ANNONSSAMARBETE MED EUCERIN

”Mitt yttre påverkar inte mitt inre” – så hittade influencern Yoella rätt hudvårdsrutin för sin akne

”Mitt yttre påverkar inte mitt inre” – så hittade influencern Yoella rätt hudvårdsrutin för sin akne

Yoella Nygren.

Influencern Yoella Nygren låter inte längre hennes akne stoppa henne från att leva sitt liv. Dessutom vet hon i dag hur hon ska ta hand om huden på bästa sätt. Vi har pratat med Eucerins hudvårdsexpert Caroline Martinsson som delar med sig av sina tips kring hur man tar hand om en oljig eller aknebenägen hud.
24 november, 2022

Förmodligen har du någon gång hört ”peta dig inte i ansiktet” eller ”ät inte så mycket choklad för då får du finnar”. Och säkerligen har du någon gång stått framför en spegel och tänkt att den där finnen på kinden dykt upp ytterst olägligt. Kanske har din akne varit det enda du sett när du stått där. Oavsett vad så har de flesta personer någon erfarenhet när det kommer till akne.

Akne är väldigt vanligt och drabbar de allra flesta någon gång i livet och inte sällan tänker man kanske att det är något som bara hör tonåren till, men så är det inte. Akne kan dyka upp under olika perioder i livet; i puberteten och under till exempel en graviditet.

– Många tror att en fet eller aknebenägen hud är extra smutsig eller oren men det stämmer inte. Akne är en inflammatorisk hudsjukdom som kan vara hormonellt betingad och där man dessutom ofta har känslig hud. Du kan inte tvätta bort akne, utan det tar tid och tålamod tillsammans med mild och effektiv hudvård, berättar Caroline Martinsson, hudvårdsexpert på Eucerin.

Någon som vet hur det är att ha akne är profilen Yoella Nygren som också är ambassadör och ansiktet utåt för hudvårdsmärket Eucerins produktserie DermoPurifyer.

Yoella Nygren.

Yoella Nygren är ansiktet utåt för Eucerins produktserie DermoPurifyer.

Yoella hade endast enstaka finnar i tonåren men efter en graviditet, lång sjukdom och stress började hon få stora akneutbrott 2018. Hon tyckte det kändes väldigt jobbigt att få problemen i vuxen ålder.

– I dag låter jag inte min huds tillstånd avgöra hur dagen ser ut eller hur jag vill leva livet. Men tidigare brukade jag undvika många sociala sammanhang vid akneutbrott, av rädsla för hur andra skulle döma mig. Nu ägnar jag väldigt lite tid på att tänka på huden. Jag vet hur jag ska behandla den när utbrotten kommer, så min akne begränsar inte livet på samma sätt som den gjorde tidigare, berättar hon.

Vändpunkten kom 2019 när Yoella bestämde sig för att leva här och nu.

– Jag skulle leva NU och inte sen när huden blivit bättre. Det blev starten för mitt Instagram-konto, som egentligen inte hade som syfte att bli vad det i dag har blivit, utan mer var en plats där jag tillät mig vara mig själv till 100 procent. 2020 delade jag en bild på mig själv utan smink och jag fick så otroligt fin respons. Jag var väldigt nervös innan över att visa mig sårbar. Det var ju så mycket mer än bara finnar, det var sår som ingen kunde se, men många hörde av sig och kunde relatera till min resa. Det gjorde mig mindre ensam.

När stressen minskade i Yoellas liv kom resten av bara farten.

Yoella Nygren

"Njut av det du kan njuta av. Akne är inte huvudpersonen i din story!"

– Nu är jag signad av en modellagentur fastän jag har akne. Alla positiva upplevelser under resans gång gjorde att mitt mindset förändrades helt. Det ständiga sökandet efter förbättring omvandlades till acceptans. Jag får fortfarande akne, ibland mer och ibland mindre. Men jag litar på min hudvårdsrutin och får inte panik, förklarar Yoella.

Speciellt framtagen för akne

Eucerins produktserie DermoPurifyer Oil Control är speciellt framtagen för oljig och aknebenägen hud. Serien innehåller milda men effektiva rengöringsprodukter och vårdande produkter med bakteriehämmande egenskaper. Du hittar åtta olika produkter med allt ifrån peeling för både kropp och ansikte till rengöringsgel, ansiktsvatten, fuktcremer och serum.

Yoella Nygren

Eucerins produktserie DermoPurifyer Oil Control är framtagen för oljig och aknebenägen hud.

