Ben Platt berättar om sången till River i The Politician på Netflix

The Politician på Netflix
Låten du har googlat efter heter River av Joni Mitchell. Och ja, det är Ben Platt som sjunger på riktigt. Den nya Netflix-serien The Politicians sångnummer är något alldeles extra! Tack Ben, för dina stämband!
Annons

Förra veckan hade Netflix nya originalserie The Politician premiär. Titeln kanske får dig att tro att det är ännu en Vita huset-serie, men icke. Handlingen utspelar sig i high school och kretsar kring Payton Hobart (Ben Platt). Han har siktet inställt på att bli president en dag och är besatt av att lära sig allt om tidigare presidenter.

Annons

Hans största fokus i livet just nu är att vinna elevrådsvalet. Han vill bli student body president, som det så tjusigt heter. Till hjälp har han sina två bästa vänner, James och McAfee (ja, hon har ett efternamn som förnamn).

The Politician Netflix 2019
Bästa vännerna James och McAfee hjälper till med kampanjen.
Annons

River och Paytons romans

Om du inte sett första avsnittet kommer här en spoiler!

I pilotavsnittet får vi ganska snart reda på att den karismatiska karaktären River Barkley (David Corenswet) har tagit livet av sig. River ställde upp i elevrådsvalet som Paytons motståndare. De var vänner, eller snarare mer än så. River hjälpte Payton med läxorna och de hade en hemlig romans.

Annons
River The Politician Netflix
River och Payton.

Sjunger för River

I en scen under en minnesstund i skolan för River tar Payton ton och brister ut i sång. Och han sjunger så otroligt bra att det bara går att tänka på två saker:

  1. Är det playback? Rör han munnen exakt rätt? Är det egentligen någon annan som sjunger? Eller, sjunger killen verkligen såhär bra?
  2. Vad är det här för otroligt låt?
Annons

Svaren på frågorna är att ja, det är faktiskt Ben Platt som sjunger på riktigt. Han har en helt otrolig sångröst och har faktiskt spelat huvudrollen i Broadwaymusikalen Dear Evan Hansen, som han belönades med en Tony för. Han har dessutom precis släppt sitt debutalbum med titeln Sing to me instead.

Låten är en cover på Joni Mitchells låt från 1971, som faktiskt har titeln River. Det är en julsång från albumet Blue.

PAyton The Politician Netflix sjunger avsnitt 1
Scenen där Payton sjunger för River.

”Vill inte sjunga om det inte finns en anledning”

I en intervju med Newsweek berättar Ben Platt själv om musiken i serien (för det kommer mer i de senare avsnitten!). Där kallar han seriens skapare, Ryan Murphy, för väldigt smart.

Annons

– När han pitchade in serien för mig så var han noga med att jag skulle utnyttja alla redskap jag har och ville utnyttja hela spektrat. Jag var väldigt intensiv som exekutiv producent och ville att musiken skulle addera till berättelsen på ett organiskt sätt. Jag ville inte att det skulle kännas konstlat. Jag vill inte sjunga om det inte finns en anledning, även om jag älskar att sjunga, säger han.

LÄS MER:

Dela på:

Annons
 

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE:

Laddar