Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Årets bästa torrschampo – från budget till lyx

17 feb, 2023 
bästa torrschampo bäst i test torrschampo 2023
Torrschampot – SOS-produkten och räddaren i nöden när den dåliga hårdagen eller bara brist på tid och ork att tvätta håret slår till. ELLEs Beautyredaktörer Carin Hellman och Veronica Henriksson listar årets allra bästa torrschampon för hår som behöver piggas upp!
Annons

Älskade torrschampo – vad gjorde vi ens innan denna fantastiska produkt gjord entré i våra liv? Förutom att ge en ny och fräsch känsla till en otvättad oljig hårbotten, skapar också ett torrschampo fin textur till längderna och volym till hårbotten.

Men vilket torrschampo är egentligen bäst och hur ska man tänka när man applicerar torrschampo? ELLE svarar på allt du behöver veta om produkten – och listar såklart vinnarna av bäst i test!

bäst i test bästa torrschampo 2022
Rädda en dålig hårdag med torrschampo.

Bästa torrschampo – Hela topplistan:

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna!

Annons

Årets bästa torrschampo – STORT BÄST I TEST 2023:

ELLE har samlat favoriterna för alla hår!

Bästa torrschampo, Perfect Hair Day Dry Shampoo – Living Proof

En storslagen hårhjälte som ger volym, ger fin stadga och trollar bort alla spår av flottig hårbotten. "Jag har testat många torrschampon genom åren, men återkommer alltid till Perfect Hair Day Dry Shampoo från Living Proof. Den fräscha känslan håller i sig – i dagar", säger ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson.

living proof torrschampo bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa lätta torrschampo, No.4 Clean Vomule Dry Shampoo – Olaplex

Föredrar du ett torrschampo som gör jobbet men som verkligen inte känns i håret (eller lämnar vita moln i hårbotten) är Olaplex No.4 Clean Volume Dry Shampoo ett toppenalternativ! En snäll sprej som doserar lagom mängd och har en neutral doft som inte tar över! Har du väldigt smutsigt hår kan torrschampot kännas något klent, men perfekt som en touch up när duschen uteblev. Supertips är också att addera torrschampot i torrt hår, på de partier du märket att håret snabbt blir flottigt.

Annons
olaplex torrschampo bäst i test
Klicka på bilden för att komma till torrschampot från Olaplex.

Bästa veganska torrschampo, Dry Shampoo – Maria Nila

Veganska och svensktillverkade Dry Shampoo från Maria Nila är ett lätt torrschampo med härlig doft. Munstycket skapar en lätt och fin stråle som minskar risken för torrschampo-damm i hela håret. Den fräscha känslan håller hela dagen.

maria nila torrschampo veganskt torrschampo
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa torrschampo med fräschast doft, Refreshing dry shampoo – Kérastase

Som en perfekt mix av ljuvlig hårparfym och den lättaste torrschampoeffekt du kan tänka dig! Refreshing dry shampoo från Kérastase är mer en mix av just hårparfym och en mycket lätt touch torrschampo – men med fantastisk volym. Kan knappast överdoseras och man blir oerhört snabbt beroende. Perfekt för dig som vill ha ett torrschampo utan kladd!

Annons
bäst i test torrschampo bästa torrschampo
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa torrschampo med lätt textur, Dry shampoo – Löwengrip

När man vill ha en krispig doft, lätt volym och känsla av fluffigt och puffigt hår igen, då är Good to go light dry shampoo från Löwengrip din perfekta kompis. Doften är ljuvligt fräsch och ger verkligen en snabb "nytvättad" känsla.

Löwengrip torrschampo bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa torrschampo i mousseform, The dry shampoo foam – Budgie

Torrschampo i mousseform är perfekt när hårbotten är i obalans, men man ändå är ute efter en snabb uppfräschande effekt. The dry shampoo foam från Budgie är en prisvärd kompis när man behöver en extra puff och nytvättad känsla till en känslig hårbotten.

Annons
The dry shampoo foam från Budgie bästa torrschampo
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Bästa torrschampo budget, Original – Batiste

När plånboken är skral, men håret behöver både ett lyft och uppfräschning är det klassiska torrschampot Original från Batiste det bästa av dessa två världar i budgetkostym. Torrschampot gör verkligen jobbet, kommer i många olika dofter, och ger en va-va-voom-volym. Men kan också vara något irriterande för hårbotten om du överanvänder torrschampot.

Annons
batiste torrschampo bäst i test budget bästa torrschampo
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa torrschampo för känslig hårbotten, Refreshing dry shampoo – Idun Minerals

När hårbotten känns stram och torr, eller bara allmänt irriterad, kika extra till Refreshing dry shampoo från Idun minerals. Oparfymerad och Svanenmärkt är den både perfekt för känsliga hårtyper och miljön.

bästa torrschampo för känslig hårbotten bäst i test torrschampo
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa torrschampo för mörkt hår, Dry clean brown – Lernberger stafsing

Ett fantastiskt torrschampo för alla hårtyper, men just denna variant med mörkare pigment. Dry clean brown från svenska frisörerna Lernberger Stafsing är magi på en hårbotten som behöver snabb uppfräschning och inte lämna en vit hinna utan istället smälta ihop med en mörkare hårtyp.

