ANNONSSAMARBETE MED LUMENE

Hitta lugnet i skönhetsrutinen – ingredienserna du bör tillföra huden

Hitta lugnet i skönhetsrutinen – ingredienserna du bör tillföra huden

Med sommaren förbi är det dags att hitta lugnet i vardagen igen. Låt din skönhetsrutin bli en avkopplande stund för dig själv där du tillför din hud de allra bästa ingredienserna just nu. Influencerna Frida Fahrman och Anja Forsnor delar med sig av sina bästa tips!
10 september, 2020


Nu är de lata sommardagarna på stranden förbi och huden som fått ta stryk av sol, vind och salta bad förtjänar att tas om hand på riktigt. Det är lätt att rusa in i vardagen med alla krav och bestyr som följer med den, men tänk på att inte göra hetsen och stressen till din bästa vän i höst. Varför inte ta morgonen och kvällens skönhetsstund för en tid där du bara får vara här och nu med dig själv. Du är din bästa vän och du förtjänar det allra bästa!

De senaste åren har det talats mycket om alla steg i hudvårdsrutinerna och det har verkligen blivit trendigare än någonsin att ha ett genomarbetat glow samt att ge sig själv den där extra stunden av pampering. Två som vet hur viktigt det är att ta hand om sin hud och ge sig själv den där extra tiden att göra saker som man tycker om är influencerna Frida Fahrman och Anja Forsnor.

För ett år sedan tog Anja Forsnor med sig familjen och flyttade från storstan i Stockholm.

– Med det hittade vi ett helt annat lugn i vardagen. Nu blir jag lugn av att vara hemma, att bo mitt i naturen och inte vara så tillgänglig hela tiden.

Frida Fahrman håller med om att det kan vara svårt att hitta lugnet i småbarnslivet.

– Att komma ut en stund själv i naturen varje morgon är en rutin jag skapat för mig själv. Jag gör det varje dag året om och har gjort i ett par år nu. Det är allt för mig. Men också att bara få gå ut tio minuter i trädgården med en kopp kaffe, kolla till mina blommor och min trädgårdsodling.

”Den bästa sortens egentid”

När det kommer till själva hudvårdsrutinen så stänger Anja mer än gärna in sig långa stunder i badrummet.

– Helt klart den bästa sortens egentid. En lång och varm dusch. Lyssnar gärna på en podd eller musik och smörjer alltid både kropp och ansikte efter duschen.

Frida som har skönhetspodden Beauty & Bubblor berättar att hon är väldigt noga med sin hudvårdsrutin.

– En bra rengöring, gärna en toner med lite syra, ett serum med aha och sen en skön ansiktsolja för att kapsla in allt. Jag avslutar med en dagkräm med SPF eller en nattmask med massor av fukt. Det här är den enkla rutinen som funkar varje dag, men ibland blir det upp till 10 steg.

Lumenes senaste tillskott

Lumene lanserar nu Nordic Hydra [Lähde] Moisturizing Prebiotic Oil-Cocktail och Nordic Clear [Tyyni] Calming Hemp Oil-Cocktail. Två nya produkter som har effektivt verksamma ingredienser från den nordiska naturen. På bilden också den älskade klassikern – [Nordic-C [Valo] Arctic Berry Oil-Cocktail.

Nordic Hydra [Lähde] Moisturizing Prebiotic Oil-Cocktail passar speciellt för torr och fuktfattig hud. Den innehåller fuktgivande fröolja från nordiska blåbär, ekologisk björksav och rent nordiskt källvatten samt en helt ny innovation, finsk havrexylitol, som bidrar till att bevara hudens fuktbalans.

 

Nordic Clear [Tyyni] Calming Hemp Oil-Cocktail lugnar och balanserar huden och passar den som har fet, kombinerad och oren hud. Den innehåller nordisk ekologisk hampolja som lugnar huden och balanserande nordiskt älggräs.

 

Produkterna tar sig effektivt an hudens olika utmaningar och får den att se välmående ut. Produkterna är helt veganska och innehåller 96 procent ingredienser med ursprung i naturen. Dessutom kan produktförpackningarna återvinnas.

Frida och Anja har testat oljorna och Anja understryker att hon gillar att produkterna är nordiska och anpassade efter vårt klimat.

– Som hälsonörd är det kul att känna till så mycket av ingredienserna från köket – som till exempel hampafröolja och havre. Som kosttillskott för huden! Men kanske viktigast av allt så gillar jag effekten, att de återfuktar och lugnar huden och är enkla att lägga till i min hudvårdsrutin både morgon och kväll.

Frida gillar det faktum att det är en perfekt oljehybrid vilket innebär att det har en lättare konsistens än klassisk olja.

– Samtidigt som den återfuktar på djupet och sjunker snabbt in i huden. Dofterna är magiska!

Lär känna ingredienserna

Fröolja från nordiska blåbär

En naturlig källa till E-vitamin som vårdar huden. Oljan utvinns från blåbärsfrön som är en biprodukt från den finska livsmedelindustrin.

Nordisk havrexylotol

Det här är en ny finsk innovation med prebiotiska egenskaper. Nordisk havrexylitol tillverkas av havreskal, som är en biprodukt från livsmedelsindustrin. Prebiotika balanserar hudens bakterieflora som är hela grunden för att huden ska se välmående ut.

Nordisk ekologisk hampolja

Innehåller mycket E-vitamin och fettsyrorna omega-3 och 6 som stöder hudens naturliga skydd. Gör huden mjukare och smidigare. Tillverkad av frön från ekologisk hampa odlad i Finland. Har en lätt konsistens som inte täpper till porerna.

Nordisk ekologisk björksav

Björksaven tappas precis innan Björkens knoppar brister. 100 % ekologisk, tappad från ekologiskt certifierade skogar i Österbotten. Har en fuktgivande egenskap och innehåller bland annat mineralerna; kalium, kalcium, magnesium och mangan.

Rent nordiskt källvatten

Naturligt filtrerat genom sand- och gruslager som bildades efter istiden. Återfuktar huden effektivt och transporterar verksamma ämnen till huden.

Fuktgivande egenskap.

Läs mer om produkterna här!