ANNONSSAMARBETE MED THE ORDINARY

Senaste hudvårdssnackisen – så använder du niacinamide

Genom att addera ett boostande puder till din befintliga hudvårdsrutin kan du anpassa den efter årstid och dagsform.
18 januari, 2022

Vill du ha en flexibel hudvårdsrutin som du kan anpassa efter dagens behov? Försämras din huds lyster under de kalla månaderna? Du är inte ensam. Den goda nyheten är att det finns ett puder, som du blandar med ditt serum eller din fuktkräm, som är särskilt utvecklat för att öka hudens lyster, minimera porer, rynkor och linjer och förfina hudens textur.

Vad är niacinamide?

Niacinamide är en form av vitamin B3 som har bevisad positiv effekt på elasticitet, lyster, porer och struktur. Ämnet kan också ha en positiv inverkan på bland annat pigmentfläckar och det verkar för en jämnare hudton. Med några enkla steg kan du komma till rätta med flera vanliga hudproblem, öka elasticiteten, minimera porer och rynkor.

Genom att blanda niacinamidepuder i din fuktkräm eller serum kan du komma till rätta med flera hudproblem.

Blanda puder i kräm eller serum

Ett bra sätt att få in niacinamide i din hudvårdsrutin är att blanda niacinamide-puder i exempelvis ett återfuktande serum. Buffet + Copper Peptides 1% från The Ordinary är ett återfuktande anti age-serum som tacklar många ålderstecken och tillför koppar, något som bland annat stärker huden och bidrar till produktionen av kollagen och elastin för en starkare och friskare hud. Till sätt 100% Niacinamide Powder i serumet och bekämpa flera olika hudproblem på samma gång.

Flexibel hudvårdsrutin – anpassa efter årstid och dagsform

Med pudret som du själv doserar kan du anpassa mängden efter dina unika behov och variera den utifrån årstid och dagsform. Addera sedan lokalbehandlande produkter. Argireline Solution 10% är effektiv mot bekymmersrynkor och fina linjer kring ögon och mun. Avsluta med Caffeine Solution 5% som motverkar påsar och mörka ringar under ögonen, ljusar upp och återfuktar. På så sätt får du en flexibel hudvårdrutin som är enkel att anpassa när dina behov förändras.

Eftersom du kan minska eller öka mängden puder får du en flexibel hudvårdsrutin som du kan anpassa efter dagsform och årstid.

Niacinamidepuder – så gör du

1. Fyll en fjärdedel av medföljande sked och blanda med en vattenbaserad produkt i din hand.

2. Applicera på ansiktet, morgon och/eller kväll. (Undvik kontakt med ögonen, om kontakt uppstår tvätta av omedelbart.)

3. Tvätta händerna efter applicering. Blanda ej med produkter som har ett PH-värde på fem eller under.