ANNONSSAMARBETE MED BABYLISS

Silkiga längder och mjuka vågor – så fixar du vårens hetaste hårtrender

Silkiga längder och mjuka vågor – så fixar du vårens hetaste hårtrender

Glossiga och spegelblanka längder eller sammetslena vågor. Här är plattången som har allt vi behöver för magiskt hår, och som fixar säsongens största hårtrend – liquid hair i ett nafs.
20 mars, 2023

Det dyker upp allt fler innovativa hårverktyg på marknaden och förutom att underlätta vår hårvårdsrutin så sliter de inte lika mycket på håret som sina föregångare. Är du ute efter ett mångsidigt och enkelt verktyg som fixar vårens hårstilar? En plattång är en smart investering som hjälper oss att trolla fram en mängd frisyrer oavsett vilken hårtyp eller längd du har på håret.

Plattången det pratas mest om just nu är BaByliss senaste nyhet Super Styler, ett 2-i-1 verktyg som skapar allt från mjuka platta längder till felfria lockar. Om du tidigare trott att du behövde en locktång för att skapa vågor, så är det dags att tänka om – med Super Stylers rundade kanter skapar vi enkelt släta, skarvfria vågor som verkligen håller.

babyliss

BaByliss Super Styler är en mångsidig och skonsam plattång som både plattar och lockar, 1299 kr.

Teknik som minskar slitage

Med Super Styler behöver du inte oroa dig över värmeslitage – plattången är designad med smarta Micro Heating Matrix, en banbrytande teknik som täcker ytan på de flytande keramiska plattorna med 2500 mikrovärmare. Med de får du ett helt slätt resultat i ett enda drag. Med hjälp av en inbyggd mikroprocessor övervakas också plattans temperatur 50 gånger i sekunden (!) för att säkerställa jämn värme. Resultatet blir en frisyr som håller länge, även om du stylar på lägre värme.

super styler

Super Styler har fem värmeinställningar, vilket gör det enkelt att skräddarsy inställning efter hårtyp.

Den Londonbaserade hårstylisten och BaByliss-ambassadören Syd Hayes berättar hur stylingverktyget förenklat hans vardag på modeveckorna runt om i världen.

syd

Den brittiske hårstylisten Syd Hayes berättar hur BaByliss Super Styler har förenklat hans liv.

– Super Styler är ett spännande steg framåt i den här kategorin som gör min värld mer effektiv. När jag är backstage på en modevisning finns det ingen tid att vänta på att plattången ska bli varm, så denna spännande nya teknik är idealisk för supersnabb styling – och låter mig platta håret i ett enda drag, vilket sparar tid och orsakar mindre skador på håret. Resultatet är silkeslent och glänsande hår, berättar han.

liquid hair

Vill du fixa spegelblanka och silkiga längder hemma är det "liquid hair"-trenden du ska haka på.

Så skapar du Säsongens hårtrender hemma

Hårtrenden det pratas mest om just nu och som vi är riktigt sugna på att testa hemma är ”liquid hair”. Trenden som synts på bland andra Naomi Campbell och Kim Kardashian sätter fokus på silkiga, långa och spegelblanka längder.

Steg för steg: Liquid Hair

1. Förbered håret: Förberedelse är nyckeln för att skapa den här ultrasläta frisren hemma. Börja med schampo och balsam för din hårtyp i kombination med en riktigt återfuktande hårmask.

2. Värmepreppa: Missa inte att applicera ett riktigt bra värmeskydd i håret innan du stylar håret.

3. Föna och styla: Föna håret torrt med en rundborste och platta håret med plattången där du går igenom håret sektion per sektion. Gärna tillsammans med en kam för att få en perfekt fördelning av håret mellan plattorna. Kom ihåg att det räcker med ett drag per slinga. För att låsa in stylingen – avsluta med ett shine spray för att få den där riktiga glasartade glansen på håret.

lockigt hår

Mjuka naturliga lockar – med Super Stylers rundade mjuka kanter är det enkelt att locka håret utan skarvar..

Steg för steg: Skapa mjuka lockar med plattång

1. Slinga för slinga: Applicera värmeskydd och ta därefter en hårslinga mellan plattorna högt upp på huvudet. Tänk gärna på att inte ta en för tjock hårslinga eftersom det gör det svårare att manövrera håret med plattången.

2. Rotera plattången: Dra plattången neråt samtidigt som du roterar den. Roterar du plattången utåt blir böjen på lockarna utåt, och åt andra hållet inåt. Ha inte för bråttom. Fortsätt nedåt och rotera tills du nått hårets toppar. Forstätt så slinga för slinga

3. Fixera med hårspray-tricket: Låt håret svalna och kamma sedan ut det försiktigt och avsluta med hårpray. Proffs-tipset: Istället för att spraya hårspray direkt på håret, spraya lite hårspray i en hårborste och kamma genom håret. Det ger stadga utan att göra håret stelt. Avsluta med att applicera en shine spray på samma sätt vilket gör håret superlent och glänsande.

Se 5 trendiga frisyrer för lockigt hår
1:01

Efter reklamen: Se 5 trendiga frisyrer för lockigt hår

(1:01)

Slå på ljud