ANNONSSAMARBETE MED HUDHELSE

Copyright 2020. All rights reserved.

Evin Ahmad från Snabba Cash: "ett tag trodde jag aldrig att min hud skulle bli bra"

Stjärnskottet Evin Ahmad från storsuccén Snabba Cash har kämpat med akne i många år. Här får vi ta del av hennes hudhistoria – och vilka produkter som blev räddningen.
18 januari, 2022

Evin Ahmad är ett av Sveriges största stjärnskott och många känner igen henne som Leya i storsuccén Snabba Cash. Alla vet dock inte att hon länge har kämpat med akne och oren hud. Räddningen blev ett skräddarsytt produktprotokoll från ZO Skin Health, vilket har förvandlat Evins hud.

– Jag identifierade mig med min dåliga hud och lite i taget började jag att gömma mig. Jag använde stora sjalar och tröjor med hög hals för att dölja min hud. Jag orkade inte med att låta folk se hur illa det var, berättar skådespelerskan.

Hudutmaningar kan påverka vardagen

För Evin blev akne och oren hud en del av hennes identitet.

– Min mamma har alltid sett helt fantastisk ut och har en underbar hud. Alla i min familj har väldigt fin hud och det är ingen som har haft problem med akne eller orenheter. Jag kände mig väldigt ensam i den situationen, berättar Evin.

Before
Copyright 2020. All rights reserved.

– I tonåren tog min mamma med mig till en hudterapeut och senare till en hudläkare. Jag gick emellanåt på starka mediciner vilket hjälpte en del, men jag blev aldrig riktigt bra. Jag är så glad för att det faktiskt finns hudläkare som tar akneproblematik på allvar och jag är väldigt tacksam för att jag fick så bra hjälp. Jag vill uppmana andra som har hudproblem att ta det på allvar eftersom det finns hjälp att få, säger hon.

När hon började sin skådespelarutbildning i Stockholm blev det också tidvis mycket värre. Evin tror själv att det berodde på att det var stressiga perioder med mycket stor press.

– Medan jag utbildade mig till skådespelerska tänkte jag mer och mer på min hud ju mer jag såg mig i spegeln. Jag blev så less på det jag såg där. Stora hudförändringar påverkar dig, det gör något med din självkänsla, fortsätter hon.

Evin
Copyright 2020. All rights reserved.

Lösningen var en korrekt och skräddarsydd hudvård

Enligt Evin var det ingen som kommenterade eller sade något om hennes hud.

– Jag tror lyckligtvis att väldigt många ignorerade min akne. De flesta såg att det var jag, Evin, som fanns där under den orena huden. Men för mig och min självkänsla var det enormt tufft, berättar hon.

Det var på en middag för inte särskilt länge sedan som Evin fick ett tips om att testa ZO Skin Health.

– Jag hade provat allt och var ganska skeptisk. Jag hade på många sätt förlikat mig med min hud och hur den var. Jag var osäker på om den någonsin skulle bli bra.

När Evin fick kontakt med hudterapeuten Sandra Webjörn blev det dock snabbt annat ljud i skällan.

– Sandra räddade min hud, strålar hon.

Konkret plan ger resultat

I dag har hon en hud som många avundas henne. Den är pigg, med fin lyster och helt fri från akne. Liksom många andra som har haft stora problem med akne har hon dock fortfarande ärren kvar – detta ska också behandlas med ZO Skin Health-produkter.

För Evins hudterapeut har det varit mycket viktigt att börja i rätt ände. Det betyder att huden måste bli stark och stabil så att den tål de produkter som verkligen ger en förändring i hudstrukturen. Många av de kliniker som använder ZO Skin Health-produkter samarbetar dessutom med några av världens främsta hudläkare. Genom att använda rätt produkter och hela tiden ha tillgång till en hudläkare kan du få en helhetsbehandling, oavsett vilka behov du har.

Evin
Copyright 2020. All rights reserved.

För Evins hud är det mycket viktigt att hon använder ZO Exfoliating Cleanser, ZO Dual Action Scrub och ZO Oil Control Pads, förklarar hennes hudterapeut. De här produkterna rengör och stabiliserar huden genom att ta bort döda hudceller och talg. De bidrar samtidigt till att öka upptagningen av andra produkter och ge bättre resultat för de produkter hon sedan applicerar. Sandra har också lagt till ZO Daily Power Defense och ZO Rozatrol i Evins protokoll för att stärka och stabilisera hudbarriären. Solskydd appliceras varje dag året runt.

Eftersom Evin fortfarande har ärren kvar efter de många åren med akne är ZO Wrinkle & Texture Repair en av de produkter som verkligen ger resultat för hennes hud. Hon använder den varje kväll och den är mycket viktig för en fokuserad insats som gör att hudstrukturen blir jämn, ren och på sikt har minimalt med synliga ärr.

Vikten av att få ett skräddarsytt produktprotokoll

Det allra viktigaste du kan göra för din hud är att investera i en konkret plan med skräddarsydda produkter för dina behov och din hud. Det kan vara smart att se hudvårdsprodukterna från ZO Skin Health som en verktygslåda med produkter som komponeras olika beroende på vilken typ av hudutmaning du har. Oavsett om du har ojämn hud med stora porer och finnar, ojämn hudton, rynkor och linjer eller känslig hud så finns det produkter som kan hjälpa dig att få din drömhud. Det krävs dock målmedvetet arbete och det tar lite tid.

– Men det är SÅ värt det! Jag kan inte tänka mig några andra produkter för min hud och jag är så lycklig för att äntligen ha hittat något som faktiskt fungerar, avslutar Evin Ahmad.

ZO produkter
Copyright 2020. All rights reserved.

ZO Wrinkle+Texture Repair

Förnya huden med potent retinol. Den här produkten bidrar till att förnya huden, motverka fina linjer och rynkor samt ge en jämnare hudtextur. Som extra bonus får de flesta en härlig lyster.

ZO Exfoliation Accelerator

Med 10 % glykol- och mjölksyrakomplex exfolierar den döda hudceller som täpper till porer och gör huden livlös. Bidrar till att öka effekten av andra produkter och ge en bättre hudtextur. Antiinflammatoriska ingredienser lindrar en försvagad hud.

ZO Daily Power Defense

Stärker huden och ger en friskare hudbarriär. Ett brett spektrum av antioxidanter skyddar mot fria radikaler. Särskilda DNA-reparerande enzymer bidrar till att reparera skador som orsakats bland annat av UV-strålar och föroreningar.

ZO produkter
Copyright 2020. All rights reserved.

ZO Dual Action Scrub

Tar bort döda hudceller, löser upp överflödig talg och bryter ned bakterier som kan orsaka finnar. Tillför samtidigt fukt och ZOs antioxidantkomplex som neutralisar fria radikaler

ZO Oil Control Pads

Effektiva pads med 2 % salicylsyra tar bort överflödig talg, smuts och döda hudceller. Bidrar till att dämpa talgproduktionen och reducerar stora porer. Perfekt för att behandla orenheter och förebygga nya utbrott.

För närmaste ZO klinik, se www.hudhelse.com