ANNONSSAMARBETE MED APOHEM

Hudvård och smink med hög SPF – här är 7 favoriter

apohem hudvård smink solskydd SPF

Den starka vårsolen är här, och det är dags att börja använda SPF! Nu finns det allt från vårdande ansiktskräm och foundation, till lystergivande BB-cream och setting spray med hög SPF – här är våra 7 favoriter!
22 mars, 2023

Att använda ett bra solskydd är den viktigaste investeringen för huden. Och med dagens otroliga SPF-utbud behöver du inte längre använda feta, vita krämer som bråkar med både hud och smink. Ett enkelt sätt att få in solskyddet i din rutin är genom en effektiv dagkräm eller sminkprodukt som innehåller SPF.

Här förklarar vi vikten av solskydd för din hud och listar de bästa hudvårdsprodukterna med SPF – som är bra för både huden och sminket!

Varför behövs solskydd?

Solskyddets viktigaste uppgift är att skydda huden mot solens starka (och ibland farliga) UV-strålar. SPF skyddar även huden mot för tidigt åldrande, som pigmentfläckar och fina linjer – och är en av få hudvårdsprodukter som faktiskt fungerar mot ålderstecken, enligt dermatologerna.

På sommaren känns det naturligt att använda solskydd, men faktum är att det behövs även nu när vårsolen är här och värmer kinderna. Somliga använder solskydd året runt, även här i Sverige under mörka vintern. Ett enkelt sätt att få in SPF i din dagliga rutin även under andra säsonger är att satsa på hudvård och smink som redan innehåller solskydd!

Viktigt är dock att komma ihåg att smink och hudvård med SPF inte ersätter regelrätta solskydd. När solen blir riktigt stark närmare sommaren är det viktigt att du kompletterar med renodlad SPF – men nu under våren (när inte solen är lika stark!) är produkter som dessa ett toppensätt att få in SPF i din rutin.

7 smink- och hudvårdsprodukter med SPF

Vi har kikat igenom nätapoteket Apohems breda solskyddsutbud. Med över 16 000 produkter har de allt och lite till inom apotek, hälsa och hudvård. Dessutom erbjuder de rådgivning från legitimerade farmaceuter, auktoriserade hudterapeuter och professionella kundrådgivare.

Här listar vi våra SPF-favoriter som alla går att hitta hos Apohem!

Hudvårdsprodukter

Hudvård SPF 50 Dermaceutic dagkräm

En reparerande dagkräm med SPF 50 som motverkar rodnad.

Dermaceutic K Ceutic 30 ml, 395 kronor.

Hudvård Apohem dagkräm SPF känslig hud

En återfuktande kräm som är perfekt för dig med känslig och torr hud. Lugnande och mjukgörande med SPF 30.

Avène Hydrance UV-RICH Hydrating Cream 40 ml, 137 kronor.

dermalogica fuktkräm spf 30 solskydd

Multifunktionell fuktkräm som ger huden både lyster och fukt samtidigt som den ger skydd.

Dermalogica Prisma Protect SPF30 50 ml, 849 kronor.

Sminkprodukter

Smink bb-cream SPF solskydd Babor

En BB-cream som tack vare SPF 20 och ingredienser som pro- och prebiotika ger en utjämnad hudton och ett skydd mot för tidigt hudåldrande.

BABOR CleanFormance BB Cream Medium 30 ml, 390 kronor.

mineralpuder puderfoundation SPF Inika

En foundation i puderform som passar perfekt under soliga vårdagar med sin SPF 25. Foundationen är byggbar och ger en matt airbrushed finish.

INIKA ORGANIC Loose Mineral Foundation SPF25 Nurture 8g, 529 kronor.

Lip balm läppbalsam SPF rosa

Läpparna är lätta att glömma när det kommer till solskydd. Investera därför i ett läppbalsam med SPF som detta. Läppbalsamet skyddar och mjukgör läpparna samtidigt som de får en fin färg.

COOLA Mineral Liplux Tinted Lip Balm SPF 30, 259 kronor.

smink setting spray solskydd SPF 30 Coola

Den optimala lösningen på SPF-kladd är setting spray med solskydd. Spraya över din makeup och sminket sitter på plats hela dagen samtidigt som du skyddas med SPF 30.

COOLA Makeup Setting Spray SPF 30, 519 kronor.

Se mer av Apohems solskyddsutbud här!