ANNONSSAMARBETE MED L'ORÉAL PARIS

Allt om C-vitamin – ingrediensen för glow och jämnare hud

hudvård rutin c-vitamin guide glow lyster serum

Delmaine Donson
Ger lyster, jämnar ut hudtonen och minskar synligheten av porer – C-vitaminen är en fantastisk multitasker. Men hur använder du den bäst i din hudvårdsrutin? Här är allt du behöver veta om stjärningrediensen.
27 mars, 2023
Advertisement

Det är inte helt lätt att navigera sig i hudvårdsdjungeln i dag. Vad ska man egentligen prioritera? Här tittar vi närmare på stjärningrediensen C-vitamin och dess fördelar och effekt på huden – och guidar dig till hur du på bästa sätt använder det i din hudvårdsrutin.

C-vitaminets effekter – dermatologen svarar

Precis som att C-vitamin är bra för kroppen är det även bra för huden. Citrusvitaminens effekt på huden är nästan för bra för att vara sann – ändå är det vanligt att den hamnar i skymundan. Vi har pratat med dermatologen Dr. Asal Leijonhufvud, som vet allt om stjärningrediensen och varför du ska inkludera den.

Så vad gör den exakt? C-vitamin jämnar ut din hudton, maxar ditt glow och minskar förstorade porer, samtidigt som den återfuktar huden. Allra vanligast är att satsa på ett C vitamin-serum som man applicerar innan sin fuktkräm.

Varför ska man använda ett serum med C-vitamin?

- Vitamin C hjälper till att jämna ut hudtonen, jobbar på porer, ytliga linjer och ger dig ett härligt glow.

När ska man använda serumet?

- Du kan använda det både morgon och kväll beroende på hur din hud tolererar det.

Kan man använda C-vitamin även om man har känslig hud?

- Absolut, börja försiktigt med en gång i veckan och sedan kan du arbeta dig uppåt.

En guide till C-vitaminet – i 3 steg

1. Välj rätt serum

Om C-vitamin låter som den perfekta ingrediensen för din hud är det första steget att hitta rätt produkt. Först och främst är det viktigt att välja ett serum med en effektiv C-vitamin, då det finns olika.

L'Oréal Paris Revitalift Clinical 12% Vitamin C Serum innehåller den mest beprövade och effektiva formen av vitaminet: askorbinsyra. Askorbinsyra är känd för sin förmåga att ge slätare hud, mer lyster och en anti ageing-effekt: C-vitaminet hjälper nämligen också till att minimera rynkor och pigmentfläckar.

hudvårdsrutin c-vitamin guide glow lyster serum jämn hudton

Efter en månads användning av L'Oréal Revitalift Clinical Vitamin C Serum har huden fått 2x mer lyster.

Köp Revitalift Clinical Vitamin C Serum, 299 kronor.

2. Var noggrann med ingredienserna

Det finns ingredienser som kan reagera dåligt med C-vitamin, medan andra ökar effektiviteten och resultatet. Vad kan kombineras? Gör din research! Men lättast är att välja ett C vitamin-serum som redan innehåller flera effektiva (och såklart kombo-säkra) ingredienser.

Revitalift Clinical Vitamin C Serum innehåller, förutom C-vitamin, både antioxidanten E-vitamin och salicylsyra (BHA). Salicylsyra är perfekt när du vill exfoliera huden. Den avlägsnar döda hudceller, rengör porer på djupet och förfinar huden.

- Serumet innehåller både Vitamin C, Vitamin E och salicylsyra, som ökar cellförnyelsen och ger en fantastisk lyster på huden, förklarar dermatologen Asal Leijonhufvud.

3. Välj rätt dagkräm

För att få ut så mycket som möjligt av ditt serum behöver du återfukta huden. Försök att hitta en fuktkräm som kompletterar ditt serum – och som gärna innehåller SPF, förklarar Asal Leijonhufvud.

Vad är ditt bästa tips?

– Solskydd, oavsett årstid. Och att använda ett C vitamin-serum under ditt solskydd ger dessutom en extra boost och skyddar dig mot UV-strålar.

I samma serie som L’Oréals C vitamin-serum finns Revitalift Clinical Daily UVA Fluid SPF 50+ – en fuktkräm och solkräm i ett som mjukar upp och skyddar tack vare UV-skydd och antioxidant C-vitamin*.

*Vitamin Cg.

hudvård rutin c-vitamin guide glow lyster hudkräm solkräm 50 spf

Den lätta, icke-klibbiga formulan gör den perfekt för daglig användning.

Med L'Oréal Paris Revitalift Clinical Daily UVA Fluid får du både UVA- och UVB-skydd med skyddsfaktor 50. Dagkrämen förebygger ålderstecken förorsakade av UV-strålar såsom pigmentfläckar, rynkor och ojämn hudton. Genom att använda en hudkräm som också är berikad med C-vitamin maximerar du ditt glow.

Köp Revitalift Clinical Daily Moisturizing Fluid SPF50, 269 kronor.

L’Oréal Paris har olika serum för olika behov – med olika stjärningredienser! Vill du lära dig mer om dem?

För fukt: Hyaluronsyra – klicka här!

För minskade ålderstecken: Retinol – klicka här!

ELLE Beauty: Allt du vill veta om C-vitamin
2:46

Efter reklamen: ELLE Beauty: Allt du vill veta om C-vitamin

(2:46)

Slå på ljud