ANNONSSAMARBETE MED DYNAMIC CODE

Testet som avslöjar – de här hudvårdsingredienserna är rätt för dig

Tänk om du kunde se in i framtiden för att se hur din hy kommer se ut om några år? Nu kan du det! Med hjälp av DNA-teknik (det är inte så krångligt som det låter!) så kan du få reda på din huds genetiska förutsättningar – som vilka typer av rynkor du är mer benägen att få, om du har lättare uppkomst för pigmenteringar och hur känslig din hud egentligen är.

Smörjer du på AHA-syror för att du oroar dig för att få pigmenteringar längre fram eller vågar du inte använda aktiva ingredienser för att du tror att du har en för känslig hud? Du kanske tänker att det är omöjligt att veta hur din hud kommer se ut om några år och att det därför är bra att ha en arsenal av produkter i badrumsskåpet där den ena burken lugnar och den andra bekämpar rynkor?

Nu får du hjälp av skräddarsy din hudvårdsrutin med produkter för just din hud.

Men nu är det möjligt att få skräddarsydda rekommendationer till exakt vilka ingredienser krämerna i ditt badrumsskåp ska ha. Svaret? Ett DNA-test som ger kunskap om dina genetiska förutsättningar och hur du ska anpassa din hudvård. För just rätt hudvård kan verkligen göra skillnad när det gäller hur vår hud ser ut om ett par år. Genetiskt arv står för 60% av vår huds förutsättningar men resten kan vi styra genom livsstil.

Med DNA-testet SKIN från Dynamic Code får du viktig information om hur du med rätt hudvård kan hjälpa din hud. Melinda Ingvarsson, auktoriserad och specialiserad hudterapeut berättar hur testet kan hjälpa alla som är nyfikna på sin huds framtid.

– Testet passar alla som vill veta att de väljer rätt typ av produkter för sin hud. Genom SKIN får du reda på din huds genetiska förutsättningar. Testet analyserar om din hud har en benägenhet för att exempelvis åldras i förtid eller uppkomst av pigmenteringar, mörka fläckar i huden. Du får också reda på om huden är känslig och hur bra ditt kroppsegna antioxidantskydd är. När man fått sitt resultat har man möjlighet att gå vidare och får hjälp av mig att välja ut en anpassad rutin.

Med DNA-testet SKIN från Dynamic Code kan vi smygkika in i vår huds framtid.

Att ha en hudvårdsrutin som bygger på vad vi tror är rätt för vår hud är inget ovanligt enligt Melinda Ingvarsson, och många av oss kan uppnå fina resultat med det vi redan har. Men resultaten vi kan uppnå med en skräddarsydd rutin är oslagbart.

– Det är väldigt vanligt att man köper hudvård som fått bra recensioner eller som ens vänner gillar. Men faktum är att det är sällan ens hud är likadan som recensenternas eller vännernas hud. Ofta handlar man sin hudvård baserat på tips eller en känsla och inte baserat på fakta. Det är givetvis viktigt att hudvården man använder känns bra, men jag tror att det absolut bästa är att använda hudvård som är baserat på ens känsla, med information och kunskap från SKIN testet, och att den är utvald av en kunnig hudterapeut.

SÅ GÅR TESTET TILL:

Testet ger dig ett personligt svar kring vilka genetiska förutsättningar som kan påskynda din huds åldrande, och undersöker hudens tendens att åldras i fem olika kategorier: kollagennedbrytning, glykering, pigmentering, antioxidantskydd och känslighet – och du kan få ett av tre svar på varje kategori: ingen förhöjd benägenhet, förhöjd benägenhet eller kraftigt förhöjd benägenhet.

Testet ger dig ett personligt svar kring hur din hud kan påverkas av gener i framtiden.

– Testet är superenkelt att ta! Du får hem en provtagningspinne som du gnuggar på insidan av kinden. På testet sitter en analyskod som du sparar, det är den kod du använder för att hämta ditt testresultat. Sedan skickar du iväg testet i medföljande returkuvert. Inom några dagar får du ditt svar! Enkla men noggranna instruktioner medföljer givetvis, berättar Melinda Ingvarsson.

HUDENS KATEGORIER – FÅ REDA PÅ VAR DIN HUD ÄR STARK OCH SVAG

Kollagennedbrytning

I testet får du reda på om du har snabb eller långsam kollagennedbrytning. Är den snabb kan du få rynkor i förtid.

Glykering

När vi får i oss socker i kosten sker en process som kallas glykering, vilket innebär att sockermolekyler fäster i hudens kollagen, vilket kan leda till rynkor. Hur vår hud omsätter socker är individuellt och genom testet kan du få svar på hur din hud reagerar.

Pigmentering

Du kan också få reda på hur motståndskraftig din hy är mot solskador och hur hög risken är för pigmentfläckar.

Antioxidantskydd

Har du ett högt eller lågt naturligt skydd mot fria radikaler? Våra kroppar har ett naturligt skydd mot antioxidanter och hur högt det skyddet är beror på våra gener.

Känslighet

Hur reagerar din hud på olika typer av påfrestning, som väder, luftföroreningar och kemikalier? Även här har vårt genetiska arv stort avgörande för hur tålig vår hy är mot miljön omkring oss.

VAD HÄNDER EFTER TESTET?

Svaret på testet får du efter fem dagar.

Svaret på testet kommer efter 5 dagar, och när du fått resultatet och vet dina förutsättningar är det dags att anpassa din hudvård. Du får förslag på aktiva ingredienser som passar just din hud och kan även välja att med en hudterapeuts hjälp välja ut produkter för just dig. Men du kan också själv välja ut dina produkter eftersom det i resultatet kommer stå tydligt vilka ingredienser du ska satsa på och vilka du ska använda med försiktighet. Du får även guidning kring livsstil och vilken kost som just din hud reagerar på och mår bäst av.

Du köper testet här!