ANNONSSAMARBETE MED IDUN MINERALS

Makeupartisten tipsar – så skapar du den perfekta basen

Makeupartisten tipsar – så skapar du den perfekta basen

Alla drömmer vi om den perfekta basen, men vad är knepen egentligen? Läs om makeupartisten Isabella Jedlers bästa tips när det kommer till produkter, borstar och applicering – för den felfria basen.
10 oktober, 2022

En frisk hud full av lyster, rosiga kinder och skulpterade kindben. Alla vill vi ha den perfekta basen som ser naturlig ut samtidigt som den framhäver ansiktsdragen på bästa sätt. Men hur ska man gå tillväga i dagens sminkdjungel?

Influencern Isabella Jedler är 26 år och bor i Köpenhamn. Som utbildad makeup-artist har hon en stor passion för beauty – att lära andra om vilka produkter som är bäst på huden, hur dessa appliceras på bästa sätt och andra tips och trix. Här delar hon med sig av sina bästa tips för en felfri basmakeup!

Isabella Jedlers bästa tips för DEN perfekta basen

För att skapa en felfri basmakeup – vänd dig till smink som är snällt mot din hud. IDUN Minerals är ett svensk skönhetsmärke med produkter för precis det syftet; att de ska vara snälla mot huden. Tack vare produkter baserade på högrenade mineraler är IDUN Minerals en go-to för smink som är bra för huden – men även slutresulatet.

smink IDUN Minerals, bronzer, läppstift, foundation

Förutom att alla produkter är skapade med omtanke om din hud, är märket cruelty free och veganskt och certifierat med I’m Vegan-märkningen från Djurens Rätt.

Läs Isabellas experttips om hur du använder IDUN Minerals produkter för en perfekt basmakeup.

Storheten hos setting spray

Isabellas första tips är att införskaffa en bra setting spray – den kan nämligen göra mycket. Och applicera den inte enbart när du är klar med din bas, utan även innan.

– Använd setting spray både innan och efter att du applicerat din foundation. Det gör att basen blir extra fin och du får en naturlig finish som tar bort den pudriga looken, förklarar Isabella.

Testa att introducera Ready Set Refresh Setting Spray från IDUN Minerals i din sminkrutin. Det är en all-in-one ultralätt face mist som förbereder och fixerar din makeup. Resultatet blir en återfuktad hud med en ”glowy” finish tack vare formulan berikad med glycerin som låser in fukt och niacinamid som stärker hudbarriären.

Setting Spray IDUN Minerals

Denna multifunktionella setting spray håller din hud i balans, samtidigt som den ökar hudens elasticitet och förbättrar hudens utseende.

Klicka hem den här!

Mineralfoundation i puderform

För att setting spray-knepet ska fungera behöver du också välja din foundation med omsorg. För en naturlig och silkeslen finish, prova IDUN Minerals mineralfoundation i puderform – med den kan du själv bestämma täckningsgraden och jobba med lager på lager till önskat resultat.

– Var inte rädd för att bygga upp din bas med lager. Känner du att du önskar mer täckning på ett visst område? Gå på igen tills önskad täckning är uppnådd, tipsar Isabella.

Förutom att den smälter in i huden vid applicering och kommer i 22 olika nyanser innehåller Mineral Foundation från IDUN Minerals endast fyra ingredienser av 100 % högrenade mineraler.

Mineral foundation puder, IDUN Minerals

De högrenade mineralerna gör att IDUN Minerals mineralfoundation passar alla hudtyper – även den allra känsligaste.

Men varför just IDUN Minerals mineralfoundation? Jo det är faktiskt skillnad på mineralfoundation och mineralfoundation. IDUN Minerals puderfoundation innehåller bland annat zinkoxid och titandioxid och är därför snäll mot huden och innehåller naturlig SPF 15.

IDUN Minerals puderfoundation är den enda foundationprodukten på marknaden som rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet. Produkten rekommenderas tack vare få och rena ingredienser – och att IDUN Minerals puderfoundation inte innehåller utfyllnadsmedel, som annan mineralkosmetik ofta gör.

Klicka hem den här!

Borsten är avgörande

Det är faktiskt inte många som vet att borstarna du använder är avgörande för din bas. Så se till att anpassa valet av borste efter vilken produkt du använder. För en glowy och silkeslen bas ska du applicera IDUN Minerals mineralfoundation med en kabukiborste.

– Borsten är halva produkten - en kabukiborste gör basen felfri och du undviker en pudrig look. Och glöm inte att hygien är A och O. Tvätta borstarna ofta så blir både makeupen finare och huden mår bättre, förklarar Isabella.

IDUN Minerals Kabuki Brush är gjord av syntetiskt hår och ger en mjuk och smidig applicering av din puderfoundation, med ett jämnt och felfritt resultat. Borsten är supermjuk vilket inte irriterar huden och därmed passar bra även för känslig hy, acne och rosacea.

Puderfoundation kabukiborste, IDUN Minerals

Kabukiborsten är en extra tät borste, som är anpassad för applicering av just puderprodukter.

Klicka hem den här!

Följ Isabellas tips om rena borstar med IDUN Minerals Brush Cleaner. Den används för att hålla borstarna rena och fräscha mellan användning, då den tar bort överflödig färg och dödar bakterier. Och det är busenkelt! Spraya bara rengöringen på en pappershandduk och svep borsten över pappret tills all makeup avlägsnats från borsten.

Borstrengöring, IDUN Minerals

Att tvätta borstarna med en sprayrengöring går snabbt och smidigt och du slipper blöta dina borstar.

Klicka hem den här!

CONSCIOUS BEAUTY

Förutom att beautyprodukterna från IDUN Minerals är baserade på högrenade mineraler arbetar de med målsättningen att bidra till en mer hållbar kosmetikbransch. Med ny design och fjäderlätta förpackningar i återvinningsbara material blir IDUN Minerals ett självklart val för dig som vill uppnå den perfekta basen – med både högkvalitativa produkter och ett gott samvete.

På vissa förpackningar har illustratören Stina Persson tolkat en modern version av Idun-gudinnan, skönhetens och den eviga ungdomens gudinna, och hennes förgyllda äpplen. I historierna sägs det att dessa äpplen delades ut av Idun till gudarna för evig ungdom och skönhet – därför återfinns ett äpple illustrerat på varje produkt.

IDUN Minerals har ett komplett sortiment med makeup, nagellack, hudvård och hårvård. Under hösten lanserar de även nya nyanser av nagellack.

Spana in höstens nya nagellacksfärger här!

Se också: Höstens stora hudvårdstrender
0:40

Efter reklamen: Se också: Höstens stora hudvårdstrender

(0:40)

Slå på ljud