Annons

Annons

Bilden på svenska EU-parlamentarikern sprids på nätet – vi förstår varförEU-parlamentariker får ingen föräldraledighet. Så när det var dags för omröstning i parlamentet i Strasbourg häromdagen tog svenska parlamentarikern Jytte Guteland (S) ta med sig sin åtta månader gamla son Uno.

Guteland, som sitter i EU-parlamentet för svenska Socialdemokraterna, blev för åtta månader sedan mamma till sonen Uno, men att stanna hemma med honom har inte varit ett alternativ. EU-ledamöter kan ta ledigt från jobbet i sex månader efter att ett barn fötts, men de har för närvarande inte rätt till officiell föräldraledighet. En konsekvens av det är att, om de tar ledigt, inte ersätts av någon annan ledamot under omröstningar utan EU-parlamentariker måste vara där fysiskt för att delta i arbetet.

LÄS OCKSÅ: BILDERN PÅ HILLARY CLINTON  SOM HÅNAR TRUMP BLIR VIRAL

Så hittills under sitt korta liv har Uno rest med sin mamma till Bryssel varje vecka och han har varit i EU-parlamentet i Strasbourg åtta gånger.

Annons

– Jag vill att föräldrar ska kunna ta föräldraledigt oavsett jobb eller uppdrag. Jag tycker att vi också borde bli mer barnvänliga så att en baby kan följa med när det är möjligt, säger Guteland till den tidningen The Local.

LÄS OCKSÅ: HÄR ÄR BILDEN PÅ MORFAR OCH BARNEN SOM DELAS ÖVER HELA VÄRLDEN

När det var omröstning i parlamentet häromveckan var Jytte och Uno på plats. En bild på dem och lades upp på Twitter där den sedan delades vidare.

En Twitteranvändare överöste Guteland med komplimanger såsom ”imponerande” och ”hon har två heltidsjobb och hon hon sköter dem samtidigt”.

När frågan om svälten i Sudan debatterades använde Jytte Guteland sonen som ett retoriskt exempel:
”Fru talman, som förälder så säger jag det som många föräldrar har sagt förr. Genom mitt barn ser jag världen barn. Att veta om att jag som europée, när jag lägger mitt barn ikväll tryggt och lugnt, så vet jag att det finns mödrar i andra delar av världen som inte kan garantera att barnet får somna mätt, det är inte acceptabelt”.

Se hennes anförande här:

Källa: The Local, Aftonbladet

Artikel av: Femina

(427)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 

Annons

Laddar