ANNONSSAMARBETE MED RITUALS

Trendiga ingrediensen Bakuchiol – skönhetsexperten Emma Unckels bästa tips för sommarglow

31 maj, 2023 
AvSofia Carlberg
Inom skönhetsvärlden pratas det om den trendiga ingrediensen Bakuchiol. Beautyexperten Emma Unckel känd från podden Beauty & Bubblor har testat hudvård med den populära aktiva ingrediensen och hon vet allt om hur du får glowet i sommar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

– För att få ett hållbart glow hela sommaren handlar det om att gå in på djupet och jobba med återfuktning och aktiva ingredienser, säger Emma Unckel.

Det är lätt att känna att huden är både matt och trött nu efter en lång vinter. Emma menar att det mest handlar om att huden är fuktfattig och att det gäller att ösa på med fukt och väcka liv i den lite trötta huden med produkter som innehåller aktiva ingredienser. Och kanske har du redan hört talas om den trendiga ingrediensen bakuchiol och alla dess fördelar, eller så är det nu du lär dig mer om den.

Emma Unckel

Bakuchiol är en aktiv ingrediens som utvinns ur bladen och fröna från en växt känd som babchi. Det är en blomma som sedan tusentals år använts inom ayurvedisk och kinesisk läkekonst. Ingrediensen är känd för sina antiinflammatoriska och antioxiderande egenskaper och jämförs ibland med ingrediensen retinol då ingredienserna i aktuella studier i många fall gett liknande anti-aging-resultat. Men bakuchiol är betydligt snällare mot huden och ger jämnare hudton, mindre framträdande rynkor och en fylligare hud som strålar.

Bakuchiol
Bakuchiol från Rituals.jeroenvanderspek.com

– Bakuchiol är en dunderingrediens som är lite snällare, men minst lika effektiv som retinol. Men den gör inte huden lika solkänslig vilket gör att det är en grym ingrediens att kunna jobba aktivt med under våren och sommaren. Jag byter alltid ut retinolet mot bakuchiol eftersom jag vill fortsätta ha en aktiv hudvårdsrutin även när solen skiner, säger Emma.

Rituals använder ingrediensen i ett reparerande bakuchiolkomplex som minimerar fina linjer och ger huden lyster och bättre elasticitet. Serien The Ritual of Namaste Glow är en anti-aging-serie som innehåller ingrediensen och passar dig som är ute efter en aktiv produkt som ger glow och jobbar på synliga ålderstecken.

4 steg till Emmas sommarglow – en kvällsrutin

Emma Unckel

1. Rengöring

För att få bort den där sista smutsen och med en lite djupare rengöring gör jag en kombination från Rituals. Jag börjar med att rengöra med Purify gentle cleansing foam. En lätt rengöring som fungerar morgon och kväll. När ansiktet fortfarande är lite fuktigt använder jag peelingen Purify skin brightening face exfoliator som tack vare de små kornen är lite lagom rivig. Den gör jag en till två gånger i veckan, gärna på kvällen och perfekt efter du har varit en dag på stranden. Jag masserar in och låter den sitta någon minut.

Purify skin brightening face exfoliator
Purify skin brightening face exfoliator

2. Återfuktning

Sedan går jag på ett fuktserum Hydrate intense hydrating serum. Den är helt fantastisk och det är verkligen fukt på flaska. På kvällen vill jag gärna maxa fukten så då tar jag på Glow Anti-Ageing Night Cream eller så tar jag fram mitt ess i rockärmen vilket är en otrolig maffig balm som jag är förtjust i – Ageless Restoring Night Balm. Du masserar in det i ansiktet på kvällen och så kan du sova med den sedan. Balmet smälter på huden och blir till en olja. En helt otrolig produkt med en underbar doft. Det säger bara slurp på huden.

3. För extra glow

Renewing Aha glow mask från Purify-serien
Renewing Aha glow mask från Purify-serien.

En annan grej som jag älskar att göra för att få fram glowet är att någon gång i veckan lägga Rituals maffiga Renewing Aha glow mask från Purify-serien och den lägger jag på huden, väntar tio minuter och sköljer sedan av. Det här är verkligen en återställande mask. Den är rosa i färgen, men när du har den på huden blir den vit. Du tar bort den med lite varmt vatten. Här har du instant glow efteråt! Perfekt om du ska på någon fest i sommar eller om du känner att huden känns igentäppt efter sol. Efteråt kan man klappa in några droppar av glow-oljan som heter Pure radience face oil.

Pure radience face oil från Rituals
Pure radience face oil från Rituals.

4. Solskydd

Sen måste man verkligen komma ihåg solskyddet på dagen. Invisible sun cream är otroligt återfuktande.

Viktigt att ta hand om huden

Att åldras hör till och de fina linjerna som dyker upp är någonstans ett tecken på erfarenhet och att man levt ett rikt liv. Det finns väl nästan inget vackrare i ett ansikte än skrattrynkor? Precis som Rituals tycker Emma att det viktigaste är att ta hand om huden med rätt produkter.

Emma Unckel
Emma lägger sin makeup.

– Jag har inga problem med mina fina linjer så länge jag boostar huden och ger den mycket kärlek, fukt, näring och rätt förutsättningar. Rituals produkter är så mycket mer än bara en vanlig hudvårdsrutin. Produkterna och de subtila dofterna ger mig verkligen spa-känsla!

Emmas hudvårdstips

Rengör oavsett hur trött du är.
Rengör man inte huden kommer man aldrig kunna få ett hälsosamt glow. Det är som att måla på skitig tavla. Hudvård eller makeup kommer inte sitta eller jobba som den ska.

Du kan aldrig få nog med fukt.
Snåla inte med olja, fuktserum eller balm. Du kan ha med ditt serum i väskan under dagen och sen ta några droppar och pressa in produkten med handflatorna över makeupen. Då får du en extra fuktboost under dagen.

Addera en olja i din hudvårdsrutin.
Inte nog med att du får glow direkt av en olja, dessutom skyddar den ansiktet och är närande. Olja löser dessutom smuts så du behöver aldrig vara rädd för att den skulle täppa till dina porer.

Glöm inte dekolletaget.
Dra ner din hudvård hela vägen på halsen och dekolletaget. Får du produkt över, smörj in händerna för de glömmer man lätt.

Och såklart använd alltid SPF!

Shoppa Rituals här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