Annons

Annons

Knepet bakom det perfekta strandhåretTa inspiration från catwalken och inspireras av frisyrer från bland annat Gucci, Dior och Alexander Wang när du stylar håret i sommar. Allt du behöver är ett saltvattenspray. ELLEs Carin Hellman reder ut och listar sina bästa tips på hur man använder produkten.

Varför ska man använda saltvattenspray?

– Ett bra saltvattenspray ger ditt hår mer textur. Har du fint och rakt hår och exempelvis vill att din frisyr ska hålla längre är detta perfekt för dig. Ett tips är att ge håret en dusch av saltvatten innan du sätter upp det så kommer din frisyr att sitta på plats hela dagen. Har du ett naturligt självfall i håret kan du använda saltvattenspray för att ta fram naturliga lockar mer. Sen fungerar sprayen också för att skapa den där rufsiga ”jag-vaknade-såhär-snygg”-looken.

Gilla ELLE på Facebook

Ska jag spraya i blött eller torrt hår? 

– Spraya i blött hår för att få fram naturliga lockar. Låt håret sedan antingen självtorka eller blås det torrt, gärna med en trattfön. Undvik frottéhandduk för att torka håret då kombinationen handduk och saltvatten kan ge ett frizzigt resultat. Ett tips är att ta en gammal t-shirt eller mjukare bomullshandduk, gnugga inte utan tryck ut vätan ur håret. Mer volym och beachlockar utlovas.

Spraya i torrt hår om du vill ha mer textur. Kanske vaknar du på morgonen och tycker att håret behöver lite mer volym och liv? Då är det bara till att ge det ett par spray med saltvatten. Glöm bara inte att saltvattensprayet alltid ska vara det sista steget i din stylingrutin.

Sen är du och ditt somriga hår redo för dagen!

ELLEs bästa beachsprayer:

Ocean spritz love edition, 195 kr, Wella Professionals.

 

Mare mediterranean sea mist, 350 kr, Reverie/Bangerhead.

Sail soft wave spray, 329 kr, R+Co.

Beach muse, 284 kr, Noir Stockholm.

 

Surf Infusion, 365 kr, Bumble & bumble.

Beach spray texturizing & volumizing, 199 kr, Lernberger/Stafsing.

Känner du dig pysslig kan alltid göra ett eget saltvattenspray. Blanda 2dl varmt vatten med en tesked salt. Tillsätt en matsked kokosolja och en halvtesked balsam. För extra stadga i ditt spray kan du också blanda ned lite hårvax. Förvara i sprayflaska. Recept från elle.com.

Av Moa Alfredsson och Carin Hellman.

 

(0)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 

Annons

Laddar