ANNONSSAMARBETE MED VENUS

Fotograf: Venus/Amanda Ekström

3 anledningar att byta rakhyvel – idag!

När bytte du rakhyvel senast? De flesta av oss byter för sällan och förmodligen är det hög tid. Gamla, slöa blad ger både ett sämre resultat och ökad risk för irritation.

De flesta av oss byter rakblad för sällan. Förutom att det ger sämre resultat kan det leda till problem som hudirritation och skärsår. Genom att välja en rakhyvel med utbytbara blad och rakblad med vårdande ingredienser gör du både dig själv och miljön en tjänst. En rakhyvel med hög kvalitet ska hålla i flera år.

Med slöa blad får du sämre resultat och risken att du skär dig ökar.

Fotograf: Venus/Amanda Ekström

1. Sämre resultat med slöa blad

Välanvända rakblad gör det svårare att få till en nära rakning och ger sämre resultat än en med nya, vassa blad. Hur ofta du bör byta beror naturligtvis på hur ofta du rakar dig, men också på hur stort område du rakar och hur grova hårstråna är. En generell rekommendation är att byta rakbladet efter åtta gånger. Då undviker du många av de problem som kommer med utslitna rakblad.

2. Rostiga blad irriterar huden

En rakhyvel från Venus håller i minst fem år om du tar väl hand om den. De utbytbara bladen har vårdande ingredienser som är snälla mot huden. Ligger rakhyveln i duschen utsätts den för fukt vilket kan leda till att bladet börjar rosta. Det ökar risken för hudirritation i form av röda prickar efter rakningen. Upplever du ofta hudirritation när du rakat dig så kan det alltså vara dags att byta till nya, fräscha rakblad.

3. Risk för skärsår

Förutom ett sämre resultat ökar risken för skärsår, jack och hudirritation med slöa och rostiga blad. Vi vet alla hur irriterande det är när man under en redan stressig morgon försenas ytterligare av skärsår och irriterad hud. Så unna dig nya rakblad i tid för att undvika skador och irritation.

En generell rekommendation är att byta rakbladet efter åtta gånger.

Fotograf: Venus/Amanda Ekström

Välj rätt rakhyvel

Venus rakhyvlar håller i minst fem år och har vårdande ingredienser som aloe vera, vitamin E och botaniska oljor.

Självklart vill vi alla göra hållbara val. När det kommer till rakhyvlar innebär det förstås att bara byta bladet, inte hela rakhyveln. En rakhyvel från Venus har handtag antingen i metall för längsta möjliga hållbarhet eller i minst 30 procent återvunnet material. Alla hyvlar är gjorda för att hålla i minst fem år. De säljs dessutom i helt återvinningsbara förpackningar. Med naturliga ingredienser som aloe vera, vitamin E och botaniska oljor vårdar de huden samtidigt som du rakar dig.