– DermoPurifyer Oil Control möter alla olika behov vid akne, även vid medicinskt behandlad akne. Den utgörs av milda och effektiva produkter som effektivt motverkar de främsta orsakerna till akne, är tvålfria och täpper inte till porerna. Kliniska och dermatologiska studier visar att produkterna är kompatibla med inflammerad och aknebenägen hud och mycket effektiva vid behandling och lindring av symtom förknippade med aknebenägen hud, förklarar Caroline Martinsson.

Hon fortsätter;

– Min favoritprodukt att rekommendera är Adjunctive Soothing Care som effektivt reducerar den intensiva torrhet man kan få vid en medicinsk aknebehandling. Min personliga favorit är Skin Renewal Treatment – en nattpeeling som tar bort döda hudceller och minskar plitor och pormaskar.

Yoella har testat produkterna ur DermoPurifyer-serien i över ett år nu och hon känner sig verkligen nöjd.

Yoella Nygren

"Jag gav det yttre ett väldigt stort värde förr, tills jag insåg mitt egenvärde", säger Yoella.

– Det finns produkter som behandlar finnar och de röda, mörka märkena som blir kvar. Så min hudvårdsrutin varierar beroende på vad huden behöver i stunden. I perioder med mycket hormonella finnar är salicylsyra en "holy grail", som finns i Cleansing Gel, Toner och Skin Renewal Treatment, säger Yoella.

Att få en aknebenägen hud i balans tar tid och kräver mycket tålamod.

– Det gäller att vara konsekvent i din hudvård. Det är också olika från person till person hur man upplever sin akne. Ta hjälp av en hudläkare om du har svåra besvär, säger Caroline Martinsson.

Hudvårdsexpertens 3 tips

1. Tvätta huden morgon och kväll med en anpassad rengöring för att få bort talgöverskott, smink och minska att huden täpps till.

2. Smörj in huden med en fuktcreme som innehåller ingredienser som hjälper en aknebenägen hud. Om man har pormaskar testa en kemisk peeling som är snäll men ändå effektiv.

3. Vid medicinsk aknebehandling är det extra viktigt med fukt och barriärstärkande creme. För att undvika mörka fläckar* efter akne är det viktigt med ett högt solskydd och att använda produkter som reducerar och förebygger mörka fläckar.

* I DermoPurifyer-serien finns två produkter som motverkar och förebygger mörka fläckar och märken, så kallad postinflammatorisk hyperpigmentering (PIH). Produkterna (DermoPurifyer Triple Effect Serum och DermoPurifyer Protective Fluid SPF 30) innehåller Thiamidol - Eucerins patenterade ingrediens som effektivt reducerar mörka fläckar och förhindrar att de återkommer.

5 produkter från Eucerins serie dermopurifyer

DermoPurifyer Cleansing Gel

Oparfymerad, tvålfri ansiktsrengöringsgel för oljig och aknebenägen hud. Den avlägsnar överskott av talg och tar bort döda hudceller och makeup. Ger huden en ren, fräsch och smidig känsla.

DermoPurifyer Toner

Djuprengörande ansiktsvatten för oljig och aknebenägen hud. En antibakteriell formel med 2% mjölksyra som skonsamt rensar porer och hämmar bakterieutvecklingen utan att torka ut huden.

DermoPurifyer Skin Renewal Treatment

Lätt kemisk peeling behandling med 10% hydroxidkomplex (AHA-, BHA- och PHA-syror) som stödjer hudförnyelser för en renare, jämnare hud. Rensar porer, finnar och orenheter och hjälper till att förhindra att de återkommer.

DermoPurifyer Triple Effect Serum

Ett trippelverkande serum med Thiamidol som är utvecklat för att motverka postinflammatorisk hyperpigmentering genom att reducera märken efter akne, förebygga att de återuppstår samt motverka uppkomsten av nya finnar.

DermoPurifyer Protective Fluid SPF30

En parfymfri dagcreme med högt UVA- och UVB-skydd som skyddar mot postinflammatorisk hyperpigmentering, PIH. Den förebygger att fläckarna blir mörkare, motverkar uppkomsten av nya finnar och har en nedmattande effekt.

3 INGREDIENSER i dermopurifyer-serien från eucerin

Licochalcone A – ett mycket effektivt antiinflammatoriskt ämne som lugnar irritationer och hjälper till att minska rodnad.

Salicylsyra – en antibakteriell ingrediens med exfolierande effekt vilket löser upp pormaskar, minskar tilltäppta porer och förhindrar att de återkommer.

Sebumregleringsteknik – Reducerar obalanserad talgproduktion.

För mer information och fler produkter i serien DermoPurifyer från Eucerin