ANNONSSAMARBETE MED HUDHELSE

Så reparerar du sommarens solskador – och hjälper huden i form

Så reparerar du sommarens solskador – och hjälper huden i form

Under sommaren utsätts vår hud för mycket påfrestningar – den blir torrare och pigmentförändringar kan dyka upp. Med rätt produkter så kan huden återhämta sig från sommarens utsvävningar och få tillbaka sin spänst och lyster.

Sträv hud, ojämn hudton och fina linjer är några av de utmaningar vår hud ställs inför efter sommaren. Och även om du är noga med att smörja in dig med solskydd så kan man uppleva att huden inte riktigt är sig själv efter semestern.

Solens strålar kan ge huden stora konsekvenser

De allra flesta vet att solen är skadlig för vår hud, men aktuell forskning visar också att hela ljusspektrumet kan orsaka för tidigt åldrande av huden. Hudläkaren Dr. Michael Zangani berättar hur vi bäst tar hand om vår hud efter många månader med sol.

– Både värme och själva strålarna kan ge hudskador. När huden blir solbränd skadas cellerna och huden börjar flaga eftersom den förlorar fukt, och det uppstår en form av inflammation i huden. Det är därför den blir röd och varm. Trots att en del till en början upplever att huden ser jämnare ut, och att det blir mindre akne och orenheter är glädjen tyvärr kortvarig. När solbrännan försvinner kommer nästan alla att uppleva ett försämrat hudtillstånd, varnar Zangani.

Hudläkaren Dr. Michael Zangani

Hudläkaren Dr. Michael Zangani ger oss tips om hur vi reparerar solskadad hud efter en solig sommar.

Hemligheten till en friskare hud

Enligt hudläkaren är en bra exfoliering en av hemligheterna bakom en frisk hud med lyster.

– En ordentlig exfoliering är ett av mina bästa tips för att få ordning på huden efter sommarsäsongen. Dessutom blir huden mer mottaglig för andra produkter när de döda hudcellerna tas bort. Genom att ta bort döda hudceller kan produktion av nya hudceller stimuleras så att huden förnyas. Det kan hjälpa huden att få tillbaka lystern som försvinner med solbrännan.

Att hälsan påverkas av att man äter rätt vet de allra flesta, men kosten påverkar även hur vår hud ser ut. Dr. Michael Zangani berättar att en sund kosthållning med bland annat essentiella fettsyror som omega-3 och 6 samt gröna grönsaker också har en positiv effekt på huden.

– Dessutom kan jag inte nog understryka hur socker och snabba kolhydrater definitivt inte gör din hud några tjänster. Försök undvika dem så mycket du kan, råder han.

Retinol – hudens egna PT

Dr. Zangani berättar att de allra flesta ser fina effekter av att använda retinol. Enligt hudläkaren ger retinol en jämnare hudton och sätter huden i reparationsläge.

– Retinol påskyndar cellförnyelsen så att nya, friska hudceller kommer upp till hudens yta. Med hjälp av retinol främjas kollagenproduktionen i huden, vilket resulterar i en spänstigare och fastare hud. Det kollagen som vi har naturligt i kroppen minskar med åldern, men det kan också skadas av UV-strålar, berättar han.

I korthet kan man säga att retinol förbättrar hudens förmåga att jobba bättre så att du blir kvitt skadorna i din hud.

– Du kan enkelt förklara hudens åldrande som att huden blir latare och latare med tiden. Den behöver mer hjälp och mer effektiva produkter för att komma i toppform igen. Produkterna blir på ett sätt som en personlig tränare som jobbar för att huden ska komma i form igen, berättar Dr. Zangani.

Rätt produkter ger långvarig effekt

Det finns mycket som du kan göra för din hud genom att välja rätt produkter. ZO har många produkter som fokuserat bidrar till god hudhälsa, oavsett vilka problemområden det gäller.

Dr. Michael Zangani rekommenderar fyra produkter för dig som vill reparera huden efter sommaren.

ZO Retinol Skin Brightener

ZO Retinol Skin Brightener och ZO Wrinkle Texture Repair ger en jämnare hudton och minskar rynkor.

ZO Retinol Skin Brightener

Innehåller retinol och bakuchiol som arbetar fokuserat för att ge en jämnare och klarare hudton och en friskare hud. Produkten reducerar rodnad och bidrar till att förebygga nya pigmenteringar. Finns i tre olika koncentrationer retinol: 0,25%, 0,5% och 1%.

ZO Wrinkle + Texture Repair

Potent retinol kan reducera fina linjer och rynkor, förbättra hudkvaliteten och ge en fastare hud. Som extra bonus får de flesta en härlig lyster.

ZO Daily Power Defense

ZO Daily Power Defense och ZO Exfoliation Accelerator stärker huden och ger en frisk lyster.

ZO Daily Power Defense

Fullspäckad med antioxidanter och ZOs senaste teknik ZPOLY hindrar den här produkten skador orsakade av inflammation samt stärker huden. Specialiserade enzymer stöder cellernas naturliga reparation och säkerställer en frisk hud.

ZO Exfoliation Accelerator

Innehåller ett tioprocentigt glykol- och mjölksyrakomplex som tar bort döda hudceller som täpper till porer och gör huden grå och livlös. Produkten stärker hudbarriären och bidrar till snabbare förbättring av hudstrukturen, solskador och åldrande hud.

För närmaste ZO Skin Health klinik se: https://zoskinhealth.no/sv/kliniker/

Se också: Höstens stora hudvårdstrender
0:40

Efter reklamen: Se också: Höstens stora hudvårdstrender

(0:40)

Slå på ljud