ANNONSSAMARBETE MED L'ORÈAL

Skönhetsexperten guidar till bästa foundationen – så lätt är det att matcha hudens ton med rätt nyans

Skönhetsexperten guidar till bästa foundationen – så lätt är det att matcha hudens ton med rätt nyans

Makeupartisten Sine Ginsborg guidar oss kring vad en foundation ska kunna leverera 2022, hur man får ett snyggt resultat och hur man hittar den allra bästa foundationen för sin hudton.
Advertisement

Att hitta en foundation som ger en resultatet man är ute efter kan göra att man tvingas testa sig igenom en mängd olika innan man hittar rätt. Vi har pratat med makeupartisten Sine Ginsborg som testat många foundations både på sig själv och sina kunder för att höra hennes tips.

Under tidigare skönhetstrender kletade vi ofta på ett tjockt lager foundation som gav ett resultat som inte visade något av den naturliga huden. Men i dag med trender som clean girl och no makeup eftersträvar vi den naturliga looken, där det ska se ut som vår naturliga hy – men utan porer, ojämnheter och röda fläckar. Vi vill ha den där lystern som får vår hud att se naturligt vacker ut.

Det är anledningen till att det är så viktigt att vi hittar en foundation och en nyans som matchar vår hud perfekt. Sine Ginsborg säger att det har skett en stor utveckling i sättet vi använder foundation under åren som hon har varit makeupartist och att själva produkten i sig också har förändrats.

– När jag började som makeupartist för 25 år sedan var flytande foundations tjocka, alldeles för täckande och torkade ofta ut huden. Nu har de tillsatt ingredienser som vårdar huden och själva ’formeln’ har ändrats så att den kan anpassas till vilken hud och färg som helst, säger Sine Ginsborg.

Men hon poängterar också att vad vi i dag vill ha också skiljer sig från då. Den rådande trenden i dag är att huden ska se jämn hud utan att se alltför sminkad ut.

Så lyckas du med din färgmatchning

– Regel nummer ett är att alltid testa produkten i dagsljus. Du måste också känna till din hudton, vilket indikerar hur ljus eller mörk din hud är. Det är siffran på din foundation som indikerar pigmenteringen. Dessutom måste du känna till hudens underton, som kan vara tre olika toner; kall (C), varm (W) eller neutral (N), indikerad med en bokstav efter siffran. När man känner till dessa faktorer är det lättare att lyckas med sin färgmatchning, säger Sine Ginsborg.

För att uppnå ett naturligt resultat använder Sine fingertopparna för att applicera produkten. Värmen från fingrarna hjälper foundationen att smälta in vackert i huden i stället för att sitta som en mask.

– Vill du ha en mer täckande look kan du använda en borste, helst inte för liten, för då kan det bli svårare att fördela, säger Sine Ginsborg.

L'Oréal Paris har precis återlanserat den populära True Match Foundation så att den nu finns i ett brett urval av nyanser med upp till sex olika pigment, istället för fyra, för den mest exakta hudtonsmatchningen hittills. Bland annat har ett nytt blått pigment tillkommit för att bättre matcha ljusare och mörkare nyanser utan grå undertoner och ett nytt grönt pigment för att bättre matcha olivhudsundertoner. Det har därmed blivit ännu lättare att hitta den exakta matchningen för din hudton.

– True Match är en av mina favoritfoundations. Jag älskar hur den matchar huden och att den känns lika lätt som den ser ut, samtidigt som den har bra täckning, säger Sine.

True Match Foundation, är den populäraste foundationen i Europa*, och förutom att vara mer än exakt i sin hudtonsmatchning, är den även formulerad med 80% fuktighetskräm, och är berikad med hyaluronsyra, vilket säkerställer upp till 24 timmars återfuktning. effekt* *.

True Match är dessutom parfym- och alkoholfri***, vegansk**** och lämplig för känslig hud.

Så hittar du din nyans

Siffrorna: Från 0,5 – 12 indikerar hudtonen från den ljusaste till den mörkaste

Bokstäverna: C, W och N definierar undertonen av din hud. C = kallt, W = varmt, N = neutralt

Kall: Huden har en rosa underton och synliga blodkärl ser blå/lila ut.

Varm: Huden har gula/gyllene undertoner och synliga blodkärl ser grönaktiga ut.

Neutral: Huden har inga rosa eller gula undertoner och synliga blodkärl ser blå/grå ut.

Hitta din perfekta True Match Foundation-match här