Därför ska du alltid tvätta ansiktet med kallt vatten

Tvätta ansiktet i kallt vatten
Det finns en hel konst bakom hur du tvättar ansiktet på rätt sätt. Vi har pratat med hudexperten som vill att alla ska börja tvätta ansiktet med kallt vatten!
Annons

 

Att vakna på morgonen genom att ta sig en kall dusch (vi vet, vi ryser också) eller avsluta hårföningen med kall luft är knep sedan gammalt, men har du koll på att du kan ta din hudvårdsrutin till nya nivåer med kallt vatten och ismassage? Vi har pratat med hudvårdsterapeuten Linnéa Wagnås, som arbetar på Revivekliniken i Stockholm, samt driver hudvårdskontot @The.Skin.Coach på Instagram, som berättar varför kylan kan vara så effektiv.

Annons

Varför ska man tvätta huden med kallt vatten?

– Det är absolut inte skadligt för huden med varmt vatten, det är ju underbart att duscha varmt så att det ångar i badrummet ibland eller sänka sig ner i ett varmt bubbelbad. Men avsluta alltid med kallt vatten, även om du trivs bättre med varmt vatten. Det lugnar rodnad, drar ihop huden så att den känns tight (och pigg på morgonen), samt så bevaras de naturliga oljorna som finns i vår hud lite extra! När man masserar in en näringsrik rengöringsmjölk som har till uppgift att återfukta huden och stärka den lipida hinnan, så som min favorit Lait u från franska Biologique recherche, så bevaras de fina, kallpressade ingredienserna i huden, samtidigt som orenheterna sköljs av vid avträtt. Simple as that!

Annons

När det kommer till vattentemperatur, spelar produkterna man använder någon roll för om man bör tvätta med varmt, ljummet eller kallt vatten?

– Yes, när produkterna är kallpressade brukar jag jämföra det med raw food, fast för huden. Du vill inte överhetta huden och ingredienserna i produkterna då det kan förstöra den unika formuleringen. Men! Det går såklart att ha ljummet och varmt vatten med – men jag tycker det är värt att prova skillnaden. Kanske din hud mår lika bra som min med det?

Ska man tvätta med kallt vatten både morgon och kväll?

– JA! Bästa sättet på morgonen för att vakna till!

Annons

Du är ju ett stort fan av ismassage också. Vad är det egentligen?

– Åh ja, jag ÄLSKAR ismassage! Antingen så investerar man i ett par cryo-sticks som man kan förvara i frysen eller kylen. Det är ett massageverktyg av stål, perfekt formade för att massera över ansiktet med en återfuktande mask, serum eller kräm på. Man kan också göra det enkelt hemma genom att köpa kompresser  från apoteket, blöta upp de med kallt vatten, veckla ut dom och lägga en isbit i mitten. Håll ihop det som ett paket med en slät sida av isbiten mot kinden och massera med din rengöring eller ansiktsmask. Tänk på att jobba uppåt och i en utgående rörelse!

Annons

Foto: Imaxtree

Dela på:

Annons

Laddar