ANNONSSAMARBETE MED LANCÔME

Vad händer med din hud när du sover? Så viktig är sömnen

Emma Unckel, Frida Rångtell och en modell

Att sömnen är avgörande för vårt mående känner de flesta till. Men visste du att hur vi sover också påverkar vår hud? – Precis som de flesta celler i vår kropp så har huden en dygnsrytm. Sömnbrist kan påverka hudens elasticitet och fuktnivå, säger sömnforskaren dr Frida Rångtell.
06 oktober, 2022
Elle Talks - avsnitt 4
5:07

Efter reklamen: Elle Talks - avsnitt 4

(5:07)

Slå på ljud

I fjärde och sista avsnittet av ELLE Talks skin edition i samarbete med Lancôme får vi veta allt om hur sovvanor och sömnmönster påverkar vår hud. Och vad vi kan göra för att sova bättre.

Tillsammans med sömnforskaren dr Frida Rångtell reder beautyexperten Emma Unckel ut vad som händer med din hud när du sover och vad du kan göra för att hjälpa din hud att återhämta sig under nattens viktiga timmar.

– Sömnen är viktig för återhämtning, för återuppbyggnad och att för att förbereda oss för framtiden, berättar Frida.

– Tillräckligt bra sömn hjälper oss reparera skador i hudens DNA som skett under dagen, fortsätter hon.

5 tips som kan förbättra din sömn

Det finns dock ingen quick fix för bättre sömn. Men vad man kan göra direkt är att påverka förutsättningarna – främst vanor och rutiner. Bra rutiner för sömn inkluderar bland annat:

  • Fysisk aktivitet under dagtid.
  • Att ta vara på dagsljuset utomhus.
  • Regelbundenhet – att gå upp och gå och lägga sig ungefär samma tid varje dag.
  • Dämpad belysning på kvällen. Låt kroppen förstå att det snart är dags att sova och se gärna till att ha det ordentligt mörkt i sovrummet.
  • Avsätt tid för nedvarvning för att kunna slappna av och bearbeta dagen.

En god hudvårdsrutin inför natten kan vara ett skönt sätt att varva ner på samtidigt som du hjälper din hud att återhämta sig snabbare. Och ta gärna i extra med fukten!

– På kvällen låser jag in mig i badrummet och har lite egentid för att varva ner. Ett trick jag brukar använda är att lägga ett extra tjockt lager av Génifique Night Cream i hela ansiktet och sakta låta den sjunka in i huden likt en mask. Det är lugnande och gör att jag hamnar i ett härligt zen-tillstånd och jag inbillar mig faktiskt att jag sover bättre då, avslutar Emma.

Missa inte fler tips på hur du sover bättre och maxar din hudvårdsrutin inför natten. Spana genast in det fjärde avsnittet av ELLE Talks.

Advanced Génifique Skin Barrier Night Cream

Natten handlar om återhämtning. Advanced Génifique Skin Barrier Night Cream från Lancôme är berikad med pre-och probiotiska extrakt för ett starkt mikrobiom. Och genom sin unika blandning av potenta och aktiva ämnen som trippelceramider och hyaluronsyra lugnas huden omedelbart.

Nattkrämen stärker din hudbarriär medan du sover och återfuktar på djupet.

Advanced Génifique Skin Barrier Night Cream är testad under dermatologisk kontroll. Passar alla hudtyper, även för känslig hud!