Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Årets bästa torrschampo – från budget till lyx

Årets bästa torrschamp budget lyx

Bästa torrschampo för alla hårtyper.

Torrschampot – SOS-produkten och räddaren i nöden när den dåliga hårdagen eller bara brist på tid och ork att tvätta håret slår till. ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman listar årets allra bästa torrschampon för hår som behöver piggas upp!
26 maj, 2021

Inget har varit sig likt i år för våra hår – få tvättar och mycket torrschampo sammanfattar säkert hårdagboken för de allra flesta av oss det senaste året.

För älskade torrschampo – vad gjorde vi ens innan denna fantastiska produkt gjord entré i våra liv? Och i dessa dagar har vi nog tackat produkten än mer – som förutom ger ny känsla till en otvättad oljig hårbotten, också skapar fin textur till längderna.

Den är även fantastisk på att bygga volym med från rötterna och ge en underbar bounce till ett hår som inte hinner pysslas med för mycket.

Ports SS 21.

Rädda en dålig hårdag med torrschampo.

Vilken typ av torrschampo ska jag välja?

Torrschampo kommer i olika typer av stadga och struktur, även i spray eller mousseform, med mer eller mindre parfym. Utgå från din hårtyp och vilken typ av effekt du är ute efter. Vill du både bygga volym och ge håret en ny fräsch känsla? Eller bara hitta ett torrshampo som ger lätt effekt, men mycket god fräsch doft. Eller kanske en i mousseform – en variant som brukar fungera extra bra för dig som har en lite känsligare hårbotten.

Mitt mörka hår blir vitt och dammigt av torrschampo, vad ska jag välja?

Det finns en rad varianter som har färgade pigment i sin formula – helt anpassade för mörkare hårtyper. Det är också viktigt att kamma eller borsta igenom håret lätt efter man applicerat torrschampo, eller "ruska" med fingrarna i hårbotten för att finfördela pigmenten och schampot.

Dior SS 21

Hårband eller torrschampo, eller både och för att rädda en dålig hårdag? Inspiration från backstage Dior SS 21.

Jag upplever hårbotten blir stram och irriterad av torrschampo, vad gör jag?

Dra ner på antalet användningar, det räcker med ett par gånger i veckan om hårbotten blir kliig och stram. Prova gärna ett torrschampo i moussevariant, det är lite mildare mot hårbotten än ett spray.

Årets bästa torrschampo – ELLE listar

Bästa torrschampo med fräschast doft – Refreshing dry shampoo, Kérastase

Som en perfekt mix av ljuvlig hårparfym och den lättaste torrschampoeffekt du kan tänka dig! Refreshing dry shampoo från Kérastase är mer en mix av just hårparfym och en mycket lätt touch torrschampo. Kan knappast överdoseras och man blir oerhört snabbt beroende! Läs fler recensioner och köp produkten här (reklamlänk från Adtraction).

Refreshing dry shampoo från Kérastase

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Bästa torrschampo med lätt textur – Dry shampoo, Löwengrip

När man vill ha en krispig doft, lätt volym och känsla av fluffigt och puffigt hår igen, då är Good to go light dry shampoo från Löwengrip din perfekta kompis. Doften är ljuvligt fräsch och ger verkligen en snabb "nytvättad" känsla Läs fler recensioner och köp produkten här. Läs fler recensioner och köp det här (reklamlänk från Adtraction).

Good to go light dry shampoo från Löwengrip

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Bästa torrschampo i mousseform – The dry shampoo foam, Budgie

Torrschampo i mousseform är perfekt när hårbotten är i obalans, men man ändå är ute efter en snabb uppfräschande effekt. The dry shampoo foam från Budgie är en prisvärd kompis när man behöver en extra puff och nytvättad känsla till en känslig hårbotten. Läs fler recensioner och köp produkten här (reklamlänk från Adtraction).

The dry shampoo foam från Budgie

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Bästa torrschampo budget – Styling powder/dry shampoo, Apolosophy

När plånboken är skral, men håret behöver både ett lyft och uppfräschning är Styling powder/dry shampoo från Apolosophy det bästa av dessa två världar i budgetkostym. Mjukt och friskt parfymerad och ger perfekt textur. Läs fler recensioner och köp produkten här (reklamlänk från Awin.com).

Styling powder/dry shampoo

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Bästa torrschampo för känslig hårbotten – Refreshing dry shampoo, Idun

När hårbotten känns stram och torr, eller bara allmänt irriterad, kika extra till Refreshing dry shampoo från Idun minerals. Oparfymerad och Svanenmärkt är den både perfekt för känsliga hårtyper och miljön. Läs fler recensioner och köp produkten här (reklamlänk från Adtraction).

Refresching dry shampoo

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Bästa torrschampo för mörkt hår – Dry clean brown, Lernberger/stafsing

Ett fantastiskt torrschampo för alla hårtyper, men just denna variant med mörkare pigment, Dry clean brown från svenska frisörerna Lernberger/stafsing är magi på en hårbotten som behöver snabb uppfräschning och inte lämna en vit hinna utan istället smälta ihop med en mörkare hårtyp. Läs fler recensioner och köp produkten här (reklamlänk från Adtraction).

Dry clean brown från svenska frisörerna Lernberger

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Bästa torrschampo med lätt textur – Light dry schampo, Antonio Axu

När man behöver den där lilla puffen och piffen till håret på en nanosekund – Light dry schampo från Antonio Axu är just den där lilla lätta uppfriskande sprayen torrschampo som aldrig blir hård eller för knastrig. Läs fler recensioner och köp produkten här (reklamlänk från Adtraction).

Light dry schampo från Antonio Axu

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Bästa torrschampo lyx – Gold lust dry shampoo, Oribe

Det är och förblir torrschampots crème de la crème – Gold lust dry shampoo från Oribe är guldet i torrschampogarderoben med sin perfekta dos volym och textur, tillsammans med en helt beroendeframkallande doft. Är himla dryg, vilket kan motivera priset då "little goes a long way". Läs fler recensioner och köp produkten här (reklamlänk från Adtraction).

Gold rush dry schampo Oribe

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Bästa torrschampo för volym – Volume dry shampoo, Continu

När man letar efter den bästa mixen av torrschampo-effekt och mjuk och fluffig volym till håret, se inte längre än till Volume dry shampoo från Continu. Ger perfekt stadga vid rötterna och jagar bort den där flötiga, otvättade känslan på en mikrosekund. Läs fler recensioner och köp produkten här (reklamlänk från Adtraction).

Volume dry shampoo från Continu

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Bästa torrshampo med frisk doft – Dry shampoo sunny grapefruit, Björn Axén

Lika härligt doftande som namnet säger – Dry shampoo sunny grapefruit från Björn Axén blir snabbt beroendeframkallande för sin ljuvliga doft och lätta, krispiga textur den ger håret. Lätt och luftigt och bästa känslan av "nytvättat" hår. Läs fler recensioner och köp produkten här (reklamlänk från Adtraction).

Dry shampoo sunny grapefruit från Björn Axén

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

LÄS MER:

Allt du vill veta om Glossiers nya hypade läpp-produkt

Årets bästa ansiktsmask – från budget till lyx

Årets bästa eyeliner för nybörjare och proffs

5 tips för att få volym i håret
0:55

Efter reklamen: 5 tips för att få volym i håret

(0:55)

Allt du borde veta om retinol – och bästa produkterna

Hej då fina linjer, akne och pigmentförändringar!

Årets bästa ansiktsmask – från budget till lyx

Trollar fram glow – på bara tio minuter!

Årets bästa eyeliner för nybörjare och proffs

Riktiga budgetkap finns på listan!