Annons

Vill du istället ha den ofärgade (och prisvinnande) varianten hittar du den här (reklamlänk).

Bästa torrschampo med doft – Gold lust dry shampoo, Oribe

Det är och förblir torrschampots crème de la crème – Gold lust dry shampoo från Oribe är guldet i torrschampogarderoben med sin perfekta dos volym och textur, tillsammans med en helt beroendeframkallande doft. Är himla dryg, vilket kan motivera priset då "little goes a long way".

Annons
torrschampo bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa torrschampo för volym, Sodium PCA Volume Dry Shampoo – Continu

När man letar efter den bästa mixen av torrschampo-effekt och mjuk och fluffig volym till håret, se inte längre än till Sodium PCA Volume Dry Shampoo från Continu. Ger perfekt stadga vid rötterna och jagar bort den otvättade känslan på en mikrosekund.

torrschampo volym bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa torrshampo med frisk doft, Dry shampoo sunny grapefruit – Björn Axén

Lika härligt doftande som namnet säger – Dry shampoo sunny grapefruit från Björn Axén blir snabbt beroendeframkallande för sin ljuvliga doft och lätta, krispiga textur den ger håret. Lätt och luftigt och bästa känslan av "nytvättat" hår.

Annons

HUR ANVÄNDER MAN TORRSCHAMPO?

Att applicera torrschampo är inte speciellt svårt, men det finns några saker som är extra bra att tänka på. Det viktigaste är att hålla avståndet – annars riskerar du att hår och hårbotten får vita fläckar och känns sträv.

Annons

Skaka flaskan ordentlig och dela upp håret för att enklare komma åt hårbotten (torrschampo i längderna kan göra håret torrt). Spreja torrschampot med ett avstånd på cirka 20 till 30 centimeter. Vänta några sekunder och massera sedan hårbotten med fingrarna. Det ger både megafin volym och gör så att du inte får vita fläckar i håret. Avsluta med att borsta håret för att dölja alla spår av torrschampot.

HUR FUNGERAR TORRSCHAMPO?

Det må framstå som magi, men egentligen är det inte speciellt komplicerat! Torrschampots uppgift är att absorbera överflödigt fett från håret, vilket kan ske genom till exempel risstärkelse.

VILKEN TYP AV TORRSCHAMPO SKA JAG VÄLJA?

Torrschampo kommer i olika typer av stadga och struktur, även i spray- eller mousseform, med mer eller mindre parfym. Utgå från din hårtyp och vilken typ av effekt du är ute efter. Vill du både bygga volym och ge håret en ny fräsch känsla? Eller bara hitta ett torrschampo som ger lätt effekt, men mycket god fräsch doft.

Annons

Hur får man bort fett hår utan torrschampo?

Ett torrschampo är en suverän nödlösning när håret behöver fräschas upp nu, men vill du återställa håret är ett detoxschampo produkten som gör jobbet. Maxi.Wash från Kevin Murphy är en riktig storfavorit som rengör på djupet!

kervin murphy detoxschampo bästa
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

MITT MÖRKA HÅR BLIR VITT OCH DAMMIGT AV TORRSCHAMPO, VAD SKA JAG VÄLJA?

Det finns en rad varianter som har färgade pigment i sin formula – helt anpassade för mörkare hårtyper. Det är också viktigt att kamma eller borsta igenom håret lätt efter man applicerat torrschampo, eller "ruska" med fingrarna i hårbotten för att finfördela pigmenten och schampot.

Annons
torrschampo för mörkt hår bäst i test
Så använder du torrschampo – alla tips för bäst resultat!

HÅRBOTTEN BLIR STRAM OCH IRRITERAD AV TORRSCHAMPO. VAD GÖR JAG?

Dra ner på antalet användningar, det räcker med ett par gånger i veckan om hårbotten kliar och känns stram. Glöm inte heller att det är viktigt att att dubbelschamponera håret för att får bort eventuella produktrester. Här hittar du årets bästa återfuktande schampo och balsam.

Precis som att du exfolierar och smörjer huden på din kropp och ditt ansikte, är det också viktigt att ta hand om huden i din hårbotten. ELLE listar allt du behöver veta om hur du sköter skalpen – och utser vinnarna av årets bästa hårbottenskrubb!

Annons

VILKET ÄR DET BÄSTA TORRSCHAMPOT?

Det finns mängder av olika varianter på marknaden. Men det finns något för alla hårtyper! Har du brunt hår är ett torrschampo anpassat för just brunt hår ett att föredra.

Foto: TT, Imaxtree

ELLE Talks – avsnitt 1Brand logo
ELLE Talks – avsnitt 1

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons