Annons

Annons

Bloggarnas boktips som du inte får bläddra förbi



Vad är härligare än att ligga på stranden eller i hängmattan med en bra bok? Vi bad några av våra bloggare på ELLE att ge oss sina bästa tips inför sommarens lata dagar och långa kvällar. Här är böckerna du inte får missa!

 Kakan Hermansson

– De Vackraste av Karin Slaughters eftersom hon skriver feministiska deckare. Tisar också om Katarina Wennstams Flickan och Skammen, om du vill hålla dig feministiskt uppdaterad – och det vill du. Du ska också läsa Hanna Hellquists blygsamma samling krönikor En tryckare på Bluemoon Bar, om du vill skratta, gråta och lära känna Hanna på djupet. Själv ska jag sätta mina sommartänder i Slaughters nya bok De fångade. Det finns något enormt stärkande i hennes böcker; där vanliga deckare får mig att känna mig uppgiven och rädd inger hon hopp och kraft.

Annons

Besök Kakans blogg här > 

Nina Campioni

– Min absoluta favoritbok har genom alla år varit To Kill a Mockingbird av Harper Lee. Det är en klassiker som ingen kan värja sig mot; om rasism, gott och ont – saker som alltid är relevanta i alla samhällen. Den bästa bok jag läst på senare år är Glöm mig av Alex Schulman, den är oerhört gripande, vacker och utlämnande. Utvandrarserien av Wilhelm Moberg är perfekt att läsa över sommaren och ger större förståelse kring människor på flykt. För mig ska det dock bli en riktig deckarsommar. Det är en genre som jag skippat men min pappa har övertalat mig och lånat ut en bunt Jo Nesbo som jag tänkte ge en chans i sommar – riktigt spännande!

Besök Ninas blogg här > 

Elsa Billgren

– Tre klassiker som alltid känns rätt – på stranden, långa bussfärden eller hammocken – är Les misérables av Victor Hugo, Anna Karenina av Leo Tolstoy och Jane Eyre av Charlotte Brontë. I sommar kommer jag försvinna i årets pulitzerpristagare Colson Whiteheads The underground railroad. Den verkar gripande och har en historisk vinkel vilket jag gillar.

Besök Elsas blogg här > 

Anja Forsnor

– Alla Jojo Moyes böcker är fantastiska men min favorit är Sista brevet från din älskade – passionerad spänning i två livsöden som är omöjligt att slita sig från. Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker är den vackraste kärlekshistorian som skrivits och gillar man kärlekshistorier så ska man även läsa Just kids av Patti Smith som är ren poesi från en av världens största kvinnliga musiker. Efter att en vän rekommenderat Brev till en nybliven föräldrer av Chimamanda Ngozi Adichie  så klickade jag hem den och ser fram emot att läsa den i sommar. Den handlar om hur ett jämställt och feministiskt föräldraskap kan se ut och det känns otroligt viktigt och aktuellt. Dessutom ska jag läsa klart Sömnrevolutionen av Adrianna Huffington – den är så otroligt intressant!

Besök Anjas blogg här > 

Emma Svensson

– Jag läser inte böcker så ofta men senast läste jag Into thin air av Jon Krakauer med skräckblandad förtjusning efter att jag hade sett filmen Everest. Sen läste jag den ryska guiden Anatoli Boukreevs The climb om samma story, men den var inte riktigt lika välskriven. I sommar siktar jag på att läsa klart 1984 av George Orwell eftersom konspirationsteorierna minst sagt känns spännande.

Besök Emmas blogg här > 

Emilia de Poret

– Mitt hat får ni inte av Antoine Leiris är en hjärtskärande berättelse om Antoine som blir ensam med sin sjuttonmånaders son efter att hans fru blev dödad i terrorattacken mot konsertlokalen Bataclan i Paris. En bok som trots sin gripande berättelse ger oss hopp om att livet ändå alltid måste fortsätta. På mitt nattduksbord ligger en hög med olästa böcker och dessa kommer få följa med på min sommarsemester: Grace; a memoir av Grace Coddington, On becoming fearless av Arianna Huffington och På sex meters djup av Denise Rudberg. Att de inte blivit lästa beror på att nätterna där jag gladeligen kunde sträckläsa en bok varit avlägsna för mig som trött småbarnsförälder. Men nu har jag sänkt ambitionsnivån lite – klarar jag av ett kapitel innan jag somnar är jag extremt glad!

Besök Emilias blogg här >

Alexandra Kamperhaug

– Jag ser fram emot att läsa nya boken av Jojo Moyes, Toner i natten. Om du inte har läst hennes tidigare böcker så har du verkligen en bokskatt framför dig. Fantastiska berättelser som är skrivna på ett sätt som fångade mig i första meningen.

Besök Alexandras blogg här >

(0)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar