSAR UTAN MASCARA

Vad är egentligen celluliter?

– Celluliter är underhudsfett som klumpat ihop sig under huden men har ingenting med fetma att göra. Det är väldigt vanligt framför allt hos kvinnor, ungefär 90 procent av alla kvinnor har celluliter och det brukar uppstå i samband med puberteten.

Krämer som sägs strama upp och sudda bort celluliter, funkar de?

– Svaret på den frågan är både ja och nej. I kombination med träning och bra kost kan en cellulitkräm ge effekt under den tiden du använder den. När du smörjer in kroppen med kräm, specifik för celluliter eller inte, återfuktas din hud vilket i sin tur kan ge en överlag lenare känsla. Det som de specifika cellulitkrämerna innehåller är ofta ingredienser så som koffein vilket hjälper kroppen att göra sig av med extra vatten. Detta kan, vid regelbunden användning, göra att dina celluliter minskar. Dock bara under tiden som du regelbundet använder produkten. Slutar du kommer din hy att gå tillbaka till så som den var innan.

Kan man göra något mer hemma mot gropig hy?

– Ett riktigt budgettips är att göra en hemmaskrubb mot celluliter. Blanda avsvalnad kaffesump med lite olja för att göra din hemmagjorda cellulitbehandling. Massera skrubben på de områden du känner att du behöver. Huden mår bra av koffeinet men också av massagen som gör att blodcirkulationen ökar.

5 produkter som stramar upp hyn bra:

Skin fitness firming body emolusion, 465 kr, Biotherm.

Advanced Body Creator Super Slimming Reducer, 720 kr, Shiseido.

Aroma Svelt Body Firming Oil-In-Cream, 599 kr, Decléor.

Body Fit Expert Minceur Anti-Capitons Cellulite Cream, 450 kr, Clarins.

 

Birch Cellulite Oil, 249 kr, Weleda.

Av: Carin Hellman och Moa Alfredsson.

 

(18)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka

Annons

Laddar