ANNONSSAMARBETE MED HUDHELSE AB

Icona Pop-Aino Jawo: ”Här är produkterna som förändrat min hy”

Icona Pop-Aino Jawo: ”Här är produkterna som förändrat min hy”

Hon utgör ena halvan av succéduon Icona Pop och har under stora delar av sitt liv lidit av envisa eksem och knottror i ansiktet. Med hjälp av en ny hudvårdsrutin har hon fått en helt ny hy och massor av spänst.
31 januari, 2023

Aino Jawo från Icona Pop har levt ett liv i rampljuset under många år med allt vad det innebär – från många och långa resor, mycket smink, plåtningar och spelningar. Den stressade tillvaron och en livslång kamp mot en hud med eksem och knottror gjorde att hennes hud aldrig såg eller mådde särskilt bra och när hon bar smink så kliade det. Problemet blev ohållbart och Aino testade det mesta i hudvårdsväg, men inget hjälpte och hennes hud fick väldigt sällan vila eller återhämta sig.

– Jag har haft eksem och knottror på huden sen jag var barn, och hade jag en fotografering vilket jag hade väldigt ofta, så brukade det betyda ungefär en vecka med knottror och eksem. Jag sov väldigt dåligt under den här tiden.

Aino Jawo

Aino Jawo har använt produkter från ZO Skin Health vilket har gett hennes hy en helt ny spänst.

Krämen blev starten på hudresa

Ainos sökte professionell hjälp där hon fick tips om ZO Skin Health och deras bästsäljande kräm Daily Power Defense som stärker hudens barriär och hjälper de naturliga reparationsprocesserna. Krämen blev starten på Ainos nya hudresa och var något som hon aldrig hade hittat på egen hand.

– Den är så tunn jämfört med andra krämer, så jag som trodde att man behöver tjocka krämer för att få fukt tänkte att det här kommer aldrig funka. Men jag använde den i tre månader och den förändrade min hud.

daily power defense

Daily Power Defense från ZO Skin Health var krämen som blev starten på Aino Jawos nya hudresa.

Många som har hudproblem läser sig till lösningar på nätet eller frågar vänner efter rekommendationer, och även om det kan hjälpa i vissa fall så kan andra förvärras. Aino Jawos tips är att gå till ett proffs.

– Gå till någon som kan hjälpa till för det är svårt att gissa själv, det finns så mycket på marknaden som inte hjälper men som kan få huden att kännas bra i stunden. Se över vad du använder, tipsar Aino.

Aino Jawo

Aino Jawo från Icona Pop berättar om sin hudresa och hur hon fick ordning på sin hud efter år av problem.

fått massor av komplimanger

Ett av tipsen Aino fick var att börja tvätta huden mer ordentligt än hon gjorde, något hon länge undvikit eftersom hon fått för sig att huden skulle bli uttorkad om hon tvättade den.

– När jag hade knottrorna tänkte jag att jag skulle tvätta mindre och applicera mer produkter, men det visade sig att jag skulle börja tvätta ansiktet ordentligt för att bli av med allt. Min hud andas på ett annat sätt när den är renare, och tar upp mer näring och jag får så mycket komplimanger. Det är otroligt! Och så har jag fått spänst, vilket känns ganska sjukt när man är äldre. Många tror att jag gör något annat med huden, men det handlar verkligen bara om rätt produkter.

Den här tiden på året när det är kallt och torrt inne och ute påverkar huden och kan vara ganska tuff när det kommer till en välmående hy. Att anpassa sin hudvård efter sin egna huds nuvarande tillstånd är en smart strategi för att hjälpa huden att må så bra som möjligt året om. En del behöver mer näring på vintern och några mer fukt på sommaren. Aino tipsar om att byta till en rikare kräm under de kalla månaderna och verkligen satsa på rätt återfuktning.

– På vintern brukar jag använda krämen Recovery Cream från ZO Skin Health. Den innehåller lite mer fett än Daily Power Defense som jag vanligtvis använder och är lite mer anti-age så den är perfekt att ladda upp huden med under vintern.

Aino Jawos 3 tips för en välmående hud

1. Helhetstänk: Hudens välmående kommer inifrån och krämer kan göra under, men det är lika viktigt att ta hand om sig – sova, äta rätt och inte stressa. När jag är stressad så syns det alltid på huden, och visst kan produkter hjälpa till, men det är viktigt att man börjar inifrån och tar hand om sig.

2. Gör research: Ta reda på vilka produkter du använder och vad du smörjer in huden med. Gör research kring dina krämer innan du använder dem. Är de verkligen rätt för dig?

3. Hormoner förändrar: Jag fick ganska nyligen barn och det gör verkligen att hormonerna blir helt knasiga. Efter graviditeten har jag behövt förändra min hudvårdsrutin på olika sätt. Gå gärna till ett proffs som kan hjälpa dig att hitta rätt produkter efter en graviditet.

4 produkter att testa i det kyliga vädret

wrinkle texture repair

Wrinkle+Texture Repair från ZO Skin Health hjälper till att reducera fina linjer och rynkor och förebygger framtida skador.

– Wrinkle+Texture Repair

Den ultimata anitiage produkten som med hjälp av retinol och microemulsion-teknologi hjälper till att reducera fina linjer och rynkor. Den förbättrar också hudens textur och förebygger framtida skador. Kan ge lite reaktion så var försiktig när du börjar använda den.

radical night repair

Med Radical Night Repair från ZO Skin Health får du en kraftig anti-age produkt med hög koncentration av retinol.

– Radical Night Repair

En kraftfull anti-age produkt med hög koncentration retinol. Bidrar till att reducera fina linjer och rynkor, förbättra hudstrukturen och jämna ut hudtonen. Ger en slätare, friskare hud med mer lyster.

recovery creme

Med Recovery Créme från ZO Skin Health får du en kräm som lugnar, återfuktar och stärker hudbarriären.

– Recovery Créme

Den perfekta produkten för torr hud som behöver en rik, lyxig kräm som lugnar, återfuktar och reparerar. Stärker hudbarriären och jobbar mot linjer och dämpar rodnad.

Illuminating AOX serum

Vill du skydda huden mot för tidiga ålderstecken och samtidigt få en klarare hud så ska du testa Illuminating AOX Serum.

– Illuminating AOX Serum

Koncentrerat antioxidantserum som skyddar mot för tidiga ålderstecken och föroreningar samtidigt som den ger en klarare hud med en mjuk finish.

Läs mer om ZO Skin Health här

5 saker om Icona Pop du kanske inte visste
0:47

Efter reklamen: 5 saker om Icona Pop du kanske inte visste

(0:47)

Slå på ljud