ANNONSSAMARBETE MED KIEHL'S

Kakan Hermanssons hudfavoriter i kvällsrutinen – och hennes geniala knep

Kakan Hermansson

En god natts sömn kan göra under. Inte bara för ditt välmående, utan också för din hud. Här delar ELLE-profilen Kakan Hermansson med sig av sin heliga hudvårdsrutin – och om knepet som gör all skillnad.
17 maj, 2022
Advertisement

Skönhetssömnen är faktiskt inte bara en skröna. Det är under natten som huden får läka och reparera efter en lång dag av yttre påfrestningar och ansträngning. Får du inte tillräckligt med sömn får din kropp heller inte den tid den behöver för att återhämta sig – men med rätt produkter kan du hjälpa huden läka snabbare. Här är Kakans hudfavoriter inför läggdags!

Kiehl’s – en självklar del av rutinen

Under natten återhämtar sig din hud. Välj därför dina hudvårdsprodukter med omsorg. I över 10 år har Kakan Hermansson älskat och använt det klassiska hudvårdsmärket Kiehl’s, som i dag är en självklar del av hennes kvällsliga hudvårdsrutin.

– Jag minns första gången jag gick in i en Kiehl’s-butik i USA. Det var enormt och ändå mysigt och framför mig radades de upp – alla produkter som jag älskade och drömde om, berättar Kakan.

– Krämer, lotion och serum var alla laddade med naturliga ingredienser och 170 år av homeopatisk apotekartradition. Jag tryckte ut lite nattolja på handryggen och tog ett djupt andetag och drog in den behagliga doften av lavendel och örter.

Produkter från Kiehl's
BEATA HOLMGREN

I snart två sekel har Kiehl’s revolutionerat hudvårdsvärlden med sin expertis hämtad från naturen. Med produkter för olika hudtyper, även de mest känsliga, erbjuder Kiehl’s skräddarsydd hudvård för alla.

Hudens bästa återhämtning

Kakan har länge tjatat om det magiska i Kiehl’s nattserum Midnight Recovery Oil som faktiskt är hennes eget lilla knep i rutinen innan läggdags.

– Jag droppar några droppar i mina handflator och gnuggar händerna mot varandra. Doften av eterisk lavendelolja är mild men tongivande och framför allt så trygg för mig. Jag masserar in oljan och jag märker att jag helt automatiskt drar långa andetag med näsan för att få in så mycket som möjligt av doften.

Kakans hudrutin framför spegeln
BEATA HOLMGREN

Midnight Recovery Oil innehåller väldoftande eteriska oljor och squalane, som är känt för att stärka hudens fuktbarriär. Efter en god natts sömn upplevs huden fastare, rynkor synligt reducerade och huden strålande av lyster. I serien hittar vi också rengöringsolja och ögonkräm – och nu har ännu en efterlängtad produkt äntligen kommit ut i butikerna.

Kakans smarta tips i hudrutinen

Kiehl’s har lanserat sin första nattkräm. Midnight Recovery Omega–Rich Cloud Cream är en del av den berömda Midnight Recovery-serien. Med ingredienser av 98% naturligt ursprung kapslar nattkrämen in fukt och bidrar med en effektiv och återställande effekt på hudbarriären.

– Jag trodde knappt det var sant att det inte funnits nattkräm i deras breda sortiment tidigare, förklarar Kakan.

– Det är en efterlängtad familjemedlem som är lika självklar som en nattkräm ska vara. En lätt kräm, men full med fukt och eteriska oljor med omega-3- och 6-fettsyror. Go att smörja in på kvällen men bäst är det på morgonen när du känner vad den gjort under natten.

Steg ett i Kakans hudvårdsrutin är att massera ansiktet med en rengöringsolja för att tvätta bort sminket, men också för att massera panna och käkar och komma ner i varv. De fortsatta stegen i kvällsrutinen skiljer sig från ordningen vi oftast hör om.

– Först applicerar jag nattkrämen, sen är det dags för den mest Kiehl’ska produkten jag vet; Midnight Recovery Oil. Alltså olja över nattkrämen, berättar Kakan och ger ett sista tips:

– Sist adderar jag några duttar med ögonkräm som jag klappar in på huden runt ögonen och sen låter jag kvällen gå lite. Jag brukar nämligen göra min kvällsrutin i god tid för att produkterna ska jobba sig in i huden och inte i kudden!