ANNONSSAMARBETE MED LA ROCHE-POSAY

Ny säsong – det här ska du addera i din hudvårdsrutin

När vi går från vinter till vår kan en känslig hud behöva lite extra omtanke och en uppdaterad hudvårdsrutin. Så här tar du hand om din känsliga hud när säsongerna förändras (och annars också!).
21 mars, 2022

Vissa har känslig hy året runt medan andra får det tillfälligt. Du som vanligtvis har en annan hudtyp kan under säsongförändringarna få en hy som plötsligt blir röd eller stramar, vilket inte är så kul! När vi går in i en ny säsong är det därför extra viktigt att se över produkterna du har i badrumsskåpet.

En känslig hy har en svagare hudbarriär vilket betyder att den är mindre motståndskraftig mot sol och kyla. Därför är det viktigt att stärka upp en känslig hud – och det gör du lättast genom att följa en hudvårdsrutin som lugnar och återfuktar, och samtidigt ger fina resultat.

Med en känslig hud vill man gärna undvika ingredienser som man misstänker kan stickas eller brännas, och aktiva ingredienser hör för många till den kategorin. Aktiva ingredienser har många hudförbättrande egenskaper och du med känslig hy behöver inte vara utan dem – så länge du väljer rätt typ.

Följ den här trestegs-rutinen för en hälsosam vårhud med glow:

1. Serum – Lugnande med aktiva ingredienser

Toleriane Ultra Dermallegro Serum från La Roche Posay är utvecklad för en hud med tendens till att bli röd eller som ofta har en stickande och brännande känsla. Serumet hjälper till att stärka hudbarriären och lugnar känslig hy med de aktiva ingredienserna neurosensine och osmolyte som båda finns naturligt i kroppen – utan att det sticks eller bränns.

Serum

Toleriane Ultra Dermallegro Serum från La Roche-Posay hittar du online och på närmaste apotek, 395 kronor.

2. Hudkräm – Fuktgivande och effektivt

Efter serumet är det dags att återfukta med en lugnande ansiktskräm. Toleriane Dermallergo Creme från La Roche-Posay lugnar huden på 1 minut*, är intensivt återfuktande, reducerar rodnad och lämnar en behaglig känsla på huden. Krämen innehåller de aktiva ingredienserna neurosensine och sphingobioma som minimerar känslighet och lugnar rödhet.

*Grundar sig på 41 kvinnors självutvärdering

Toleriane Creme

Toleriane Dermallergo Creme från La Roche-Posay hittar du online och på närmaste apotek, 235 kr.

3. Ögonkräm – Vårdande med niacinamid

Vårt mest känsliga område som ofta blir extra torrt är området kring ögonen, och även här vill vi att hudvården ska vara effektiv och ge resultat. Ögonkrämen Toleriane Dermallergo Eyes som innehåller den aktiva ingrediensen niacinamid lugnar ögonområdet på 1 minut* och är intensivt återfuktande. Ögonkrämen lugnar även obehag och rodnad kring ögonen.

*Grundar sig på 49 kvinnors självutvärdering

Toleriane Eyes

Toleriane Dermallergo Eyes från La Roche-Posay hittar du online och på närmaste apotek, 229 kronor.